Laptele de porumb si CSL-ul.
Moderator: florentiniuga
- cosmin liviu
- utilizator
Laptele de porumb si CSL-ul.
Stimati colegi,puteti sa imi spuneti, va rog, ce rol au cele doua (laptele de porumb si CSL-ul), in acesta perioada, adaugate in mixurile de nada din comert, pt. nadire cu bulgari ( si daca pot se le pun pe amandoua in mix).
Am o combinatie de mai multe seminte pe care vreau sa le fireb putin. Intrebarea este daca dupa aceea pot sa le las la inmuiat in .....? ( lapte de porumb?)
Multumesc frumos!
Am o combinatie de mai multe seminte pe care vreau sa le fireb putin. Intrebarea este daca dupa aceea pot sa le las la inmuiat in .....? ( lapte de porumb?)
Multumesc frumos!
- cosmin liviu
- utilizator
Re: Laptele de porumb si CSL-ul.
mai vreau sa va intreb, pt. aceasta perioada mai rece ce recomandati: nadirea cu bulgari de mix cared sa contina si seminte sau nadirea cu mix de seminte cu racheta.
Merci!
Merci!
Salut.
Laptele de porumb are rol de liant, atractant si indulcitor intr-un groundbait. Csl-ul e doar atractant. Se pot pune amandoua intr-un groundbait dupa ce in prealabil au fost combinate cu o cantitate de apa. In acest fel laptelede porumb se dilueaza si se amesteca mai bine cu CSL-ul si apa. Nu stiu daca e bine sau nu sa le lasi la inmuiat, dar cred ca daca amesteci 200ml de lapte de porumb cu apa in care au fost semintele ar putea actiona ca un prezervativ.
In perioada asta nu prea e recomandat sa nadesti mult. De fapt e chiar contraindicat. Eu folosesc canepa picanta cu o cutie mica de boduelle. Cam 2kg canepa cu o cutie mica de bonduelle pt o partida de 7 zile. Dau 4 rachete pe zi, iar dupa fiecare peste cate o jumatate de racheta. Groundbait folosesc doar pe naditor in aceasta perioada.
Sper sa te ajute.
Laptele de porumb are rol de liant, atractant si indulcitor intr-un groundbait. Csl-ul e doar atractant. Se pot pune amandoua intr-un groundbait dupa ce in prealabil au fost combinate cu o cantitate de apa. In acest fel laptelede porumb se dilueaza si se amesteca mai bine cu CSL-ul si apa. Nu stiu daca e bine sau nu sa le lasi la inmuiat, dar cred ca daca amesteci 200ml de lapte de porumb cu apa in care au fost semintele ar putea actiona ca un prezervativ.
In perioada asta nu prea e recomandat sa nadesti mult. De fapt e chiar contraindicat. Eu folosesc canepa picanta cu o cutie mica de boduelle. Cam 2kg canepa cu o cutie mica de bonduelle pt o partida de 7 zile. Dau 4 rachete pe zi, iar dupa fiecare peste cate o jumatate de racheta. Groundbait folosesc doar pe naditor in aceasta perioada.
Sper sa te ajute.
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
- cosmin liviu
- utilizator
Multumesc mult!
- cosmin liviu
- utilizator
Mike, te rog frumos sa imi spui daca canepa ti-o cumperi sau ti-o prepari, si daca ti-o prepari o reta te rog, caci anul asta as merge pe nade facute de mine.
Merci!
Merci!
- george-alexandru
- Veteran
O cumperi,o pui la fiert pana incolteste si adaugi una sau doua linguri de sare/kg in apa in care fierbe.
- cosmin liviu
- utilizator
Merci, George.
Mike, scuze de treaba cu retea, am gasit o reteta de a ta pe topicul "Canepa simpla sau picanta?"( pe care am sa o incerc la prima partida).
Toate cele bune!
Mike, scuze de treaba cu retea, am gasit o reteta de a ta pe topicul "Canepa simpla sau picanta?"( pe care am sa o incerc la prima partida).
Toate cele bune!
- Dan Mitranescu
- Partener
Si cam cat dureaza "fierberea canepei pana incolteste " ?george-alexandru scrie:O cumperi,o pui la fiert pana incolteste si adaugi una sau doua linguri de sare/kg in apa in care fierbe.
- Bragau Laurentiu
- senior
Fiara incet la temperatura mica vreo nu stiu cate ore
- george-alexandru
- Veteran
Dan Mitranescu scrie:Si cam cat dureaza "fierberea canepei pana incolteste " ?george-alexandru scrie:O cumperi,o pui la fiert pana incolteste si adaugi una sau doua linguri de sare/kg in apa in care fierbe.
Desi folosesc des procedeul nu stiu sa-ti raspund cu exactitate,in jur de 2-3 ore la relanti .
ps.Mai am o varianta in care de cu seara pun canepa intr o lada frigorifica torn apa clocotita peste ea,pun capacul si a doua zi este numai buna de folosit
- iulian petre
- Veteran
Dan vrea sa stie la ceaun cat fierbe....
- cosmin liviu
- utilizator
Baieti, o rugaminte mare, care dintre cele doua , are rol de solubilizare a bulgarelui de nada ( laptele de porumb????)?.
Multumesc!
Multumesc!
- cosmin liviu
- utilizator
Si totusi nu mai inteleg. Azi la un magazin de pescuit am intrbat de lapte de porumb si mi-a prezentat SPD si CSL, desi am intrebat de lapte de porumb.
Care este legatura dintre cele trei????
Sau mai pe scurt va cer ajutorul pentru un produs care sa il introduc in groundbait si sa am atractivitate si in acelasi timp sa solubilizeze baulgarul pt. a se creea un norisor de atractie.( lapte de porumb, CSL sau SPD?????)
Multumesc mult!
Care este legatura dintre cele trei????
Sau mai pe scurt va cer ajutorul pentru un produs care sa il introduc in groundbait si sa am atractivitate si in acelasi timp sa solubilizeze baulgarul pt. a se creea un norisor de atractie.( lapte de porumb, CSL sau SPD?????)
Multumesc mult!
SPD (sirop de porumb dulce) este laptele de porumb produs de Senzor.
In nada se poate pune si lapte de porumb si CSL (eu il folosesc doar primavara si toamna pe apa rece).
"Solubilizarea" o face laptele de porumb. Amesteca laptele de porumb in proportie de 50% cu apa (plata sau din balta).
In nada se poate pune si lapte de porumb si CSL (eu il folosesc doar primavara si toamna pe apa rece).
"Solubilizarea" o face laptele de porumb. Amesteca laptele de porumb in proportie de 50% cu apa (plata sau din balta).
- cosmin liviu
- utilizator
Merci mult Mircea!
m-ai scos din ceata.
m-ai scos din ceata.