monofilament pt plantat

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
marian_popescu
Veteran
Veteran

monofilament pt plantat

Mesaj de marian_popescu » 15 Ian 2010, 23:49

va salut prieteni pescari
ma intereseaza parerile voastre in legatura cu firele pe care le folositi sau le recomandati a fi folosite pentru plantat. ideal ar fi un textil, dar nu imi permit. deci un fir cu coeficient de alungire redus, care se nu faca peruci sau bucle (am patit cu fire chiar si de 0,30, mai precis carp expert carbon, cand recuperam un ciortan de vreo 3 kg am facut o peruca de nu mi-a mai trecut prin inele si am scos pestele tragand de fir cu mana). pret si rezistenta rezonabile. personal ma gandeam la suffix xcelon de 0,35. este mai rigid, nu chiar cel mai rezistent...dar la diametrul asta nu cred ca e vreo problema.alta propunere ar fi cormoran cortest carp, acela maro.
a...era sa uit, sa pot pune un minim de 300 de metri pe tambur si sa fir o culoare neutra, nu fluo
voi ce ziceti?
Fishing is life. The rest...just details

marian_popescu
Veteran
Veteran

Re: monofilament pt plantat

Mesaj de marian_popescu » 24 Ian 2010, 23:00

s-a rezolvat
xcelon de 0,35, role de 600 de metri. mi s-a parut cu coeficientul de elasticitate cel mai scazut, iar firul este catusi de cat de calitate

vladdooo
membru activ
membru activ

Mesaj de vladdooo » 24 Ian 2010, 23:07

e bun. am si eu

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 24 Ian 2010, 23:15

marian_popescu scrie:s-a rezolvat
xcelon de 0,35, role de 600 de metri. mi s-a parut cu coeficientul de elasticitate cel mai scazut, iar firul este catusi de cat de calitate
dl. Marian,dupa ce plantati de cateva ori firul se va rasucii si nu va mai avea aceiasi asezare pe tambur,eu prefer sa pun un fir mai ieftin pe care sa il schimb dupa cateva partide de pescuit.
Este o parere personala. ---<>< ---<>< ---<><

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 26 Ian 2010, 14:20

pai cat de ieftin?
este 27 de lei rola de 600 de metri
s-a rasucit chiar daca ati plantat cu pick-up-ul desfacut?

al crapone
senior
senior

Mesaj de al crapone » 27 Ian 2010, 01:53

Madalin,

Probabil ca problema ta se datoreaza faptului ca plantezi slabind frina sau activind baitrunner-ul. Daca da, ambele variante iti vor rasuci firul iremediabil. Metoda corecta la plantat este aceea cu ridicarea pick-up-ului mulinetei, astfel ca firul sa iasa in mod natural de pe tambur, exact ca intr-o aruncare. Astfel vei scapa de rasucire.

Succes!

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 27 Ian 2010, 13:55

al crapone scrie:Madalin,

Probabil ca problema ta se datoreaza faptului ca plantezi slabind frina sau activind baitrunner-ul. Daca da, ambele variante iti vor rasuci firul iremediabil. Metoda corecta la plantat este aceea cu ridicarea pick-up-ului mulinetei, astfel ca firul sa iasa in mod natural de pe tambur, exact ca intr-o aruncare. Astfel vei scapa de rasucire.

Succes!
Asa este,aveti dreptate,am avut neplacerea plantand cu pick-up-ul ridicat sa ma aleg cu o peruca de toata frumusetea :D , de atunci folosesc baitrunner-ul si schimb firele mai des.
Fir intins!

costelino
senior
senior

Mesaj de costelino » 20 Mar 2010, 14:41

Madalin007 scrie:

Succes!
Asa este,aveti dreptate,am avut neplacerea plantand cu pick-up-ul ridicat sa ma aleg cu o peruca de toata frumusetea :D , de atunci folosesc baitrunner-ul si schimb firele mai des.
Fir intins!

Nu mai inteleg nimic.
Cum este bine?Cu pick-up ridicat sau nu?

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 20 Mar 2010, 16:02

costelino scrie:
Madalin007 scrie:

Succes!
Fir intins!

Nu mai inteleg nimic.
Cum este bine?Cu pick-up ridicat sau nu?
Corect este cu pickup-ul ridicat...dar ca sa nu faci peruci , iesirea firului de pe tambur trebuie "controlata" !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

costelino
senior
senior

Mesaj de costelino » 20 Mar 2010, 18:13

Adica ridici pick-up-ul si tii cu palma facuta clopot de fir?
Alt control care?
Si daca sunt singur cum mama dreaku ca nu am 3 maini.Doua sunt ocupate cu telecomanda,cu ce mai "controlez"?

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 20 Mar 2010, 19:11

Schimba radiocomanda. Sunt radiocomenzi care ai nevoie de o singura mana, sau le dai comanda si ele executa, fixand cursorul pe mai repede sau mai incet. In al doilea rand ai doua maini libere, intervenind doar la o mica manevra de stanga sau dreapta. Cand ajungi aproape de locul unde vrei sa plantezi, dai viteza mica si in felul aceata sigur poti sa te descurci. Sunt sigur ca poti. Eu personal le plantez numai singur, chiar daca suntem mai multi. In felul acesta te inveti si nu ai pe cine sa dai vina in caz de esec :)
Inca un avantaj: eventualele rezultate pozitive vor fi numai ale tale, e mare lucru ;)
Ocroteste natura, merita!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 20 Mar 2010, 19:37

costelino scrie:..........
Si daca sunt singur cum mama dreaku ca nu am 3 maini.Doua sunt ocupate cu telecomanda,cu ce mai "controlez"?
Nu mai controlezi nimic...mergi pe baitrunner si schimbi firul cand se spiraleaza prea tare ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 20 Mar 2010, 22:42

la mine e mai simplu. eu trag la vasle cu pneumatica, am doua monturi cu mine...iar partea cu controlatul spirelor revine celui care ramane cu sculele pe mal.
inca nu am incercat, dar cred ca ar fi util un manson elastic, din material textil, prins cu arici pe tambur, sa il poti scoate dupa ce plantezi

on topic>>>am mai gasit un fir interesant pt plantat, ala fluo de la gamakatsu. este destul de rigid, nu cred ca faci mare branza cu el la casting, darla plantat la distanta mi se pare potrivit. si e si ieftin, cam cat carp expertul

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 20 Mar 2010, 23:04

Mariane de vreo 10 ani am dat numai cu acel fir care ai zis tu ca se rasuceste. Pana anul trecut nu am patit fenomenul de rasucire,am avut numai satisfactii pe care le doream referitor la calitatea firului.Poate anul trecut am achizitionat un fir <piratat> si acum am renuntat. Anul acesta am pus pe tambur un fir soft (moale) fara memorie,fluo green de 0,26, siliconat, in lungime de 250 m. Personal nu te sfatuiesc sa tragi pe tambur 0,35 decat daca dai dupa SOMN mai mare de 15-20 kg. Fluo ma ajuta la pescuitul nocturn.
Referitor la barca pneumatica, am renuntat in favoarea navomodelului din urmatoarele motive: oboseam prea repede pe vant si valuri(varsta), eu sunt solitar de obicei si era greu sa le plantez singur cu barca(dar nu imposibil) si nu ultimul avantaj, este plantatul noaptea, cu barca nu prea ai voie pe apa noaptea.
Ocroteste natura, merita!

Scrie răspuns

Înapoi la “Fire si carlige”