Crestinesti...
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
Re: Crestinesti...
Momeli vii
----------------
Rama
-----
E o tipa mladioasa,
Care-i pe-ndelete ...scoasa..,
Din pamant,din balegar,
Da' ,nu-i pusa-n insectar..
Viermisorul
--------------
E vioi,nelinistit,
Cateodata si vopsit.
Ca sa scapi de ..tambalau,
Acu-i de cojocu' sau...
Coropisnitza
-----------------
Urata e,pe pustii,
Ai fugi si te-ai crucii...
"Diva" mea,de o dezgrop,
Prinde somnul cel de...top.
Lipitoarea
---------------------
Cu lipici si c-o ventuza,
De parc-ar fi o meduza,
Inoata si da tarcoale,
Este "doamna" ..lipitoare
----------------
Rama
-----
E o tipa mladioasa,
Care-i pe-ndelete ...scoasa..,
Din pamant,din balegar,
Da' ,nu-i pusa-n insectar..
Viermisorul
--------------
E vioi,nelinistit,
Cateodata si vopsit.
Ca sa scapi de ..tambalau,
Acu-i de cojocu' sau...
Coropisnitza
-----------------
Urata e,pe pustii,
Ai fugi si te-ai crucii...
"Diva" mea,de o dezgrop,
Prinde somnul cel de...top.
Lipitoarea
---------------------
Cu lipici si c-o ventuza,
De parc-ar fi o meduza,
Inoata si da tarcoale,
Este "doamna" ..lipitoare
- Qnyx
- Master Admin
Nu ma uita
Orice relaţie are fazele ei. Şi paşii ei. Întotdeauna există loc de “pasul următor” într-o relaţie, chiar dacă pe măsură ce trece vremea şi cei doi îndrăgostiţi se cunosc mai bine, aceşti “paşi următori” devin din ce în ce mai rari.
Ei, seria de paşi dintr-o relaţie pe care o vede un bărbat e cam următoarea: primul flirt, primul telefon, primul sărut. Apoi primul film împreună, poate prima mână pe o ţâţă, apoi prima noapte de dragoste. Pasul următor e primul weekend petrecut doar cu iubita, primul “te iubesc”, prima ceartă uşoară, prima săptămână petrecută la unul din cei doi acasă.
După care urmează primul pas din relaţie cu adevărat greu pentru bărbat: prima oară când se cacă la ea în casă. El e conştient că maţul lui monştri naşte. E conştient că, atunci când el e pe tron, flora şi fauna pe o rază de 30 de metri se schimbă complet. E conştient că duhoarea odioasă a fecalelor lui ar putea omorî câini mari şi copii mici. Şi nu vrea să o facă. Nu la ea acasă, în apartamentul în care ei se iubesc fără să le ştie nimic de grijă. În apartamentul în care totul e frumos, totul e la locul lui, totul miroase frumos. O iubeşte prea mult pentru a risca aşa un şoc.
Dar astăzi e necesar. Nu mai are timp să se eschiveze, să plece acasă sau într-un local din apropiere. De obicei ar fi mândru de micul behemot ce şade în el. De obicei şi-ar lua ţigara, ziarul şi buna dispoziţie, le-ar încuia cu el în baie şi şi-ar da. L-ar exorciza cu poftă. Încă de la prima băşină ar trage adânc aer în piept, ar simţi mirosul pestilenţial a ceea ce va urma în doar câteva secunde şi ar fi mândru. S-ar simţi bărbat. Mascul alfa. Ar fi în stare să se şteargă cu şmirghel, cu perie de sârmă. Cu un arici. Pe care ar fi în stare să-l mănânce de viu, mai apoi. Atât de bărbat s-ar simţi.
