Cum sa pluteasaca minciogul ?

Moderatori: gor965, mini_mic

Scrie răspuns
iorgu
Veteran
Veteran

Cum sa pluteasaca minciogul ?

Mesaj de iorgu » 09 Mar 2010, 13:41

Sunt o fire solitara la pescuit. Esecurile si satisfactiile sunt analizate cu mici exceptii, doar de mine. Sunt egoist pe balta, dar asta sunt eu. Sunt sigur ca multi dintre voi aveti acelasi statut. Sunt balti unde trebuie sa intri nitel mai mult in apa cand scoti pestele. In punerea pe saltea
cand sunt doi parteneri si unul este la minciog - ok. Cand esti ,,singur'' si intri in apa, o mana este ocupata cu minciogul, oricat il tii pe acesta sub brat. Am incercat sa fac minciogul sa puteasca pe apa-ar fii ideal.La un minciog pe care il am, dupa alte multe metode incercate, am injectat in teava de inox ( V - ul ) spuma poluretanica.Tot nu pluteste.Am intrat pe net si pe acest site si nu am gasit raspuns la intrebarea aceasta : ,,cum sa pluteasca minciogul?'' Oare nu am cautat suficient? Cu riscul de a pune o intrebare banala - mentionez ca ptr. mine este important, va rog dati-mi o solutie pertinenta. Cu multumirii si respect pentru solutie.
Ocroteste natura, merita!

daniel_c
membru activ
membru activ

Re: Cum sa pluteasaca minciogul ?

Mesaj de daniel_c » 09 Mar 2010, 13:46

Ciobanu Tiberiu
membru activ
membru activ

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 09 Mar 2010, 13:50

http://www.fisela.ro/produse/71/6944/Fl ... moran.html Cred ca aceasta este solutia ideala pt. dumneavoastra.Un banal flotor....Eu nu am folosit asa ceva(pt ca nu am nevoie) dar am vazut ca majoritatea pescarilor la "Crap" au aceasta "ustensila".Sper ca v-am fost de ajutor si Fir Intins :D

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 09 Mar 2010, 15:05

Daniel,Tiberiu va multumesc frumos. Pana anul trecut nu aveam nevoie de asa ceva, dar am cam ruginit (reumatismul - sutele de nopti pe balta si partidele de la copca ) si am pierdut din ,,mobilitate ''

Teddy
Veteran
Veteran

Mesaj de Teddy » 09 Mar 2010, 20:20

Pentru a te descurca mai usor singur la minciog, incearca sa folosesti unul mai usor, cu coada de carbon daca se poate, chiar daca este un pic mai scump. Si foarte importanta este marimea ochiurilor plasei, daca sunt mai mici, "tin" apa mai multa cand il ridici, nu se scurge asa repede si se ingreuneaza, pe cand in unul cu ochiuri mai mari se scurge apa aproape instantaneu. Vezi ca sunt unele modele care au pe fund plasa mai fina, iar in partea de sus plasa mai rara.
Dragos Dimache - Pescar sportiv
Fieldtester si colaborator SUPERBAITS

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 09 Mar 2010, 20:35

Daniel,Tiberiu,Teddy am gasit raspuns la intrebarea mea - ,,un flotor atasat pe manerul minciogului'' M-au ajutat linkuri-le pe care le-ati postat. Acestea, impreuna cu mentiunea ca minciogul sa fie usor si sa aibe ochiuri mai mari - la acest capitol stau exct cum trebuie, duc la plutirea lui. Este ok. Cand vreau sa capturez pestele, dupa ce am trecut printre sau peste fire, doar intind mana si il iau ca de pe masa. :)) Va multumesc la toti. :-h

Scrie răspuns

Înapoi la “Altele”