Va multumesc foarte mult....din pacate nu sint un consumator de peste, in schimb, mamei mele ii place pestele, asa ca....ii voi transmite reteta, in al doilea rind, am sa va rog sa nu ma mai domniti(am 28 de ani si vreau sa cred ca sint inca tinar :mrgreen: ),
Numai bine tuturor.
retete
Moderator: vali003
- Lucian Nagy
- membru activ
- Mesaje: 145
- Membru din: 22 Noi 2007, 20:24
- Localitate: Dublin
- ceangau alexandru
- membru activ
- Mesaje: 76
- Membru din: 18 Dec 2007, 17:50
- Localitate: sfantu gheorghe
Re: retete
pt. vali oo3..am o mare rugaminte..am primit scrumbie de dunare ...vreau sa-i afum ..ce ingrediente sa folosesc....deocamdata sunt in saramura..eventual alte retete..multumesc anticipat ..multa sanatate.!!!!!
Re: retete
la capitolul afumat nu ma pricep , nu am avut ocazia sa afum scrumbii , nici nu prea am avut ocazia sa gatesc scrumbii fiind plecat din tara de aproape 20 de ani , dar am sa iti dau citeva retete .
SALATA DE SCRUMBIE CU OUA SI MASLINE
ingrediente - 2 scrumbii , 4 oua , 2 cepe marime medie , un pahar de masline , 4 linguri ulei de masline , 3 linguri otet , marar ,2 pahare lapte .
prepararea - se fileteaza scrumbiile , se curata foarte bine inclusiv pielea sa da jos , se pun la desarat in apa , se tin minimum 10-12 ore , apoi se pun intrun vas inpreuna cu laptele si se mai tin 2-3 ore . se scurg , sterg foarte bine si se taie in buc. de 2 cm. . ceapa se taie rondele ,ouale se fierb tari , se racesc si se taiein sferturi . se face un sos din ulei , otet si marar . intrun vas mai adinc se pune un rind de peste , apoi un rind de ceapa , ouale fierte , maslinele si se toarna sosul peste tot . pofta buna . merge grozav ca aperitiv cu o tuica sau o votca .
SALATA DE SCRUMBIE CU OUA SI MASLINE
ingrediente - 2 scrumbii , 4 oua , 2 cepe marime medie , un pahar de masline , 4 linguri ulei de masline , 3 linguri otet , marar ,2 pahare lapte .
prepararea - se fileteaza scrumbiile , se curata foarte bine inclusiv pielea sa da jos , se pun la desarat in apa , se tin minimum 10-12 ore , apoi se pun intrun vas inpreuna cu laptele si se mai tin 2-3 ore . se scurg , sterg foarte bine si se taie in buc. de 2 cm. . ceapa se taie rondele ,ouale se fierb tari , se racesc si se taiein sferturi . se face un sos din ulei , otet si marar . intrun vas mai adinc se pune un rind de peste , apoi un rind de ceapa , ouale fierte , maslinele si se toarna sosul peste tot . pofta buna . merge grozav ca aperitiv cu o tuica sau o votca .
- ceangau alexandru
- membru activ
- Mesaje: 76
- Membru din: 18 Dec 2007, 17:50
- Localitate: sfantu gheorghe
Re: retete
pentru valii003...multumesc pentru reteta ..am sa incerc...cred ca merge si fara palinca ...nu beau alcool...sanatate si fir intins.!!!!!!