Dar nu astăzi. Astăzi este la jumătatea lui în baie şi ştie că urmele olfactive a ce trăieşte în el o vor bântui zile bune de acum încolo. Şi încearcă să mascheze cumva, oricum, mirosul. Căci e deja acolo, e deja pe tronul ei, acolo unde miroase tot timpul a levănţică şi a seară de mai. Dar nu poate să se mai abţină. Şi nu o mai face. Duce relaţia la un alt nivel. Îl eliberează. “Fii liber, prietene”, îşi zice. Se ridică, îl priveşte, umflă pieptul, a mândrie, se şterge la cur şi trage apa. “Adio, prieten bun”, ochii îi lăcrimează uşor. “Adio”. Ce a fost greu a trecut. Poate că n-o să simtă. Poate că, totuşi, nu e aşa de grav precum credea. “Adio, prietene”. Dar panică! Bărbatul trage apa şi prietenul nu vrea să adio. Rămâne acolo, în vasu-i, răbdător şi nedumerit. Al doilea val. Nici acesta nu îl urneşte. Al treilea val îl lasă, din nou, insensibil şi rece. Abia un lighean întreg de apă turnat în capul amicului reuşeşte să îl convingă să fie liber, pe conductă.
Ei, tipul ăsta de căcat ăsta se numeşte “nu-mă-uita” şi apare întotdeauna doar în deplasare.
Sursa: http://sirb.net/2009/balarii/nu-ma-uita/
Ei, seria de paşi dintr-o relaţie pe care o vede un bărbat e cam următoarea: primul flirt, primul telefon, primul sărut. Apoi primul film împreună, poate prima mână pe o ţâţă, apoi prima noapte de dragoste. Pasul următor e primul weekend petrecut doar cu iubita, primul “te iubesc”, prima ceartă uşoară, prima săptămână petrecută la unul din cei doi acasă.
După care urmează primul pas din relaţie cu adevărat greu pentru bărbat: prima oară când se cacă la ea în casă. El e conştient că maţul lui monştri naşte. E conştient că, atunci când el e pe tron, flora şi fauna pe o rază de 30 de metri se schimbă complet. E conştient că duhoarea odioasă a fecalelor lui ar putea omorî câini mari şi copii mici. Şi nu vrea să o facă. Nu la ea acasă, în apartamentul în care ei se iubesc fără să le ştie nimic de grijă. În apartamentul în care totul e frumos, totul e la locul lui, totul miroase frumos. O iubeşte prea mult pentru a risca aşa un şoc.
Dar astăzi e necesar. Nu mai are timp să se eschiveze, să plece acasă sau într-un local din apropiere. De obicei ar fi mândru de micul behemot ce şade în el. De obicei şi-ar lua ţigara, ziarul şi buna dispoziţie, le-ar încuia cu el în baie şi şi-ar da. L-ar exorciza cu poftă. Încă de la prima băşină ar trage adânc aer în piept, ar simţi mirosul pestilenţial a ceea ce va urma în doar câteva secunde şi ar fi mândru. S-ar simţi bărbat. Mascul alfa. Ar fi în stare să se şteargă cu şmirghel, cu perie de sârmă. Cu un arici. Pe care ar fi în stare să-l mănânce de viu, mai apoi. Atât de bărbat s-ar simţi.
Dar nu astăzi. Astăzi este la jumătatea lui în baie şi ştie că urmele olfactive a ce trăieşte în el o vor bântui zile bune de acum încolo. Şi încearcă să mascheze cumva, oricum, mirosul. Căci e deja acolo, e deja pe tronul ei, acolo unde miroase tot timpul a levănţică şi a seară de mai. Dar nu poate să se mai abţină. Şi nu o mai face. Duce relaţia la un alt nivel. Îl eliberează. “Fii liber, prietene”, îşi zice. Se ridică, îl priveşte, umflă pieptul, a mândrie, se şterge la cur şi trage apa. “Adio, prieten bun”, ochii îi lăcrimează uşor. “Adio”. Ce a fost greu a trecut. Poate că n-o să simtă. Poate că, totuşi, nu e aşa de grav precum credea. “Adio, prietene”. Dar panică! Bărbatul trage apa şi prietenul nu vrea să adio. Rămâne acolo, în vasu-i, răbdător şi nedumerit. Al doilea val. Nici acesta nu îl urneşte. Al treilea val îl lasă, din nou, insensibil şi rece. Abia un lighean întreg de apă turnat în capul amicului reuşeşte să îl convingă să fie liber, pe conductă.
Ei, tipul ăsta de căcat ăsta se numeşte “nu-mă-uita” şi apare întotdeauna doar în deplasare.
