PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Pai dip-ul e pe baza de alcool....folosesc de la Senzor, a mai folosit cineva, stie cum se comporta...mii de multumiri
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
am facut si eu cateva din retetele de mai sus iar in plus una cu miere si scortisoara pe care o las asa vreo luna si ii mai adaug putin csl.
ma intereseaza daca a incercat cineva porumb dipuit cu the source.
ce rezultate a avut?
ma intereseaza daca a incercat cineva porumb dipuit cu the source.
ce rezultate a avut?
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
interesant
Ultima oară modificat 07 Feb 2010, 11:00 de către mihi78, modificat 1 dată în total.
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
sa inteleg ca il folosesti numai la nadit sau il pui si pe ac?VladTepes scrie:Eu il prepar extrem de simplu si pot spune ca am prins foarte bine la porumbul preparat astfel : Cumpar 10 kile Luni il las in apa sa se inmoaie pana marti cand il fierb pana crapa boaba 1,5-2 ore deobicei dupa care il pun inapoi in galeata adaug putin zahar (pt a ajuta fermentatia ) 200-300g si il lasa la loc caldut descoperit cu 3-4 degete de apa peste (apa in care a fiert) si il las la fermentat pana Vineri-Sambata cand ma duc la pescuit. Apa in care a fermentat o folosesc pt groundbait daca folosesc .
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Si dupa ce pui 10 kg la inmuiat SE UMFLA,cand il fierbi SE UMFLA si il mai lasi si la fermenat vreo 3-4 zile si...SE UMFLA , intrebare : Cu cate butoaie de porumb mergi la pescuit ???mihi78 scrie:VladTepes scrie:Eu il prepar extrem de simplu si pot spune ca am prins foarte bine la porumbul preparat astfel : Cumpar 10 kile Luni il las in apa sa se inmoaie pana marti cand il fierb pana crapa boaba 1,5-2 ore deobicei dupa care il pun inapoi in galeata adaug putin zahar (pt a ajuta fermentatia ) 200-300g si il lasa la loc caldut descoperit cu 3-4 degete de apa peste (apa in care a fiert) si il las la fermentat pana Vineri-Sambata cand ma duc la pescuit. Apa in care a fermentat o folosesc pt groundbait daca folosesc .
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
mi-am gaurit niste boabe de porumb si am pus dip peste ele.in cat timp sunt bune de folosit?
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Cum se dezgheata baltile poti sa le folosesti ,in general nu au un anume timp de "facere",timpul de "facere" ramane la aprecierea pescarului.adyman scrie:mi-am gaurit niste boabe de porumb si am pus dip peste ele.in cat timp sunt bune de folosit?
Fir intins !!!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
multam dar nu trbuie sa stea un anumit timp sa se imoaie putin?????
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
dipul folosit de adyman un pic cam gros si boabele nefierte...cred ca le trebuie cel putin o luna sa "suga" putin dip.sau..?
Cojocaru Radu
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am mai spus-o si o repet, mai importanta este nada, decat ce punem la ac .roni scrie:dipul folosit de adyman un pic cam gros si boabele nefierte...cred ca le trebuie cel putin o luna sa "suga" putin dip.sau..?
- cainelerosu69
- membru activ
- Mesaje: 92
- Membru din: 05 Mar 2010, 10:41
- Localitate: Bucuresti
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
salutare tuturor,
inca de la inceput va anunt ca sunt incepator si as dori sa ma ajutati un pic , daca se poate.
eu merg pe balti unde plantez si pregatesc porumbul in felul urmator:
-5 kg de porumb lasat la inmuiat 24-36h
- il fierb pana se sparge bobul
-il vars intr-o galeata inchisa ermetic
- adaug atractant, aroma, betaina
il las asa 2-3 zile pana cand ma duc pe balta, cu apa cam o palma sa acopere porumbul.
pe balta amestec porumbul cu groundbait de la Benzar si lapte de porumb(amestecat cu apa in care am tinut borumbul) si pellete
este ok?
mai trebui sa adaug ceva?
gresesc?
inca de la inceput va anunt ca sunt incepator si as dori sa ma ajutati un pic , daca se poate.
eu merg pe balti unde plantez si pregatesc porumbul in felul urmator:
-5 kg de porumb lasat la inmuiat 24-36h
- il fierb pana se sparge bobul
-il vars intr-o galeata inchisa ermetic
- adaug atractant, aroma, betaina
il las asa 2-3 zile pana cand ma duc pe balta, cu apa cam o palma sa acopere porumbul.
pe balta amestec porumbul cu groundbait de la Benzar si lapte de porumb(amestecat cu apa in care am tinut borumbul) si pellete
este ok?
mai trebui sa adaug ceva?
gresesc?
