stefanflorin scrie:De curiozitate te intreb, ai incercat vreodata? eu da, si indiferent de pozitia batului (la mine in momentul stoparii ridic varful sus un pic spre spate si il cobor pt franare ca la carte) firul se deterioreaza dupa un anumit numar de lanseuri si mie unu, nu imi mai inspira incredere (foloseam mulinete daiwa cu clips obisnuit). Daca franezi cu degetul cum spui tu, nu vad rostul firului in clips. Si daca vrei un lanseu foarte lung si precis nu ai decat sa arunci ca "taranul la rupere" caci altfel nu atingi distanta.
PS: Danny ala cu ochelari are basia deci iese din discutie.
Sigur, este foarte bine ca ridici varful lansetei vertical, chiar un pic pe spate cand plumbul se apropie sa cada in apa, dar inainte sa ridici varful, cam cu o secunda, atingi tamburul usor cu degetul, ca sa nu fie socul atat de mare.
Acum depinde si de greutatea plumbului pe care il folosesti.
Eu merg pe pe formula consacrata (transformi TC-ul lansetei in uncii si gasesti greutatea ideala a plumbului care trebuie folosit). Cum eu am lansete cu actiune progresiva de 3,5 lbs folosesc plumbi de 3,5 oz. Daca as fi avut o lanseta cu actiune rapida poate as fi mers pe un plumb de 4 oz, dar nu mai mult.
Cam asta ar fi tehnica, daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.