mix solubil
Moderator: florentiniuga
- vladut mateianu
- utilizator
Nu pot sa-ti dau un raspuns nici eu, cred ca se poate folosi fara nici un fel e problema si eu o folosesc cand fac mamaliga si nu sunt probleme.Logic, daca tinem cont ca este tot un subprodus pe baza de grau.
La solubile ne intereseaza sa folosim mixuri cu granulatie mai mare, ajuta mult in procesul de solubilitate !!!!!!! De aceea este recomandat grisul si nu faina. Dar la boiliesurile tari ...... :oops: :roll:
La solubile ne intereseaza sa folosim mixuri cu granulatie mai mare, ajuta mult in procesul de solubilitate !!!!!!! De aceea este recomandat grisul si nu faina. Dar la boiliesurile tari ...... :oops: :roll:
APCR
- vladut mateianu
- utilizator
Poti sa comanzi la noi, la Senzor...Costa 35 ron 1l lapte porumb concentrat (care se dilueaza cu 1 l de apa).
Se poate livra prin posta, Cargus etc.
vladut@senzor-team.ro sau tel (021) 637.04.86
Se poate livra prin posta, Cargus etc.
vladut@senzor-team.ro sau tel (021) 637.04.86
APCR
- george-alexandru
- Veteran
[quote="teacher64"]O intrebare special pt Dl Mateianu, chiar daca este puerila: am vazut zeci, sute de retete de mixuri pt boilies, iar pe cateva mi le-am insusit si le folosesc curent. In niciuna insa, nu am vazut faina alba de grau. In schimb, e nelipsit grisul, care e acelasi lucru, doar la alta granulatie. De ce?! In mamaliga de pescuit, faina alba e nelipsita. Prin fierbere, leaga bila(cred) la fel de bine ca si oul, dar se altereaza mai greu. Deci?!
Nu mi-o luati in nume de rau, era pur si simplu o nedumerire.[/quot
Nu cumva din cauza ca este prea fina va da bilei o consistenta din car e vor iesi cam greu substantele de apel
Nu mi-o luati in nume de rau, era pur si simplu o nedumerire.[/quot
Nu cumva din cauza ca este prea fina va da bilei o consistenta din car e vor iesi cam greu substantele de apel
- CristiCrap
- utilizator
Am o intrebare pt. Dl.VLADUT M. sa zicem ca va duceti la pescuit pentru 24 de ore pe un lac mai putin cunoscut, dar care este populat cu crap si ten de la 1kg la 10kg dar cei mai multi intre 1 si 3kg , si nu gasiti sa cumparati nada de cea mai buna calitate de la magazinele de specialitate (de pescuit) si sunteti nevoit sa le cumparati din piata sau magazine veterinare. Ce fel de fainuri si in ce cantitati in procente ar fi necesar pentru cele 24 de ore ? Aceasta nada pentru a nadi cu acea cupa cu care se poate nadi in jurul a 100m. Perioada de folosire a nadei MAI--SEPTEMBRIE. Puteti sa-mi raspundeti cand aveti tip liber. Va multumesc mult
- vladut mateianu
- utilizator
Mi-ai pus o intrebare grea, din pacate nu pot sa-ti dau un raspuns complet, anumite ingrediente pe care le folosim noi la mixurile noastre nu se gasesc in Romania.
Oricum, din nada nu trebuie sa lipseasca faina de peste, faina de soia, alcoolul de porumb si un liant puternic.(poti folosi faina de porumb amestecata cu pesmetul). Si tinand cont ca pescuiesti la crapi intre 1 si 3kg, iti recomand cat mai multa aroma....
Oricum, din nada nu trebuie sa lipseasca faina de peste, faina de soia, alcoolul de porumb si un liant puternic.(poti folosi faina de porumb amestecata cu pesmetul). Si tinand cont ca pescuiesti la crapi intre 1 si 3kg, iti recomand cat mai multa aroma....
APCR
Re: mix solubil
Dupa mine semintele de canepa prajita si macinata ,floarea soarelui prajita si macinata dau aroma speciala .Vanilia [eu folosesc zahar vanilat] si esenta de rom dau rezultate bune.Daca apa in care pescuim este bogata in scoica se schimba datele problemei.Liantul bun dupa mine este faina de grau ,oul si mierea de albine.Trebuie cunoscuta bine apa in care pescuim, un sfat de la localnici ne poate ajuta mult.Faina de peste ,de oase si de sange sunt bine cunoscute,dar oare se mai gasesc?Aromele din import nu sunt cu mult mai bune ,sunt scumpe si de multe ori dau batai de cap nebanuite.Aromele prea puternice fac mai mult rau .Secretul consta in simplitatea retetei si a compozitiei.Sfatul veteranilor localnici este vital.Mai este o regula;CAND CRAPUL ESTE SANATOS MANANCA ORICE.
Sant din Austria si as avea nevoe de lapte de porumb, betaina ,lichior de porumb,etc. aici la noi nu gasesc si as vrea sa stiu daca se poate comanda in Romania si daca da ,unde?