- cristian505ro
- Veteran
- Mesaje: 1275
- Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
[quote="cainelerosu69"]salutare tuturor,
inca de la inceput va anunt ca sunt incepator si as dori sa ma ajutati un pic , daca se poate.
eu merg pe balti unde plantez si pregatesc porumbul in felul urmator:
-5 kg de porumb lasat la inmuiat 24-36h
- il fierb pana se sparge bobul
-il vars intr-o galeata inchisa ermetic
- adaug atractant, aroma, betaina
il las asa 2-3 zile pana cand ma duc pe balta, cu apa cam o palma sa acopere porumbul.
pe balta amestec porumbul cu groundbait de la Benzar si lapte de porumb(amestecat cu apa in care am tinut borumbul) si pellete
este ok?
mai trebui sa adaug ceva?
gresesc?[/quote]
Dupa parerea mea e perfect.Betaina banuiesc ca o pui cand se raceste.Eu nu fierb atat de tare, ci consider ca este suficient daca bobul se crapa strans usor intre dinti. Poti sa mai adaugi diverse(seminte de canepa fiarta eu as pune neaparat), sau sa schimbi mixul, dar deja ridici prea mult costul si cred ca este o reteta foarte buna si relativ ieftina.( ce e scump aici e atractantul, aroma si betaina, dar se merita utilizarea lor.)
inca de la inceput va anunt ca sunt incepator si as dori sa ma ajutati un pic , daca se poate.
eu merg pe balti unde plantez si pregatesc porumbul in felul urmator:
-5 kg de porumb lasat la inmuiat 24-36h
- il fierb pana se sparge bobul
-il vars intr-o galeata inchisa ermetic
- adaug atractant, aroma, betaina
il las asa 2-3 zile pana cand ma duc pe balta, cu apa cam o palma sa acopere porumbul.
pe balta amestec porumbul cu groundbait de la Benzar si lapte de porumb(amestecat cu apa in care am tinut borumbul) si pellete
este ok?
mai trebui sa adaug ceva?
gresesc?[/quote]
Dupa parerea mea e perfect.Betaina banuiesc ca o pui cand se raceste.Eu nu fierb atat de tare, ci consider ca este suficient daca bobul se crapa strans usor intre dinti. Poti sa mai adaugi diverse(seminte de canepa fiarta eu as pune neaparat), sau sa schimbi mixul, dar deja ridici prea mult costul si cred ca este o reteta foarte buna si relativ ieftina.( ce e scump aici e atractantul, aroma si betaina, dar se merita utilizarea lor.)
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am pus cam de o luna si jumatate porumb uscat cu alcool+apa+aroma si as vrea sa ii bag si csl dar mi-a spus cuneva ca s-ar putea sa se maroneasca de la culoarea csl-ului. Pot sa pun sau le stric ? Cat sa pun la un kg de porumb ? Porumbul il tin acoperit cam de o palma de alcool in bidoane de apa plata de 5 l.
- cristian505ro
- Veteran
- Mesaje: 1275
- Membru din: 22 Dec 2007, 15:00
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
[quote="ciptes"]Am pus cam de o luna si jumatate porumb uscat cu alcool+apa+aroma si as vrea sa ii bag si csl dar mi-a spus cuneva ca s-ar putea sa se maroneasca de la culoarea csl-ului. Pot sa pun sau le stric ? Cat sa pun la un kg de porumb ? Porumbul il tin acoperit cam de o palma de alcool in bidoane de apa plata de 5 l.[/quote]
CSL ii da o nuanta maronie dar nu este nici o problema. Eu am folosit si CSL simplu si CSL + o aroma.
Numai ca fierb porumbul inainte pana se poate crapa intre dinti. Dupa ce fierb porumbul il pun in borcane mici (de mustar) cu zeama lui de la fiert si cam 10 ml. de CSL.
CSL ii da o nuanta maronie dar nu este nici o problema. Eu am folosit si CSL simplu si CSL + o aroma.
Numai ca fierb porumbul inainte pana se poate crapa intre dinti. Dupa ce fierb porumbul il pun in borcane mici (de mustar) cu zeama lui de la fiert si cam 10 ml. de CSL.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Asa fiert cu csl cam cat pot sa il tin in borcane? Nu se acreste (fermenteaza) ?