Sursa: http://sirb.net/2009/balarii/nu-ma-uita/
Ehee,Q,cand zic io..Tot mai bine-i inconjurat de natura,cu tzaraitul greierilor si cu luna plina...Scapi si de conducte sparte...
Jelui-m-as si n-am cui,
Jelui-m-as tzurtzurelui...
Da',asta-i ca sticla muta,
Sta-n burlane,nu m-asculta...
Jelui-re-as din guritza,
La pluguri,la sararitza...
Nu m-aud,ca-s tinichele,
Da-re-ar rugina in ele...
Jelui-m-as la edil,
Cel mai tare in ...pistil...
Ca de patru zile-n coace,
Mi-a ajuns neaua la f.lo.ace...
Jelui-m-as lu' Berceanu,
Ministrul,cel cu ..ciolanu'...
Auzii,vai muica mea,
C-a ramas tzeapan in nea...
Jelui-m-as si la cer,
N-ar mai da omat si ger...
Da' si p-asta-l doare-n cirus,
In cumulus si in nimbus...
As mai jelui un pic,
Pan' s-o face noru' mic...
Geaba,ceru' e tot sur,
Si tot gheatza am la c.u..r...
Jelui-m-as tzurtzurelui...
Da',asta-i ca sticla muta,
Sta-n burlane,nu m-asculta...
Jelui-re-as din guritza,
La pluguri,la sararitza...
Nu m-aud,ca-s tinichele,
Da-re-ar rugina in ele...
Jelui-m-as la edil,
Cel mai tare in ...pistil...
Ca de patru zile-n coace,
Mi-a ajuns neaua la f.lo.ace...
Jelui-m-as lu' Berceanu,
Ministrul,cel cu ..ciolanu'...
Auzii,vai muica mea,
C-a ramas tzeapan in nea...
Jelui-m-as si la cer,
N-ar mai da omat si ger...
Da' si p-asta-l doare-n cirus,
In cumulus si in nimbus...
As mai jelui un pic,
Pan' s-o face noru' mic...
Geaba,ceru' e tot sur,
Si tot gheatza am la c.u..r...
News Alert
La olteni,p-acilea,ramasara printre mormane,nebautzi,nemancatzi,nenimica...T.u.i. maica ma-sii,pe Veta..Si stratu' cat locomotiva,urgie la olteni, fu...
..............................
Ma gandeam si io,asa,ca refuleaza canalele..Da',apa asta,de la zapada topita,n-am putea-o folosi?In beneficiu' comunitatzii,vreau sa zic...Cand cade ea cu putere in gurile de canale,n-ar fi bine sa punem niste palete legate la dinamuri si sa dam la oameni curent?Sa sporim ,astfel,avutzia tarii,valoarea punctului de pensie , taxe mai mici la pescuit,sa ajutam guvernul etc..Pareri,daca se poate...
La olteni,p-acilea,ramasara printre mormane,nebautzi,nemancatzi,nenimica...T.u.i. maica ma-sii,pe Veta..Si stratu' cat locomotiva,urgie la olteni, fu...
..............................
Ma gandeam si io,asa,ca refuleaza canalele..Da',apa asta,de la zapada topita,n-am putea-o folosi?In beneficiu' comunitatzii,vreau sa zic...Cand cade ea cu putere in gurile de canale,n-ar fi bine sa punem niste palete legate la dinamuri si sa dam la oameni curent?Sa sporim ,astfel,avutzia tarii,valoarea punctului de pensie , taxe mai mici la pescuit,sa ajutam guvernul etc..Pareri,daca se poate...
Cotcodaaaac!
O gaina,cam posaca,
Se privi,mirata-n c.loaca...
Si-n cotetzu' baterie,
Avu ,tam.p ,o reverie...
Auzise ea-n poiata,
C-ar avea viatza stresata..
Si,ca-n mediu' clarobscur,
N-ar scoate ou bun pe c.u.r...
De o zi,scarma mahnita
Si cotcodacea scarbita:
"Auzi,fataaaaa,ce spun ei,
Ou' meu,ar fi tip trei...
