va salut.
spuneti-mi va rog parerea voastra cu privire la lanseta Shimano Alivio 3,9m 3lbs.
cei ce a-ti folosit acest model spuneti-mi va rog cum se comporta, in aruncare cat si in drill.
as dori sa-mi achizitionez 2buc. si nu sunt sigur k sunt alegerea potrivita.
mentionez ca o sa pescuiesc cu ele atat pe balti cat si pe rau.
astept raspunsurile voastre.
multumesc.
numai bine!
Shimano Alivio CX 3,9m 3lbs
Moderatori: gor965, florentiniuga
- sergiu calinescu
- utilizator
- Driscu Radu
- senior
Re: Shimano Alivio CX 3,9m 3lbs
Lanseta are actiune parabolica, e foarte placuta in dril si in pescuitul aproape de mal.Nu iti recomandat asa ceva pentru pescuitul pe rau, in agatatura,sau plantat peste 150m, decat daca pescuiesti cu textil ca linie principala ceea ce nu-ti rrecomand.Daca vrei o lanseta mai "universala",pentru apele noastre la un pret decent sert autority, kkarp dreamer, corix, la lungimi de 3,6-3,9m, actiune progresiva sau de varf , si TC 3,25-3,5lbs.
- stefan_kwr
- Veteran
Nu am folosit-o, dar am pus mana pe ea si pot sa iti spun ca e foarte, foarte moale.Cand am inceput sa o misc, flamba foarte puternic, este foarte elastica si nu ti-o recomand sa o folosesti pe rauri. Nu sunt adeptul celor cu actiune de varf(rapide), dar nici cum este aceasta lanseta.sergiu calinescu scrie:va salut.
spuneti-mi va rog parerea voastra cu privire la lanseta Shimano Alivio 3,9m 3lbs.
cei ce a-ti folosit acest model spuneti-mi va rog cum se comporta, in aruncare cat si in drill.
as dori sa-mi achizitionez 2buc. si nu sunt sigur k sunt alegerea potrivita.
mentionez ca o sa pescuiesc cu ele atat pe balti cat si pe rau.
astept raspunsurile voastre.
multumesc.
numai bine!
Numai bine!!!
detin si eu o astfel de lanseta dar de 3,6 m /3lbs si mi se pare ok in drill si in aruncare dar este totusi prea moale,este buna pt.incepatori si la pesti ceva mai mici,precizez ca am doar o singura bucata si o folosesc mai des la pescuitul la maxim 80 90 metri,mai mult nici nu se poate arunca cu ea.
- valentin.v
- membru activ
shimano alivio cx 12" 3 lbs
Va salut,
Ma gandesc sa achizitionez 3 shimano alivio cx din 2 tronsoane avand in vedere firma...pentru o lanseta low cost cred ca ar fi cea mai potrivita. Caut impresii de la cei care detin sau au detinut lansetele astea (actiune, distante atinse la lansare, cu ce greutate se incarca ce mai bine si... bineinteles ..fiabilitate). Vreau sa adaug ca o sa le combin cu banax helicon 5600. Merci anticipat si fire intinse!
Ma gandesc sa achizitionez 3 shimano alivio cx din 2 tronsoane avand in vedere firma...pentru o lanseta low cost cred ca ar fi cea mai potrivita. Caut impresii de la cei care detin sau au detinut lansetele astea (actiune, distante atinse la lansare, cu ce greutate se incarca ce mai bine si... bineinteles ..fiabilitate). Vreau sa adaug ca o sa le combin cu banax helicon 5600. Merci anticipat si fire intinse!
CCS
- stefan_kwr
- Veteran
Parerea mea este sa te indrepti catre alte lansete, acum depinde si unde o sa pescuiesti cu ele, pentru ca:valentin.v scrie:Va salut,
-actiunea este una parabolica;
-testul de curbura este de 3lb;
-greutatea maxima a plumbului la aruncare se spune ca este de 125gr, dar cu aceasta greutate nu cred sa dai mai mult de 70m, cel mai bine cred ca se incarca cu 80-90gr;
-ca avantaj, este o lanseta la care simti orice miscare a pestilor in dril;
-foate fi folosita in pescuitul pe balti aproape de mal si fara agatatura;
-nu stiu cat de bine s-ar potrivi cu mulinetele tale, pentru ca eu cand m-am dus sa o vad am probat-o cu un lb65 care a intrat foarte,foarte greu in mandrina si nu m-a incantat deloc acest ansamblu;
Gandeste-te bine in alegerea pe care o vei face, incercand mai multe lansete...
Sper ca te-am ajutat cat de cat sa-ti creezi o idee...
Numai bine!!!
- valentin.v
- membru activ
Merci f mult.stefan_kwr scrie:Parerea mea este sa te indrepti catre alte lansete, acum depinde si unde o sa pescuiesti cu ele, pentru ca:valentin.v scrie:Va salut,
-actiunea este una parabolica;
-testul de curbura este de 3lb;
-greutatea maxima a plumbului la aruncare se spune ca este de 125gr, dar cu aceasta greutate nu cred sa dai mai mult de 70m, cel mai bine cred ca se incarca cu 80-90gr;
-ca avantaj, este o lanseta la care simti orice miscare a pestilor in dril;
-foate fi folosita in pescuitul pe balti aproape de mal si fara agatatura;
-nu stiu cat de bine s-ar potrivi cu mulinetele tale, pentru ca eu cand m-am dus sa o vad am probat-o cu un lb65 care a intrat foarte,foarte greu in mandrina si nu m-a incantat deloc acest ansamblu;
Gandeste-te bine in alegerea pe care o vei face, incercand mai multe lansete...
Sper ca te-am ajutat cat de cat sa-ti creezi o idee...
Numai bine!!!
in primul rand vreau sa rectific: lanseta pe care am vazut-o este alivio bx specimen de 3.60 si 3 lbs din 2 tronsoane.
Cat despre banax intra perfect si se echilibreaza f bine (am probat la magazin).
intr-adevar si eu cred ca incarcarea optima este cu 80 de grame. ideea este ca pana acum am folosit t-rex de la bff de 4lbs si nu mi=a placut deloc pentru ca era mult prea tare si nu prea simteai nimic. As vrea sa incerc ceva moale si am citit pe forumuri ca lanseta a facut ravagii in anglia cand a aparut iar oamenii o laudau. Deci faptul ca este moale si are actiune parabolica nu ma deranjeaza. Tot ce vreau sa stiu este daca este fiabila ca o adevarata lanseta shimano.
Merci inca o data si fire intinse!
CCS