bile solubile
Moderator: florentiniuga
bile solubile
cine stie,ln afara de ,,laptele de porumb",ce alte adaosuri,confera solubilitate,unei bile,home made..
si daca se poate o reteta,pt o bila supersolubila(dizolvare 1 ora),pe apa rece..toamna tarziu(oct.-noi.),sau primavara devreme(mart.-apr.)..multumesc anticipat..
si daca se poate o reteta,pt o bila supersolubila(dizolvare 1 ora),pe apa rece..toamna tarziu(oct.-noi.),sau primavara devreme(mart.-apr.)..multumesc anticipat..
- Madalin Dirla
- Veteran
Re: bile solubile
"Laptele de porumb" confera solubilitate,cu cat cantitatea de "lapte de porumb" este mai mica cu atat solubilitatea bilei este mai mica ,ca idee, si primavara si toaman poti merge pe un mix cu valoare nutritiva ridicata si cu porumb pe firul de par !Tibi30 scrie:cine stie,ln afara de ,,laptele de porumb",ce alte adaosuri,confera solubilitate,unei bile,home made..
Fir intins!
P.S. SOLUBILITATEA bilei este data de "laptele de porumb".
da Mada..pe mine ma intereseaza,alte produse ln afara de laptele de porumb,daca exista...care ar fi alea..cu ,,laptele",stie baiatul.. ..
nimeni nu stie??
- Bragau Laurentiu
- senior
Incearca cu pelete care au perioada rapida de dizolvare macinate si adaugate un mix inainte de preparare
- florentiniuga
- Master Admin
In topicul " Boiliesuri solubile " deschis de Bigfish razvan in data de 15.ian 2010 am dat 3 metode de fabricare a bilelor solubile ( e drept una e cu laptele de porumb ) Daca urmaresti solubilitatea "absoluta" va trebui sa lucrezi cu ingrediente care sunt solubile in apa mai exact cu ingrediente cu solubilitate ridicata in apa pentru ca unele sint solubile altele sunt semi solubile si sunt ingrediente care nu sunt solubile daca reuseti sa faci o bila solubila cu ingrediente numai solubile vei obtine dubla solubilitate adica solubilitate ABSOLUTA .Dar inainte sa te hotaresti ar fi bine sa citesti mai inainte articolul "laptele de porumb un drog pentru crap "si poate te inspira si schimbi macazul
- Bragau Laurentiu
- senior
Cu micropelete nu am incercat pare o solutie buna .Dar tre vazut cat si cum se umflaflorentiniuga scrie:micropelete nemacinate.
De umflat nu prea se umfla doar creaza probleme de rulat in cantitati mari si trebuie avut grija la partea lichida sa nu iasa coca prea moale pentru ca pana o framanti sa fie buna de rulat risti sa ti se topeasca micropeletii o solutie e sa le introduci ultima data in pasta de boilies , o mai framanti putin si e ok . asta daca vrei sa ai o bila cu ecrescente in timpul dizolvari .
- misu_sipanu
- Veteran
Daca pui micropelete sau seminte dupa ce ai framintat coca ,crezi ca o sa se mai imprastie omogen.Sau daca vrei sa le imprastii omogen trebuie sa mesteci oricu mai mult si in cazul asta micropeletele se topesc partialLUCKY scrie:De umflat nu prea se umfla doar creaza probleme de rulat in cantitati mari si trebuie avut grija la partea lichida sa nu iasa coca prea moale pentru ca pana o framanti sa fie buna de rulat risti sa ti se topeasca micropeletii o solutie e sa le introduci ultima data in pasta de boilies , o mai framanti putin si e ok . asta daca vrei sa ai o bila cu ecrescente in timpul dizolvari .
Ma refer omogenizarea semintelor sau peletelor uniform in coca.
- florentiniuga
- Master Admin
Incercati si pe urma va dati cu parerea. Se pun micropeletele de la inceput. Rolul principal este de a crea o granulozitate mare boiliesului, in care va patrunde mai usor apa, permitand o dizolvare mai rapida. Puneti micropeletele direct in mix si nu va faceti griji de lichidele puse peste, ca nu absorb micropeletele atat de repede sau atat de mult nici daca faceti boiliesuri fierte.
Intr-adevar, deranjeaza un pic la rulare ca sunt cam dure dar nu mai mult ca semintele.
Intr-adevar, deranjeaza un pic la rulare ca sunt cam dure dar nu mai mult ca semintele.
- misu_sipanu
- Veteran
Pai eu vorbesc din experienta.Tot asa am facut,am incercat sa amestec niste spartura dupa ce am ,,mestecat,,de mi a venit rau.Mi a venit de doua ori ca sa distribui egal.
- florentiniuga
- Master Admin
Misule, eu am zis sa bagi micropeletele sau ce rasneala bagi tu, direct in mix si pe urma sa faci coca, nu sa le amesteci in coca gata facuta. Sigur, exista si varianta asta dar atunci lasi coca moale, bagi ce vrei sa bagi, amesteci repede si mai arunci o mana de mix sa o intaresti. Pe urma o rulezi repede, nu o mai lasi sa se aseze. Stii de ce?
- alex_mures
- membru activ
Florentin
i-a zi te rog ca alternativa la micropelete.....
Forelli
Acest produs este folosit in pastravarii pentru hrana si dezvoltarea alevinilor de pastrav.
Este un produs utilizat ca ingredient de mix pentru valoarea sa nutritiva si datorita gradului
mare de digestibilitate .
Produsul este unul de top ( HE - high energy) cu un continut foarte mare de
proteina 56% si un profil echilibrat de grasimi si aminoacizi usor digerabili.
Granulatia sa este 0,5-0,8mm si are culoare brun-rosiatica.
Este un compus care contine faina de peste LT, faina de sange ,ulei de peste, drojdie de bere,
minerale,vitamine.
Proteina 56%
Grasimi 15%
Fosfor 1,7% !!!!
Vitamina A 28000IU/kg
Vitamina D3 2800IU/kg
Vitamina E 250mg/kg
Vitamina C 375mg/kg
i-a zi te rog ca alternativa la micropelete.....
Forelli
Acest produs este folosit in pastravarii pentru hrana si dezvoltarea alevinilor de pastrav.
Este un produs utilizat ca ingredient de mix pentru valoarea sa nutritiva si datorita gradului
mare de digestibilitate .
Produsul este unul de top ( HE - high energy) cu un continut foarte mare de
proteina 56% si un profil echilibrat de grasimi si aminoacizi usor digerabili.
Granulatia sa este 0,5-0,8mm si are culoare brun-rosiatica.
Este un compus care contine faina de peste LT, faina de sange ,ulei de peste, drojdie de bere,
minerale,vitamine.
Proteina 56%
Grasimi 15%
Fosfor 1,7% !!!!
Vitamina A 28000IU/kg
Vitamina D3 2800IU/kg
Vitamina E 250mg/kg
Vitamina C 375mg/kg
- florentiniuga
- Master Admin