Las',ca-l pun io pe Arvinte,
Cocosu' nostru de curte,
Sa mi-o tr.aga ca nebu.nu',
Si-oi oua, doar de tip...unu...
ps/Offf,nu stia ca Arvinte,
Ragaia de-ngrasaminte...
Si-i scazuse libidou'
Asa ca,din su.la(cloa.ca) ou'..
O gaina,cam posaca,
Se privi,mirata-n c.loaca...
Si-n cotetzu' baterie,
Avu ,tam.p ,o reverie...
Auzise ea-n poiata,
C-ar avea viatza stresata..
Si,ca-n mediu' clarobscur,
N-ar scoate ou bun pe c.u.r...
De o zi,scarma mahnita
Si cotcodacea scarbita:
"Auzi,fataaaaa,ce spun ei,
Ou' meu,ar fi tip trei...
Las',ca-l pun io pe Arvinte,
Cocosu' nostru de curte,
Sa mi-o tr.aga ca nebu.nu',
Si-oi oua, doar de tip...unu...
ps/Offf,nu stia ca Arvinte,
Ragaia de-ngrasaminte...
Si-i scazuse libidou'
Asa ca,din su.la(cloa.ca) ou'..
Ghicitoare Sever Voinescu-siana
………………
Cum in lume noi gasim,
Idealism,renascentism,
Ce-i ala ,cand tot slavesti,
Creierul il perpelesti(pedelesti)?
Raspuns
………………..
Ala e pupincurism,
Numit "basescianism"
………………
Cum in lume noi gasim,
Idealism,renascentism,
Ce-i ala ,cand tot slavesti,
Creierul il perpelesti(pedelesti)?
Raspuns
………………..
Ala e pupincurism,
Numit "basescianism"
Foaie verde,foaie lata,
Pe la Turism, pe la poarta...
La Elena sprancenata,
Bat-o Traienel s-o bata..
Imi pusara crasma-n poarta
Nu poci trece la amanta..
N-am suvitza apretata,
Ca m-au ras astia la pleata...
Offf,ce dor ,ce chin,ce jale
Ma gandesc io la matale...
Offff,ce dor ,ce chin,ce jale,
Un carcel m-apasa-n sale..
Foaie verde lamuitza,
Ce te-as tzuca la guritza...
Da' e presa adunata,
Si-o -i lasa-o p-alta data...
Daca vrei sa ma iubesti,
Si hormonii sa-mi starnesti,
Te-oi chema sub coviltir,
Sa-ti dau whiski la clondir..
offf,ce dor ce chin,ce jale...
ps/Tudor Gheorghe-Of,ce dor ,ce chin ce jale
http://www.youtube.com/watch?v=RPe3w37D ... PL&index=8
Pe la Turism, pe la poarta...
La Elena sprancenata,
Bat-o Traienel s-o bata..
Imi pusara crasma-n poarta
Nu poci trece la amanta..
N-am suvitza apretata,
Ca m-au ras astia la pleata...
Offf,ce dor ,ce chin,ce jale
Ma gandesc io la matale...
Offff,ce dor ,ce chin,ce jale,
Un carcel m-apasa-n sale..
Foaie verde lamuitza,
Ce te-as tzuca la guritza...
Da' e presa adunata,
Si-o -i lasa-o p-alta data...
Daca vrei sa ma iubesti,
Si hormonii sa-mi starnesti,
Te-oi chema sub coviltir,
Sa-ti dau whiski la clondir..
offf,ce dor ce chin,ce jale...
ps/Tudor Gheorghe-Of,ce dor ,ce chin ce jale
http://www.youtube.com/watch?v=RPe3w37D ... PL&index=8
Daca tot nu merg la pescuit,ca-i vremea cum e,mi-adusei aminte de liceu...