- florentiniuga
- Master Admin
Da-i PM sau e-mail lui Vladut Mateianu, poate te ajuta el, chiar daca intra mai rar pe forum.stoiap scrie:Sant din Austria si as avea nevoe de lapte de porumb, betaina ,lichior de porumb,etc. aici la noi nu gasesc si as vrea sa stiu daca se poate comanda in Romania si daca da ,unde?
Se gasesc, dar nu stii tu.....daca vrei ti le trimit eustoiap scrie:Sant din Austria si as avea nevoe de lapte de porumb, betaina ,lichior de porumb,etc. aici la noi nu gasesc si as vrea sa stiu daca se poate comanda in Romania si daca da ,unde?
APCR
- vasile miclea
- utilizator
Vlad te rog sa-mi spui daca aditivul Aromix cu aroma de porumb de la Sensas este asemanator sau chiar identic cu laptele de porumb.
Iti pun aceasta intrebare pt. ca stiu ca folosesti asa ceva,cineva afirma ca sunt una si acceasi treaba.
Iti pun aceasta intrebare pt. ca stiu ca folosesti asa ceva,cineva afirma ca sunt una si acceasi treaba.
Buna intrebare domnule Miclea. Si eu ash dori mult sa aflu acest lucru. Si apropo de porumb, va rog mult sa ma scuzatzi ca sunt putzin off-topik, dar as vrea sa il in treb pe Vladut daca stie de exista vreunei substante care ajuta la atragerea aromelor si atractului,si inglobarea acestora in boaba de porumb.
Eu ii vreau, dar ei.....mai greu
- roataclaudiu
- senior
Re: mix solubil?
poate cineva sa de-a o reteta concreta de mix? ingrediente si procentele aferente pt fiecare?
CS Ovidius
Salutare.
Uite aici un inceput usor.....:daca nu ai bani de mixuri uite o reteta de inceput super simpla,fara mari pretentii,care va prinde crap pe aproape orice balta :
40 %-gris
20%-soia
20%-seminte de canari (15% faina si 5% intregi)
10%-canepa prajita si macinata
10%-lapte praf
-la un kg de mix peste oua pune 2 linguri de zahar diluat,10 ml aminoacizi (sunt buni si cei de la magazinele veterinare),8 ml aroma de fructe.
Dupa ce ai fiert boiliesurile cat sunt inca fierbinti punele intr-o galetuta cu capac sau punga si mai pune peste ele o lingura de bataina,aroma si aminoacizi.Lasa-le asa cateva ore dupa care le poti congela sau pune la uscat.
Uite aici un inceput usor.....:daca nu ai bani de mixuri uite o reteta de inceput super simpla,fara mari pretentii,care va prinde crap pe aproape orice balta :
40 %-gris
20%-soia
20%-seminte de canari (15% faina si 5% intregi)
10%-canepa prajita si macinata
10%-lapte praf
-la un kg de mix peste oua pune 2 linguri de zahar diluat,10 ml aminoacizi (sunt buni si cei de la magazinele veterinare),8 ml aroma de fructe.
Dupa ce ai fiert boiliesurile cat sunt inca fierbinti punele intr-o galetuta cu capac sau punga si mai pune peste ele o lingura de bataina,aroma si aminoacizi.Lasa-le asa cateva ore dupa care le poti congela sau pune la uscat.
Fir intins!
- CristiCrap
- utilizator
Am cateva intrebari pt. Dl MATEIANU.
Am cumparat o galetusa de NITRO METHOD + CORN STEEP LIQUOR, si nu am inteles prea bine modul de preparare, trebuie pus acel flacon de un litru in MIX ? Sau acest LIQUOR mai trebuie biluat CU apa sau cu altceva ?
La acest MIX +C.S.L. mai trebuie adaugat arome sau alti aditivi ?
La o cantitate de 5kg. de nada cam ce cantitate de faina de peste trebuie pus ?
Faina de soia dupa ce a fost macinata mai trebuie coapta sa ramane cruda pentru a fi pusa in nada ? si ce cantitate se poate pune la 5kg. ?
Semintele de pasarele cum ar trebui pregatite inainte de a nadi ?
Am sa multumesc intai Dl. MATEIANU pentru raspunsurilor pe care o sa le primesc poate, si nu in ultimul rand celor care poate o sa-mi raspunda inaintea Dl. MATEIANU.
Va multumesc mult si FIR INTINS.
Am cumparat o galetusa de NITRO METHOD + CORN STEEP LIQUOR, si nu am inteles prea bine modul de preparare, trebuie pus acel flacon de un litru in MIX ? Sau acest LIQUOR mai trebuie biluat CU apa sau cu altceva ?
La acest MIX +C.S.L. mai trebuie adaugat arome sau alti aditivi ?
La o cantitate de 5kg. de nada cam ce cantitate de faina de peste trebuie pus ?
Faina de soia dupa ce a fost macinata mai trebuie coapta sa ramane cruda pentru a fi pusa in nada ? si ce cantitate se poate pune la 5kg. ?
Semintele de pasarele cum ar trebui pregatite inainte de a nadi ?
Am sa multumesc intai Dl. MATEIANU pentru raspunsurilor pe care o sa le primesc poate, si nu in ultimul rand celor care poate o sa-mi raspunda inaintea Dl. MATEIANU.
Va multumesc mult si FIR INTINS.