betaina
Moderator: florentiniuga
Re: betaina
Luciano- lucky, tu crezi pe bune ca betaina este un purgativ? si ca cea mai "buna" este aia din GLM????
au m a m a mea...pe net suntem "profi" cu totii
sa te citez pe tine...: ladany este un fel de Vladeanu
...no comment mane.
Vladeanu ( daca-mi iau vru'n ban...nu-i bai ) ie "baiat" , Ladany ...ie' bozgor
au m a m a mea...pe net suntem "profi" cu totii
sa te citez pe tine...: ladany este un fel de Vladeanu
...no comment mane.
Vladeanu ( daca-mi iau vru'n ban...nu-i bai ) ie "baiat" , Ladany ...ie' bozgor
Re: betaina
Nu tin minte sa fi scris undeva ca betaina se extrage din GLM , ca GLM contine betaina e cu totul altceva. Cat despre purgatie ,am sugerat folosirea de betaina pentru a inbunatatii digestia si absortia de nutrienti ca acestea sa fie mai rapide si mai eficiente.Consider ca purgativele agresive nu fac bine crapului si la fel cum sufera ori ce animal din cauza diareei sufera si crapul ,pe termen lung nu aduce beneficii ,in concursuri se cam calca pe cadavre vii pentru a castiga ,dar daca toti am pescui cu purgative puternice ma intreb ar rezista crapii ?. Ce rost are sa ai bile cu bune calitati nutritive si sa le dai crapilor cu un purgativ agresiv care face sa nu beneficiieze de acesti nutrienti numai partial .Parera mea despre betaina l-am expus in articolul pe care tocmai l-am expediat pentru concursul "InfoPescar te premiaza ".Cat despre Vladeanu VS Ladany nu pricep nimica,nu stiu ce vrei sa spui.
Re: betaina
vreti betaina din sfecla?
1. cureti sfecla de zahar sau rosie
2. tai felii subtiri[cu robotul de bucatarie
3 pui o pinza pe radiator asezi feliile de sfecla
4. astepti cu rabdare 2 zile
5.macini cu risnita pina obti un praf fin GATA
1kg sfecla 100-120g praf
dureaza ceva pina e gata ....dar iarna e lunga
cea rosie coloreaza excelent(si miinile) si are un miros ff bun
1. cureti sfecla de zahar sau rosie
2. tai felii subtiri[cu robotul de bucatarie
3 pui o pinza pe radiator asezi feliile de sfecla
4. astepti cu rabdare 2 zile
5.macini cu risnita pina obti un praf fin GATA
1kg sfecla 100-120g praf
dureaza ceva pina e gata ....dar iarna e lunga
cea rosie coloreaza excelent(si miinile) si are un miros ff bun
Re: betaina
CE SIMPLU !!!!!! Imi iau si eu vreo 2 tone de sfecla si fac o caruta de bani cu sfecla macinata ! Buna afacere ! =))Daca imi spui si cum sa o fac lichida dup-aia esti cel mai tare ( aia este mai scumpa) imi triplez veniturile !
Re: betaina
le bagi in mix la solubile.nu mai trebuie sa -l faci lichida
Re: betaina
HAi sa vorbim altfel: iei sfecla o pui la uscat , o macini si iti iese betaina ????????? Dupa cum spui iese este sfecla macinata nu betaina. Daca era asa simplu nici nu mai era in vanzare ca asa fiecare pescar gasea o sfecla sa isi faca betaina. Si la sfecla rosie cred ca iese betaina rosie, nu ?mihaly scrie:le bagi in mix la solubile.nu mai trebuie sa -l faci lichida
Re: betaina
pt. domnul ciptes
cite gr de betaina pui la un kg de mix?
cite gr de betaina pui la un kg de mix?
Re: betaina
eu nu am zis ca fac betaina ci macin sfecla uscata.
1 kg sfecla rosie contine 20gr betaina.uscind sfecla se evapora apa ,macini si obti 100gr de praf de20% betaina adica 100gr pulbere contine 20gr betaina 100%naturala!!! plus o gramada de vitamine. uscind sfecla pe radiator care ajunge max. la 70 gradeC* nu se va distruge nici o substanta nutritiva .din cite stiu vit. se distrug peste 80 g
grade.
deci adaugind la mix 100gr praf sfecla ai in mix 20gr betaina naturala!!!
nu stiu daca te superi dar cred ca forumul este pt. a posta fiecare parerea {fie o prostie dupa uni valoare pt altii}
1 kg sfecla rosie contine 20gr betaina.uscind sfecla se evapora apa ,macini si obti 100gr de praf de20% betaina adica 100gr pulbere contine 20gr betaina 100%naturala!!! plus o gramada de vitamine. uscind sfecla pe radiator care ajunge max. la 70 gradeC* nu se va distruge nici o substanta nutritiva .din cite stiu vit. se distrug peste 80 g
grade.
deci adaugind la mix 100gr praf sfecla ai in mix 20gr betaina naturala!!!
nu stiu daca te superi dar cred ca forumul este pt. a posta fiecare parerea {fie o prostie dupa uni valoare pt altii}
Re: betaina
EVRIKA acum in sfarsit am inteles. Ma tot intrebam de ce dau drumul oamenii astia la capturi. Mintea mea a realizat ca nu poti consuma un peste hranit in acest mod fara sa te apuce ,,cufureala'' Sunt mandru, in pofida altor pareri, ca nu dau drumul la pesti. Cel putin sunt sincer. Cer toleranta pt.spalarea greselilor in afirmatia mea.
Ocroteste natura, merita!
Re: betaina
Daca explicai de la inceput ca de fapt folosesti faina de sfecla care contine betaina .... poate nimeni nu se mai mira.