Lectiile de geografie erau tare constructive,mai ales daca aveai parte de un profesor ..mercenar.Doua faze..In prima,
intreaba profu', daca sunt zacaminte de carbuni in Antarctica...Raspunsul vine prompt,de la o colega"Da!"Esti proasta,zice Ghita(asa-l chema)..Adica sa investesc cinci miliarde de dolari si sa scot doua tarne de carbuni?Mars la loc,trei ti-am dat!"A doua..Ne da lucrare de control,despre depresiunile din Transilvania..Multi bata...Un coleg, care era taticu' batelor , incepe sa scrie despre traditiile transilvanenilor...Bunaoara,ca se ocupa cu oieritul,albinaritu si fac tulnice...Da', fara sa scrie nicio depresiune.. Ghita,profu',ne-a citit lucrarea astuia,am ras cu totzii si i-a dat ,culmea,cinci.Ah, ce mai stiam io la perfectie...Ca-n delta, exista cainele enot,are pielea groasa si e nefolositor...
Lectiile de geografie erau tare constructive,mai ales daca aveai parte de un profesor ..mercenar.Doua faze..In prima,
intreaba profu', daca sunt zacaminte de carbuni in Antarctica...Raspunsul vine prompt,de la o colega"Da!"Esti proasta,zice Ghita(asa-l chema)..Adica sa investesc cinci miliarde de dolari si sa scot doua tarne de carbuni?Mars la loc,trei ti-am dat!"A doua..Ne da lucrare de control,despre depresiunile din Transilvania..Multi bata...Un coleg, care era taticu' batelor , incepe sa scrie despre traditiile transilvanenilor...Bunaoara,ca se ocupa cu oieritul,albinaritu si fac tulnice...Da', fara sa scrie nicio depresiune.. Ghita,profu',ne-a citit lucrarea astuia,am ras cu totzii si i-a dat ,culmea,cinci.Ah, ce mai stiam io la perfectie...Ca-n delta, exista cainele enot,are pielea groasa si e nefolositor...
Azi,ca scrie-n calendare,
Beu paspatru de pahare...
Intai,tre sa socotesc,
Cum naiba sa le golesc...
Daca le trag cu a patra,
Musai, mi se pune pata...
De le beu pe indelete,
S-ar putea sa scap de pete...
La viteza-ntai e bine,
Sorb fro zece,tot ramane...
Hac,mai sunt treizeci si patru
Ia sa bag viteza...patru...
Veni pata,da' mi-e bine
Sa vaz, vere,cat ma tzine..
Mai ramasara doar zece,
Buna-i pata,sa nu plece...
Hac,hac,hac,de trei ori hac,
Simt in cap un baldabac...
M-apuca dilimandria,
Treci ma re.a.cu pe ..a-ntaia...
ps/Dom Bachus,sfaturi primesc!
Beu paspatru de pahare...
Intai,tre sa socotesc,
Cum naiba sa le golesc...
Daca le trag cu a patra,
Musai, mi se pune pata...
De le beu pe indelete,
S-ar putea sa scap de pete...
La viteza-ntai e bine,
Sorb fro zece,tot ramane...
Hac,mai sunt treizeci si patru
Ia sa bag viteza...patru...
Veni pata,da' mi-e bine
Sa vaz, vere,cat ma tzine..
Mai ramasara doar zece,
Buna-i pata,sa nu plece...
Hac,hac,hac,de trei ori hac,
Simt in cap un baldabac...
M-apuca dilimandria,
Treci ma re.a.cu pe ..a-ntaia...
ps/Dom Bachus,sfaturi primesc!
Dom' Bachus,imi zisa ca depasii cu patru...Hac!
Mulineta mea suspina,
Pe cracane e rugina..
Acele stau in cutie,
S-au saturat de pustie...
Si tot ninge,ninge,ninge,
Firele dau semn,c-ar plange...
Plutele sunt descojite,
Bambinele scofalcite...
Sta minnciogul rezemat,
Ma priveste suparat..
Juvelnicu-i prafuit,
E inert si-i catranit...
Betzele stau intr-o rana,
Si-au iesit de mult din ...mana...
Iar io,tamp,privesc in strada,
Ca.c a-m-as in ea ..zapada.
Pe cracane e rugina..
Acele stau in cutie,
S-au saturat de pustie...
Si tot ninge,ninge,ninge,
Firele dau semn,c-ar plange...
Plutele sunt descojite,
Bambinele scofalcite...
Sta minnciogul rezemat,
Ma priveste suparat..
Juvelnicu-i prafuit,
E inert si-i catranit...
