Cum procedez?

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
berescu
membru activ
membru activ

Cum procedez?

Mesaj de berescu » 05 Ian 2010, 19:58

Salutari dragi pescari ai forumului,am 4 mulinete Sert pro thck 6003 FD(ca dupa buget) si am o problema cu frana de atac,slabesc frana si trag firul cu mana e ok dar in dril se infraneaza sau am patit sa slabesc frana si cand a tras pestele pleca batul cu totul.O fi mulinetele de vina?pescarul?nu procedez corect sau sa le ung unde,ce si cum?Multumesc anticipat.

roni
senior
senior

Re: Cum procedez?

Mesaj de roni » 05 Ian 2010, 20:02

am avut un prieten care a avut aceiasi problema,numai ca la el era un peste de 13.nu stiu dak reactioneaza la fel si la peste mai mic..cred ca mulineta e de vina!
Cojocaru Radu

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 05 Ian 2010, 21:19

am avut o mulineta de spinning foarte veche, made in japan, spinit 8100, metalica, angrenajul era beton, dar cand pestele lua fir, tamburul se rasucea cu tot cu piulita franei si strangea tamburul pana il bloca. nu cred ca e pescarul e problema, ci mulineta. mergi cu ea la garantie, eventual incearca o schimbi cu alta marca. si eu eram tentat atat de acest mode, cat si de cormoran xe 4000 acum cativa ani, dar cand le-am luat de pe raft m-am lasat pagubas. la cat costa, in 65 de lei imi luam okuma tamoka sau in 100 de lei longbow si ma tineau cativa ani buni
Fishing is life. The rest...just details

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 06 Ian 2010, 00:40

berescu scrie:Salutari dragi pescari ai forumului,am 4 mulinete Sert pro thck 6003 FD(ca dupa buget) si am o problema cu frana de atac,slabesc frana si trag firul cu mana e ok dar in dril se infraneaza sau am patit sa slabesc frana si cand a tras pestele pleca batul cu totul.O fi mulinetele de vina?pescarul?nu procedez corect sau sa le ung unde,ce si cum?Multumesc anticipat.
Se infraneaza ..adica se blocheaza tamburul pe ax sau se strange frana (si tu trebuie iar s-o slabesti cand esti in drill) ?
Ma gandesc ca daca e cum a spus Marian ,si butonul de frana se invarte odata cu tamburul atunci ai joc mare pe ax (ax-ul poate fi chiar stramb,iar butonul de frana iti atinge intr-o parte de tambur iar la baza de discurile de frana ) .
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

florin crapanu
senior
senior

Mesaj de florin crapanu » 06 Ian 2010, 15:08

Am mulinete de la sert pe care nu le mai folosesc , si cat o sa traiesc nu o sa mai cumpar asa ceva.Nu esti tu de vina ci porcariile alea de mulinete.

berescu
membru activ
membru activ

Mesaj de berescu » 06 Ian 2010, 20:52

Multumesc de la inceput pentru raspusuri,nu se srange frana probabil cum spui tu gor965 se inclina tamburul si se infraneaza tamburul frecanduse de ax problema e regasesc la toate 4 mulinete cum am mai spus cand trag cu mana functioneaza bine dar in dril se infraneaza si ar mai fi o problema cand mulinez se balanseaza tamburul(firul il trage bine uniform) dupa cum am vazut mulinetele sunt de vina dar cand le-am colectionat de pe intrnet nu stiam mare lucru despre ele si buget redus,plus ca la noi in Botosani nu era decat un magazin de articole de pescuit si foarte putina marfa,acum nu as mai face aceasi alegere.Ma gandeam ca pot se le fac ceva dar vad ca nu.Respect tuturor celor de pe acest forum.Fire intise tuturor.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 06 Ian 2010, 23:36

berescu scrie:............. si ar mai fi o problema cand mulinez se balanseaza tamburul(firul il trage bine uniform) ........
Cum se balanseaza ?! In mod normal tamburul sta pe loc "proptit" de butonul de frana (atata cat tzine frana ) si doar corpul rotor se misca !

Imagine

berescu
membru activ
membru activ

Mesaj de berescu » 07 Ian 2010, 09:30

Cum se balanseaza?!adica cand mulinez tamburul are o inclinatie spre ,,pastila,picap,,se inclina tamburul pe partea in care este ,,pastila,,mai tare cand axul este ridicat la maxim in sus(asta se intampla in general cand trag in forta sau dril),probabil nu sunt destul de explicit dar cred ca stii la ce ma refer,oricum mutumesc frumos pt raspunsuri.Numai bine.
P.S.In tambur ca la toate mulinetele sunt niste saibe se pot lubrefia cu ceva?

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 07 Ian 2010, 10:59

berescu scrie:Cum se balanseaza?!adica cand mulinez tamburul are o inclinatie spre ,,pastila,picap,,se inclina tamburul pe partea in care este ,,pastila,,mai tare cand axul este ridicat la maxim in sus(asta se intampla in general cand trag in forta sau dril),probabil nu sunt destul de explicit dar cred ca stii la ce ma refer,oricum mutumesc frumos pt raspunsuri.Numai bine.
P.S.In tambur ca la toate mulinetele sunt niste saibe se pot lubrefia cu ceva?
Inseamna ca tamburul nu sta corect pe ax (perpendicular ...si daca e aceiasi problema la toate e probabil un defect de fabricatie al tamburului )... de-aia iti da socuri cand iti ia fir pestele !
In functie de consistenta paslei din care sunt facute saibele dintre discurile de frana se poate folosi ulei sau vaselina speciala ptr. mulinete !

Imagine

misu_sipanu
Veteran
Veteran

Mesaj de misu_sipanu » 07 Ian 2010, 19:11

George din ce spune omul,eu zic ca are axul strimb,defect,ai modifica pozitia tamburului lagreutate,plus ca daca ai frineaza brusc,s ar putea sa fie indoit..chiar la jumate :-??

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 07 Ian 2010, 20:16

misu_sipanu scrie:George din ce spune omul,eu zic ca are axul strimb,defect,ai modifica pozitia tamburului lagreutate,plus ca daca ai frineaza brusc,s ar putea sa fie indoit..chiar la jumate :-??
Se poate si axul stramb ,dar in mulinare axul doar culiseaza in sus ori in jos si-atunci am pus balansare spre galet pe seama pozitiei tamburului !

Imagine

berescu
membru activ
membru activ

Mesaj de berescu » 08 Ian 2010, 12:56

Scuzati pt raspunsul intarziat dar am lucrat de noapte,nu cred ca e axul de vina ca se intampla la toate patru mulinete aceiasi treba probabil ca axul este prea elastic sau subtire pt tamburul de aluminiu si de asta se intampla infranarea cand mulinez in forta tamburul inclinanduse spre galet freaca in interior undeva si se produce infranarea,mutumesc frumos pentru dezbaterea pe aceasta tema pana la urma mulinetele sunt de proasta calitate asa ca aviz amatorilor nu cumparati modelul asta de mulineta ca nu merita :-q poate voi reusi sa-mi iau alte mulinete.Numai bine.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mulinete”