Oricum f. interesat ce spui tu. Probabil o sa incerc si eu ca sfecla rosie am de la tara.
Oricum f. interesat ce spui tu. Probabil o sa incerc si eu ca sfecla rosie am de la tara.
mihaly scrie:eu nu am zis ca fac betaina ci macin sfecla uscata.
1 kg sfecla rosie contine 20gr betaina.uscind sfecla se evapora apa ,macini si obti 100gr de praf de20% betaina adica 100gr pulbere contine 20gr betaina 100%naturala!!! plus o gramada de vitamine. uscind sfecla pe radiator care ajunge max. la 70 gradeC* nu se va distruge nici o substanta nutritiva .din cite stiu vit. se distrug peste 80 g
grade.
deci adaugind la mix 100gr praf sfecla ai in mix 20gr betaina naturala!!!
nu stiu daca te superi dar cred ca forumul este pt. a posta fiecare parerea {fie o prostie dupa uni valoare pt altii}
Re: betaina
2 g betaina + ASPARGINA+ACID GLUTAMIC nu betaina 2g. Pe deasupra mai contine si acid oxalic care irita intestinul si in doze mari este fatal. Deci tu incearca cu sfecla eu prefer betaina de la magazin.
Pt Mihaly:
Hai sa nu ne domnim atata spune ciptes e mai simplu. In mix pun cam 15-20 g de Betaina (eventual mai presar peste bilele calde) nu ce am scris mai sus in primele randuri.
Pt Mihaly:
Hai sa nu ne domnim atata spune ciptes e mai simplu. In mix pun cam 15-20 g de Betaina (eventual mai presar peste bilele calde) nu ce am scris mai sus in primele randuri.
Re: betaina
Si usturoiul contine arseniu si so2, care in doze mari sunt fatale ... Sa inteleg ca nu mananci usturoi? O saramura de crap cu usturoi MMMM . Sau nu ai mancat niciodata salata de sfecla rosie?
Sa fim seriosi ambele au un continut infim...
Folosesc si eu betaina din comert dar chiar vreu sa incerc din curiozitate (poate culoare care o da bilelor sau gustul ... nu stiu incercam).
Cam asa s-au descoperit toate, prin incercari.
Respecte!
Sa fim seriosi ambele au un continut infim...
Folosesc si eu betaina din comert dar chiar vreu sa incerc din curiozitate (poate culoare care o da bilelor sau gustul ... nu stiu incercam).
Cam asa s-au descoperit toate, prin incercari.
Respecte!
Re: betaina
Acidul glutamic
Acidul glutamic are ca rol principal furnizarea sursei de energie pentru creier. Acesta are capacitatea de a colecta excesul de amoniac din organism, care poate inhiba creierului, convertindu-l in glutamina. Dat fiind faptul ca glutamina produce o sporire considerabila a nivelului de acid glutamic, un deficit al acesteia poate determina carenta celui de-al doilea.
Aspargina
Acidul aspartic şi aspargina, reduc nivelul amoniacului, şi prin acest efect combat oboseala şi cefalea de natură hepato-biliară. Cei doi aminoacizi prezintă efect hepatoprotector. Acidul aspartic şi aspargina ajută metabolismul celorlaţi aminoacizi, contribuie la biosinteza ureei şi ajută la eliberarea hormonilor sexuali.
Acidul aspartic mai împlineşte rolul de mediator chimic în transmiterea împulsurilor nervoase, având, asupra sistemului nervos, un efect uşor excitant.
Acidul asparctic, intră în mod sintetic, alături de fenilalanină, în compoziţia aspartamului. Acidul aspartic sintetic, derivat din aspartam sau din aspartamaţi (săruri larg utilizate în industria farmaceutică), afectează în mod negativ funcţiile creierului.
cine stie ar putea sa le placa mai ales in sezonul in care intra la bataie merita incercat
Acidul glutamic are ca rol principal furnizarea sursei de energie pentru creier. Acesta are capacitatea de a colecta excesul de amoniac din organism, care poate inhiba creierului, convertindu-l in glutamina. Dat fiind faptul ca glutamina produce o sporire considerabila a nivelului de acid glutamic, un deficit al acesteia poate determina carenta celui de-al doilea.
Aspargina
Acidul aspartic şi aspargina, reduc nivelul amoniacului, şi prin acest efect combat oboseala şi cefalea de natură hepato-biliară. Cei doi aminoacizi prezintă efect hepatoprotector. Acidul aspartic şi aspargina ajută metabolismul celorlaţi aminoacizi, contribuie la biosinteza ureei şi ajută la eliberarea hormonilor sexuali.
Acidul aspartic mai împlineşte rolul de mediator chimic în transmiterea împulsurilor nervoase, având, asupra sistemului nervos, un efect uşor excitant.
Acidul asparctic, intră în mod sintetic, alături de fenilalanină, în compoziţia aspartamului. Acidul aspartic sintetic, derivat din aspartam sau din aspartamaţi (săruri larg utilizate în industria farmaceutică), afectează în mod negativ funcţiile creierului.
cine stie ar putea sa le placa mai ales in sezonul in care intra la bataie merita incercat
Re: betaina
Ai citit undeva aici sau pe alte forumuri vreo reteta sau nada care sa contina sfecla--- pentru betaina din ea? La cate ingrediente s-au descoperit pana acum nu se scria despre sfecla --- sa o bagi in boillesuri ? Eu nu am auzit si nici nu am citit niciunde. Voi incercati dar eu cred ca nu merge si daca stai bine sa te gandesti 100g de betaina este cam 8 ron asa ca nu merita sa faci incercari intr-un mix.Spor la rulat !