Betzele stau intr-o rana,
Si-au iesit de mult din ...mana...
Iar io,tamp,privesc in strada,
Ca.c a-m-as in ea ..zapada.
Dau mielu
..............
Facui calcul,io,asa,
De oi vrea un pui de mia...
Auzii,c-al nost berbeac,
Fu in stutz tare al re.ac..
Lua oitzele la tranta,
Cum le prinse la uluca...
Si iesira miei,o droaie,
Ca ciupearca,dupa ploaie...
La berbeac ii merse struna,
Da', acu,mieii-s de-o luna...
Pai ce naiba sa platesc,
Daca stau si ma gandesc...?
Socotesc un drob,ca-i bun,
Plus friptura mai adun,
Ce e macra,la copii,
S-a dus mielu' ,intr-o zi....
Oi gasi poate-un carlan(ied intzarcat)
Si-i dau mielu lu' Traian(nume generic,da' rimeaza)
Cine-a luat si nu-i prieste,
Poa sa-l dea ,de-i prisoseste...
..............
Facui calcul,io,asa,
De oi vrea un pui de mia...
Auzii,c-al nost berbeac,
Fu in stutz tare al re.ac..
Lua oitzele la tranta,
Cum le prinse la uluca...
Si iesira miei,o droaie,
Ca ciupearca,dupa ploaie...
La berbeac ii merse struna,
Da', acu,mieii-s de-o luna...
Pai ce naiba sa platesc,
Daca stau si ma gandesc...?
Socotesc un drob,ca-i bun,
Plus friptura mai adun,
Ce e macra,la copii,
S-a dus mielu' ,intr-o zi....
Oi gasi poate-un carlan(ied intzarcat)
Si-i dau mielu lu' Traian(nume generic,da' rimeaza)
Cine-a luat si nu-i prieste,
Poa sa-l dea ,de-i prisoseste...
Stimati pescari,dupa cum stiti,orice iesire in decor are farmecul ei.Si daca-i mai pui si sare si piper,tacamu' e complet..Bunaoara,acu' ceva timp,intr-o zi cu cer senin,ni se puse "pata"...Adica,mie,lui Marian si lui Florin,o echipa sudata in timp,de altfel..
-Hai sa bagam un Rusanesti(Olt),arunc momeala,dupa o analiza rapida a"situatiei".N-am mai repetat o data,ca sculele erau deja in masina..Saraca masina,de-ar fi avut ea grai sa spuna prin ce coclauri a intrat..Acum e fier vechi...In fine,pe drum,cum stiti,ba o gluma,ba dac-o trage pestele,discutzii de-ale noastre...Io,cu Marian,in verva mare,numa' Florin parea lovit in aripa,cam cucaia pe bancheta din spate...
Zic: Ce drac ,ai mah, ce facusi azinoapte?
-Bai,am sudat niste zaibar fara sifon...
-E clar,precis te culci pe malu' apei..Vad ca ai si limba vanata...
-Las' ca se trezeste el,cand dam de aer curat si o-ncepe pestele sa traga,puncta Marian ,privindu-i ochii infundati in orbite...
-Si-l mai ducem si cu masina,ca pe boieri...!mai arunc si io gaz pe foc
In sfarsit,ajungem pe malul Oltului,pescari pe ici ,pe colo..Adulmecam noi locurile,pregatim sculele si momelile si,fara semnal de start,aruncam lansetele ,fiecare pe parcela lui.Stam noi ce stam si ,la un moment dat,il vedem pe Florin cu cracii-n sus ,pe foaia de cort.
-Bey,sa nu-mi umblatzi la lansete,ca-mi incurcatzi firele..Le scot eu cand ma trezesc,trag un pui de somn...Ii uram noi "noapte buna" si-l incredintzam ,la unison,ca va fi precum voia lui."Putzinul" ala se facu mai mult,sforaia Florin,de se miscau bambinele pe fir...
