sfat achizitie lansete

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
catalin26
junior
junior

sfat achizitie lansete

Mesaj de catalin26 » 03 Dec 2009, 19:29

Va salut pe toti.
Am nevoie de un sfat de la cei care se pricep. Doresc sa achizitionez 2 lansete pt. pescuit la crap cu momitor de 125 grame aproximativ (evident incarcat) si cu montura clasica uneori. La aceste lansete doresc sa bag mulinete LC cu tambur maricel. Ma intereseaza sa fie optime pt. distante cat mai mari.
M-am orientat la niste modele si poate ma ajutati sa fac alegerea cea buna.
GREYS Rod Carp X-FLITE+ 50 3,9M 3,5lbs
GREYS Rod Torsion 50 3,9M 3,5lbs (optional, daca merita diferenta de bani)
FOX Horizon SFD 3,9M 3,5lb
FOX FX3 3,9M 3,5lb (optional, daca merita diferenta de bani)
Sonik sk4 3.9M 3.5lbs (acum e in teste, apare in ian-feb cica)
Daca sunt sugestii si pentru alte marci si modele nu vad de ce nu am discuta.
Astept pe cine este dispus la o discutie obiectiva.
Va multumesc.

Neamtul
Veteran
Veteran

Re: sfat achizitie lansete

Mesaj de Neamtul » 03 Dec 2009, 22:41

Horizon am avut.Sunt bune dar nu faci minuni cu ele.
Eu as alege FX3.

catalin26
junior
junior

Mesaj de catalin26 » 04 Dec 2009, 00:18

Neamtul scrie:Horizon am avut.Sunt bune dar nu faci minuni cu ele.
Eu as alege FX3.
N-am gasit prea multe detalii despre acest batz. Nici chiar pe site-ul oficial. Actiune, greutate, etc.

al crapone
senior
senior

Mesaj de al crapone » 21 Dec 2009, 23:03

Spune-ne si ce buget ai, poate gasim un sfat...

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 22 Dec 2009, 13:54

catalin26 scrie:
Neamtul scrie:Horizon am avut.Sunt bune dar nu faci minuni cu ele.
Eu as alege FX3.
N-am gasit prea multe detalii despre acest batz. Nici chiar pe site-ul oficial. Actiune, greutate, etc.
Uite care-i treaba.
Torsion are(din cate am auzit)acelasi blanc ca si Platinum care am auzit ca se rup mai des decat alte modele.
X Flite-ul ar trebui sa fie mai slabut decat Torsion.
Sonik SK4...nu stiu,uu-mi place si gata...dar ricum e prea tzapan pentru momitoare.
Horizon SFD...nu e pentru distante extreme dar cred ca pentru momitoare e ok.E o lanseta destul de elastica si nu cred ca-ti zboara pasta de pe momitor.Cred ca Horizon e alegerea potrivita.
FX3...din cate am intels sunt un pic mai rapide decat SFD si s-ar putea sa ai probleme la pescuitul cu momitoare.Eu le-as alege FX3 fiindca am avut Horizon si as vrea sa vad cum lucreaza FX3 dar,repet,cred ca Horizon e mai potrivit pentru momitoare.Am pescuit cu momitoare grele cu aceste lansete si actiunea lansetei te ajuta mult.Nu vei pierde pasta de pe momitor si cu un fir de 0,30 de calitate poti sa dai si cu plumb de 140gr fara inaintas si nu se rupe.

Alege Fox...dar vezi de unde le iei fiindca preturile practicate de magazinele din Ro sunt exagerat de mari.Un pret corect pentru Horizon ar fi undeva la 600-650lei.

al crapone
senior
senior

Mesaj de al crapone » 23 Dec 2009, 00:36

Fac eu ce fac si iar intru in polemici constructive cu Neamtul. Pai cu doua postari mai devreme spuneai ca Horizon ai folosit, sint bune, dar nu faci minuni cu ele. Si ca ai alege FX3. Acum vii si ne spui ca de fapt Horizon sint cele mai nimerite si ca de fapt FX3 nici n-ai folosit. Ce sa mai creada si omul asta? El cere sfatul cuiva care stie despre ce-i vorba, nu chestii probabile.

Catalin, daca ai un buget, spune-ne, sa stim unde te indrumam.
Daca e nelimitat, FoCal System scrie pe tine, sint lansetele inventate pentru momitor si saculet solubil.
Daca vrei ceva din clasa medie si ai un buget de, sa zicem, 600 lei / bucata, Prologic Tournament de 3,9 m si 3,5 lb, indiscutabil. Finute, usoare dar extrem de puternice. Plus dotarile, unice in categoria lor de pret (mandrina Fuji si inele SIC Lite).

PS O apreciere personala: Fox sint foarte buni la multe alte capitole, dar nu la lansete.

Succes!

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 24 Dec 2009, 17:43

Eu cred ca omul a inteles ce am vrut sa spun.Se pare ca tu ai inteles altceva. :-B
Am spus asa:FX3 e modelul universal mai bun dar pentru momitoare e mai ok Horizon.
Acum e clar? :)
Fox face bete bune dar cam scumpe.
Oricum nu cred ca merita sa cumperi lansete care costa mai mult de 150e/bucata asa ca FX3 as lua in calcul numai sh. :))
Chiar nu se justifica sa cheltui mai mult.

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 24 Dec 2009, 18:06

Incearca si un HAKUYO ;) !!

al crapone
senior
senior

Mesaj de al crapone » 24 Dec 2009, 20:19

Nu, nu e deloc clar. Oricum ai talentul de a fi destul de inconsecvent in pareri, din observatiile mele. Dincolo de faptul ca aduci in discutie doar ultima ta postare, si nu cea de la care am plecat eu cu rationamentul (adica asta "Horizon am avut.Sunt bune dar nu faci minuni cu ele. Eu as alege FX3."), continui sa ma minunez de faptul ca, desi recunosti ca nu le-ai folosit niciodata, faci aprecieri clare despre modelul FX3. Faptul ca tu consideri ca FOX fac bete bune sau ca esti de parere ca nu merita sa dai mai mult de 150 euro pe o lanseta sint opinii de bun simt, pe care n-are rost sa le combat, desi as avea argumente.

Asta e tot! In rest, sarbatori linistite si bugete crescute pentru pescuit pe 2010!

Toate cele bune!

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”