primii mei pesti de dunare.
prima mea iesire pe dunare.dupa doua zile de pescuit pe brat,timp in care am incercat fel de fel de monturi si nade pt diferite specii de pesti,am ramas inciudat pt ca nici macar o trasatura nu s a materializat la capatul lansetelor mele.ma asteptasem ,ca orice incepator in ale deltei, sa imi sara numai monstrii pe mal.abandonez pescuitul si ma retrag imbufnat si dezamagit in tabara cu hotarirea definitiva de a nu mai pescui.vazinduma in starea asta ,amicul meu,pescar cu vechi state in delta, ma sfatuit sa incerc la rapitor pe canalul din spatele taberei , garantindumi ca voi prinde stiuca sau salau.cu un nou avant si cu o licarire de speranta in suflet imi schimb monturile cu unele usoare adegvate curentului usor din canal, inhat din galeata , doua ,trei albituri mai jucause si ma asez astaptind cumatrele pe canal.nimic , nici macar un mic tac, clopotei inghetati intr un repaos ce parca imi facea in ciuda.abandonez dupa aprox o ora jumatate pescuitul si ma retrag mai abatut in tabara.nervi m au impins sa recurg la eterna refulare in pahare de tarie.amicul meu mi se alatura si incearca sa ma calmeze.la un moment dat ma intreaba unde imi sunt lansetele, ai rapsund ca le am lasat pe canal exact asa cum le lansasem, iar el imi sugereaza ca ar fi mai bine sa ma duc dupa ele ,pt ca s ar putea sa imi dispara.ma conformez si ajung pe loc unde le lasasem.surpriza.una din lansete imi era rasturnata de pe suport .agat.urmeaza o luminare fulminanta.prima mea stiuca de delta.poze, bucurie,laude si evident umplerea paharelor pt a uda evenimentul.stiind ca am plecat cu doua lansete amicul meu ma intreaba dupa un timp unde imi este ceea de a doua lanseta.de emotie ,de bucurie o lasasem acolo.fug repede inapoi sa o recuperez.aceiasi poveste. lanseta picata in namolul de linga mal.agat.fara luminare de data asta, un salau de aprox 2kg si ceva ajunge la mal si in mainile mele tremurind de emotie si bucurie.poze ,laude etc si viata in delta, brusc a devenit alta.o atingere dumnezeiasca