-Lasa-l sa doarma,p-asta poti taia busteni de-acu'...imi zice Marian, privindu-l cum tragea cu ..po.rcu'.Cum nu prea aveam activitate,hai sa dau o raita prin zona..Nu fac nici cincizeci de metri si dau pe mal de-un peste(caras) uscat,stafidit de soare si cu sira spinarii la vedere..Langa el,o cizma de cauciuc sparta,lasata acolo,probabil, de vreun localnic din Rusanesti.."Astea-s darurile lu Florin,D-zeu sa primeasca"... Iau pestele si cizma si le arat triumfator lu' Marian..
-Ce dreac faci ,mah,cu ele,imi zice amicu',nestiind ce vreau sa pun la cale...Ii indic cu privirea locul de somn al lui Florin..In zece minute trofeele erau deja in acele lansetelor celui impricinat..Mie mi-a ramas menirea sa-i las in jos bambinele,cat mai credibil cu putintza...Totul fest,asteptam nerabdatori sa se trezeasca Florin..Nu trecu mult si-l vedem in capu' oaselor,cu privirea spre lansete...
-Bai,am bambinele jos,cre ca e-n ele...
-Bai Florine,iti trasa de cateva ori,da ' ne zisesi sa le lasam ,sa nu ne amestecam la ale tale...Acum,vezi si tu,poate sunt deja agatzati,ca zmucira firele de cateva ori..Scoate asta prima lanseta,cea cu pestele uscat..
-Bai,turbatzilor,voi mi-l agatzarati,zise Florin cu ochii la fosila scoasa din adancuri...Noi,sa crapam de ras...
-Nu,bah,zice Marian,se usca de doru' tau,tot asteptandu-te sa-i dai intzepatura...Trage-o si p-a doua,ca poa'dai lovitura...
Mulineaza asta ...la greu(se umpluse cizma cu noroi) si scoate si-al doilea trofeu...
-Vezi, ba Florine,dac' dormisi ca cizma,de ea avusesi parte..mai zic si io,intaratandu-l...Ce-a urmat,va-nchipuitzi..Mistoul ,mistourilor...Pana la urma a intrat si el in joc,ne-am amuzat pana spre seara.pe seama glumei si am prins si peste...Si acum ,urarea :Fir intins!
-Hai sa bagam un Rusanesti(Olt),arunc momeala,dupa o analiza rapida a"situatiei".N-am mai repetat o data,ca sculele erau deja in masina..Saraca masina,de-ar fi avut ea grai sa spuna prin ce coclauri a intrat..Acum e fier vechi...In fine,pe drum,cum stiti,ba o gluma,ba dac-o trage pestele,discutzii de-ale noastre...Io,cu Marian,in verva mare,numa' Florin parea lovit in aripa,cam cucaia pe bancheta din spate...
Zic: Ce drac ,ai mah, ce facusi azinoapte?
-Bai,am sudat niste zaibar fara sifon...
-E clar,precis te culci pe malu' apei..Vad ca ai si limba vanata...
-Las' ca se trezeste el,cand dam de aer curat si o-ncepe pestele sa traga,puncta Marian ,privindu-i ochii infundati in orbite...
-Si-l mai ducem si cu masina,ca pe boieri...!mai arunc si io gaz pe foc
In sfarsit,ajungem pe malul Oltului,pescari pe ici ,pe colo..Adulmecam noi locurile,pregatim sculele si momelile si,fara semnal de start,aruncam lansetele ,fiecare pe parcela lui.Stam noi ce stam si ,la un moment dat,il vedem pe Florin cu cracii-n sus ,pe foaia de cort.
-Bey,sa nu-mi umblatzi la lansete,ca-mi incurcatzi firele..Le scot eu cand ma trezesc,trag un pui de somn...Ii uram noi "noapte buna" si-l incredintzam ,la unison,ca va fi precum voia lui."Putzinul" ala se facu mai mult,sforaia Florin,de se miscau bambinele pe fir...
-Lasa-l sa doarma,p-asta poti taia busteni de-acu'...imi zice Marian, privindu-l cum tragea cu ..po.rcu'.Cum nu prea aveam activitate,hai sa dau o raita prin zona..Nu fac nici cincizeci de metri si dau pe mal de-un peste(caras) uscat,stafidit de soare si cu sira spinarii la vedere..Langa el,o cizma de cauciuc sparta,lasata acolo,probabil, de vreun localnic din Rusanesti.."Astea-s darurile lu Florin,D-zeu sa primeasca"... Iau pestele si cizma si le arat triumfator lu' Marian..
