Apa balta verde
Moderator: gor965
Apa balta verde
Dragi pescari am fost anul trecut pe o balta din afara Bucurestiului(nu dau nume ca sa nu fac antireclama)si am ramas uimit:apa foarte,foarte verde.De la ce se face asa?Sau administratorii ii fac ceva ca sa nu prinda lumea peste?
Re: Apa balta verde
Eu cred ca apa e plina de alge.
Nu are scoici in balta?Din cate am auzit scoicile curata apa.
Nu are scoici in balta?Din cate am auzit scoicile curata apa.
Nu sunt scoici in balta si este foarte verde in special vara.Patronul baltii mi-a spus ca e din cauza ca nu plimba apa,aceasta fiind statuta.
Din cand in cand si apa pe care pescuiesc de obicei se face verde . Am observat ca e vorba de descompunerea unei mici alge (nu stiu cum ai zice )...ceva in genul matasii broastelui ! Cand e sub apa e totul ok dar cand apa scade ramen pe pietre se descompune (ramane in final ca o tesatura deasa ...precum pasla ) ...ulterior ,la o crestere a nivelului apei aceasta se coloreaza in verde (vezi foto ) . Daca apuca sa se usuce f.tare din cauza soarelui , se face pulbere si nici nu mai are putere sa coloreze apa decat in max. 1 m de la mal !
Exact ca in fotografia dumneavoastra arata acea apa(foarte murdara).Domnule George,la dumneavoastra arata parfum in comparatie cu acea balta .Va multumesc pt raspunsuri.crapro001 scrie:Dupa cite stiu si eu sint alge sau asanumite Cyanobacterii.Apar in apele care contin mult fosfat.Consuma foarte mult oxygen si produc de multe ori substante toxice.Pentru pesti nu sint daunatoare dar consuma din oxigenul din apa si daca apa nu prea e in miscare pot aparea probleme.Atasez si o poza si poti spune daca e la fel pe acea balta cum e in poza.Scoicile nu ajuta cu nimic la asa ceva deoarece algele sint numai la suprafata sau maxim pina la 30-50 cm sub suprafata apei.
Imi cer scuze fata de moderatori ca nu am postat unde trebuia.Va multumesc.
Salut George,gor965 scrie:Din cand in cand si apa pe care pescuiesc de obicei se face verde . Am observat ca e vorba de descompunerea unei mici alge (nu stiu cum ai zice )...ceva in genul matasii broastelui ! Cand e sub apa e totul ok dar cand apa scade ramen pe pietre se descompune (ramane in final ca o tesatura deasa ...precum pasla ) ...ulterior ,la o crestere a nivelului apei aceasta se coloreaza in verde (vezi foto ) . Daca apuca sa se usuce f.tare din cauza soarelui , se face pulbere si nici nu mai are putere sa coloreze apa decat in max. 1 m de la mal !
Imaginea este de pe Siderurgic?
- Allen Besnovich
- Veteran
Exact asa este o balta in judetul Dolj, se numeste Geormane. Este foarte foarte verde apa. Dar am inteles ca nu influenteaza pestele....
C.S. OLTENIA FISHING