![cry :-<](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/46.gif)
![daydreaming 8->](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/105.gif)
![frown :(](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/2.gif)
Moderator: Sebastian
Ai mai, mai taci ,fi optimist,speranta nu trebuie sa moara niciodata,cind nu o mai fi speranta mici tu nu mai ai ce cauta pe pamintul asta.sebastian scrie:din pacate ,data fiind criza asta care pe linga financiar ma afectat si mental, nu pot vbi de iesire in delta decit odata pe an , in septembrie, ori cat mi as dori sa ating acel statut de pescar de dunare.nu pot si asta ma doboara incet , incet in special acum in anul acesta cind pt prima data imi propusesem sa organisez prima mea experienta de pescuit PRIMAVARA IN DELTAPS.ramin cu speranta...poate la anu
![]()
Am aparut, nu v-am uitat, v-am trimis si informatii vizuale din Sulina, ma bucur ca vine primavara in delta!sorin1362 scrie:Bravo, Ionica!
Ai sesizat o treaba, dar tu pe unde mi-ai umblat pana acum? Craparulsef, caruia noi ii spunem de o vreme Marius(ai lipsit la acea lectie), e inghetat bocna. Nu se mai plange de cotele Dunarii, probabil nici nu a mai plecat cu barca pe nu stiu unde. Sta la gura sobei, asculta crivatul si face te miri ce monturi.
Cu Sebica ce ma mai intretin si ne facem vremea asta mai usor de trecut.
liviu_neacsu scrie:Salut pe toti cei care au scris pana acum despre "primavara in delta": Sebi. Craparulsef, Sorin, Ion.
Eu am avut norocul sa ajung in delta in toate anotimpurile, la fiecare 2 -3 saptamani, si sa ma pot bucura de tot ce inseamna delta. Vorbesc de peisajele superbe, de linistea pe care o capeti cand ajungi acolo, de bucuria de a incerca fel si fel de monturi, de sf de saptamana fara sotie, de "speranta despre care vorbeati" ca am sa prind captura vietii, vorbesc despre compania prietenilor - parteneri de pescuit - si despre glumele lor rautacioase, despre toate pregatirile, planurile si visurile de innainte de plecare, despre dezamagirile de la intoarcere, vorbesc despre bucuria intregii aventuri.
Nu pot vorbii insa despre marile capturi. Asta nu pentru ca nu ar fii peste in balta ci doar pentru ca ... nu prea ma pricep.
De fiecare data intreb localnicii unde pica, ce pica, la ce.... insa.... aud doar povesti. Cu toate astea vezi oameni ai locului cu niste bete... si niste mulinete de invart cu scartaieli si troncate de 4-5 ori sa faca tamburul o tura, moturi din topor si... seara vin acasa cu cateva bucati de invidiat.
In 2 saptamani am sa fac prima iesire pe anul asta si sper sa am despre ce sa povestesc (capturi desigur).
Eu cred ca Ion ar trebui sa ne povesteasca mai multe despre ce inseamna pescuitul pe o astfel de vreme.
deloc scotian stylesorin1362 scrie:Mai Sebi, asta de scotian
Daca mai ai acei plumbi sa stii ca sunt foarte buni pentru pescuitul la glosa la malul marii. Am folosit si eu candva astfel de plumbi turnati in lingura de inox - ce e drept ca era de provenienta ruseasca, deci destul de mare - cumparata de la Valcov, si erau foarte stabili pe fundul marii chiar si atunci cand era agitata.sebastian scrie: ... el ma atentionat ca neaparat , plumbul pe care il voi folosi pt pescuitul somnului sa fie facut de mine , adica topit in ligura pt supa [inox]si gaurit la final pt atasarea unei agrafe cu vartej...