-Ce dreac faci ,mah,cu ele,imi zice amicu',nestiind ce vreau sa pun la cale...Ii indic cu privirea locul de somn al lui Florin..In zece minute trofeele erau deja in acele lansetelor celui impricinat..Mie mi-a ramas menirea sa-i las in jos bambinele,cat mai credibil cu putintza...Totul fest,asteptam nerabdatori sa se trezeasca Florin..Nu trecu mult si-l vedem in capu' oaselor,cu privirea spre lansete...
-Bai,am bambinele jos,cre ca e-n ele...
-Bai Florine,iti trasa de cateva ori,da ' ne zisesi sa le lasam ,sa nu ne amestecam la ale tale...Acum,vezi si tu,poate sunt deja agatzati,ca zmucira firele de cateva ori..Scoate asta prima lanseta,cea cu pestele uscat..
-Bai,turbatzilor,voi mi-l agatzarati,zise Florin cu ochii la fosila scoasa din adancuri...Noi,sa crapam de ras...
-Nu,bah,zice Marian,se usca de doru' tau,tot asteptandu-te sa-i dai intzepatura...Trage-o si p-a doua,ca poa'dai lovitura...
Mulineaza asta ...la greu(se umpluse cizma cu noroi) si scoate si-al doilea trofeu...
-Vezi, ba Florine,dac' dormisi ca cizma,de ea avusesi parte..mai zic si io,intaratandu-l...Ce-a urmat,va-nchipuitzi..Mistoul ,mistourilor...Pana la urma a intrat si el in joc,ne-am amuzat pana spre seara.pe seama glumei si am prins si peste...Si acum ,urarea :Fir intins!
Care o fi alt cosmar al pescarului?Cosmaru' aluia, care adoarme mai greu si e obligat de mama natura sa salasluiasca pe timpu' noptii,cand te rapune Morfeu in cort cu colegii ...Pai,va spui io...Sforaitorii la greu!Doamne,da' Matale nu mai stii de mila?Esti atent,ca stiu c-ai patit-o? E un cort comun ,de trei persoane(sa zicem) si te-apuca si pe tine toropeala,ca peste canci...Ce sa faci,ailalti doi sunt forjori deja,corzile lor vocale si sirinxu' din gat muncesc la greu,ii auzi prin prelata cortului..Pasesti cu teama spre "paradis" ,ca stii ce te-asteapta...Da' somnu' te-a coplesit si pe tine si iei drumu"purgatoriului"...Te-asezi in locu' ramas liber,cu delicatetze,sa nu-ti faci aparitia brusc(vax albina)...Intre timp companionii si-au rascaiat picioarele si..100% dorm pe spate,ca cica-i mai linistitor somnu' asa,zic specialistii...nu io.In locu' ramas liber,de regula pe margine,in prima etapa faci abstractie de sforaituri,ca daca-i intrat un tzantzar in " the area" ,il asculti pe el ,pe tantzar...Da' nu dureaza mult,ca vulcanu-i in eruptie...Te interbi de ce-ai intrat in cort,iti vine sa iesi la aer,da' iti dai seama ca a doua zi esti fleasca si ..suportzi..Ca Sisif pe munte..Urci stanca,da' se pravaleste iar..ca si somnu' tau..Prima data tusesti si te misti pe "asternut", doar, doar le-oi deranja somnu'...Nimic!Totul decurge conform normelor...Treci la metoda impingerii cu cotu'!Tot nimic!Tunetele lu' Sf.iLIE, e putin spus..Astepti sa apara tzantaru,sa ai macar activitate ..Da' nici ala nu mai bazaie,probabil e-nghitit de fro gura deschisa..Te gandesti la ce-o sa faci dimineata,asa ,sa treaca timpu'...Iar daca cumva nu mai auzi sforaiturile esti nelamurit,astepti o noua repriza,care nu-ntarzie, fii sigur...Pan' la urma esti rapus si tu...Adormi si dimineata esti intrebat cum ai dormit..BINE,normal...!