reteta porumb
Moderator: florentiniuga
reteta porumb
va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti si mie o reteta de preparat porumb.intr-una din emisiunile de anul acesta mai bine zis in cea in care sunteti la Moara Vlasiei ne spune-ti ceva dar as dori ceva mai clarceva exact cu cantitati si denumiri pentru ca eu sunt incepator si chiar nu ma pricep.In emisiune sunt niste baieti care spun ca la porumb le este mai usor decat la boilies,pt ca acolo este mai usor se stiu cantitatile si este totul ok.Cateva din aceste retete le-as dori si daca se poate pe anotimpuri.multumesc frumos si fir intins
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
- valentin geageac
- utilizator
- Mesaje: 14
- Membru din: 22 Noi 2007, 21:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: reteta porumb
Salut Florentin, a prezentat Vladut o reteta de porumb de pus pe fir, cind ati fost impreuna la Iulica la Crisan, iti mai aduci cumva aminte data la care a fost difuzata emisiunea.
Multumesc anticipat
Multumesc anticipat
Re: reteta porumb
15 -12-2006 emisiunea in care prezinta Vladut reteta de porumb pentru pus pe cirlig . fir intins .
- valentin geageac
- utilizator
- Mesaje: 14
- Membru din: 22 Noi 2007, 21:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: reteta porumb
Salut Vali si multumesc pentru raspunsul prompt.
Fire intinse.
Fire intinse.
Re: reteta porumb
atit ca mai trebuie un pic de rabdare pina putem accesa arhiva , inca 3-4 zile .
- valentin geageac
- utilizator
- Mesaje: 14
- Membru din: 22 Noi 2007, 21:15
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: reteta porumb
Nu este niciun fel de problema, le am pe toate pe dvd-uri, dar imi era greu sa le vizionez la rind .
Fire intinse.
Fire intinse.
- Butaru Gabriel
- Veteran
- Mesaje: 688
- Membru din: 12 Sep 2008, 21:04
Re: reteta porumb
O reteta de porumb care imi da rezultate foarte bune, numai cu asa ceva dau.Am sa postez niste poze de la fata locului,mentionez ca merg numai la Dunare, dar sa revin la reteta.
1.Se ia un borcan de 400g,se umple cu porumb 80%.Se pune peste el 10 pliculete ceai de capsuni,2 linguri miere,se pune tuica pana se acopera.
2.La fel ca la prima, dar se pune o sticluta de ulei de anason si tuica si cateva boabe de canepa
3.La fel ca la prima si a doua,4 linguri miere si tuica.
Se pune capacul, se inchide ermetic.Dupa o saptamana se poate folosi,boaba se inmoaie,intra carligul in ea.Dar din ce trece timpul este mult mai buna.
1.Se ia un borcan de 400g,se umple cu porumb 80%.Se pune peste el 10 pliculete ceai de capsuni,2 linguri miere,se pune tuica pana se acopera.
2.La fel ca la prima, dar se pune o sticluta de ulei de anason si tuica si cateva boabe de canepa
3.La fel ca la prima si a doua,4 linguri miere si tuica.
Se pune capacul, se inchide ermetic.Dupa o saptamana se poate folosi,boaba se inmoaie,intra carligul in ea.Dar din ce trece timpul este mult mai buna.
- Butaru Gabriel
- Veteran
- Mesaje: 688
- Membru din: 12 Sep 2008, 21:04
Re: reteta porumb
O reteta pe care m-am hotarat sa o postez pentru ca vad ca pe aici se afla persoane care au habar de pescuit.
Este o reteta foarte buna atat pt nadit cat si pentru pescuit.
Se ia o sticla de plastic de 5 litri se pune jumatate cu porumb uscat,1 kg grau,intr-o cratita se prajeste canepa 300-400 grame pana incepe sa sara ca porumbul de floricele,se prazeste cu ulei de floarea soarelui,este bine daca aveti uleiul dupa ce ati prajit peste.Dupa ce s-a prajit canepa se lasa la racit si se toarna in sticla.Punem la fiert 2 litri de apa si cand clocoteste se toarna in sticla si se pune dopul,asta se face cu 2-3 zile inainte de a merge la pescuit.Combinatia din sticla se amesteca cu mamaliga si se pune pe arc sau cine planteaza cu barcuta foloseste exact asa cum este in sticla,porumbul din sticla se foloseste si pe carlig.Atentie cand puneti apa in sticla sa aveti o palnie de tabla
Este o reteta foarte buna atat pt nadit cat si pentru pescuit.
Se ia o sticla de plastic de 5 litri se pune jumatate cu porumb uscat,1 kg grau,intr-o cratita se prajeste canepa 300-400 grame pana incepe sa sara ca porumbul de floricele,se prazeste cu ulei de floarea soarelui,este bine daca aveti uleiul dupa ce ati prajit peste.Dupa ce s-a prajit canepa se lasa la racit si se toarna in sticla.Punem la fiert 2 litri de apa si cand clocoteste se toarna in sticla si se pune dopul,asta se face cu 2-3 zile inainte de a merge la pescuit.Combinatia din sticla se amesteca cu mamaliga si se pune pe arc sau cine planteaza cu barcuta foloseste exact asa cum este in sticla,porumbul din sticla se foloseste si pe carlig.Atentie cand puneti apa in sticla sa aveti o palnie de tabla
Re: reteta porumb
cele 400g de porumb trebuie se fie tari ?
Ma refer la prima retet.
Ma refer la prima retet.
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
- iulian petre
- Veteran
- Mesaje: 1392
- Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
- Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
- Contact:
Re: reteta porumb
tot am citit fel de fel de retete de porumb si abia acum mi-am dat seama ca lipseste ceva esential care de multe ori face diferenta....si anume porumbul uscat trebuie spalat inainte bine de tot si se schimba apa de cateva ori......de ce? ma intrebati nu?...foarte simplu ...eu sunt din BUCURESTI si cumpar porumbul de la piata si de multe ori e luat din cine stie ce hambare care trateaza cu diferite substante pt a nu fi atacat de diferite gangani.,etc...deci tratat are ceva chimic care se pare ca pestelui nu-i prea place.......PREVENTIV E BINE SA FIE SPALAT ca am vazut cu ochii mei porumb tratat care a pus pestii pe fuga... ....la fel fac si cu graul.. .... fir intins SI-MI pare rau ca abia acum am observat ca lipsea acest (mic-mare)amanunt care cateodata face diferenta...