george-alexandru scrie:@jonny_23
Ai cam sfeclito cu rentabilitatea,pentru ca cine da 100 ron si retine 5 kg,acasa il vinde la vecina pentru ca el nu consuma, 14 ron/kg,recupereaza 70 ron.
iar rentabilitatea arata asa:
1-100 ron 5kg-70 ron vandut peste
1=30 ron,si Jonny care pescuieste C&R plateste dublu,adica 60 ron
Corect?????
George,da tu vezi partea financiara a lucrurilor?
Pai atunci mai bine ne alegem ca pasiune cazinoul...ca destul de rentabil: bagi economiile de-o viata si castigi de 'spe mii de ori sau...NIMIC!!!
Ramai insa cu un gust amar,nevasta divorteaza...etc!
La pescuit,e mai mult decat clar:daca vrei sa te distrezi platesti!Si ramai cu aerul curat ,relaxarea si o noua experienta pt viitor
Vrei sa faci burta mare de peste?In piata sunt "baieti" peste tot in tara la care,crap care inca mai misca e 90-100 de mii kilu!
Ca daca zici ca e mai scump sa pescuiesti C&R,iti zic eu ca nu e!
Ia calculeaza asa:
Dau pe MV 60 ron,stiu ca prind sau nu,si ca plec acasa cum am venit!
2:Dau pe MV 1200 ,stau extrem de stresat sa:
a)-prind peste
b)-sa fie mic,ca daca trece de limita admisa tre sa-i dau drumu!
E asa?
Asadar,am varianta sa prind peste mare si in loc sa ma bucur,ma oftic ca-l eliberez...vreau-nu-vreau,sau aia si mai urata sa nu prind si am dat nu 60 ron C&R ci 120...paguba dubla!Cine a sfeclit-o acum?
Acuma sa nu fie cu suparare pt patronii de balti,nu avem interes de a periclita afacerile lor,dar vorbim despre C&R,sistem care odata implementat,aduce 2 variante castigatoare atat pt pescari cat si pt adminii de balti:
Din moment ce marea majoritate pescuieste DIN CONVINGERE ,C&R,nu mai iei asa mare taxa,de acord,dar nici nu mai dai atatia bani,nu mai stai cu stresul pazei stricte pt a nu fugi pestele in portbagaj!
SI ai mai multi pescari!
Ca pescar,nu mai dai asa mari taxe pt ca ...e normal sa se scada taxa daca nu pleci cu peste!
Dar nu baltile neaparat private sunt vizate,oameni buni ci marele jaf,crima si braconajul din aceasta tara care in curand va avea aceeasi bogata retea hidrologica,dar secata de fauna!
Ca asa suntem noi ,avem scuza ca suntem romani,ca..."ma rade nevasta,soacra,catelu' purcelu' ca nu ma duc acasa cu peste....bla-bla-bla!
A SE RETINE ,CA NU SUNT IMPOTRIVA SA IEI PESTE IN LIMITELE REGULAMENTELOR/PERMISELOR DE PESCUIT....CI IMPOTRIVA MARELUI JAF A BRACONAJULUI DIN TARA ASTA,DIN CONVINGERE SI REALISM!
E CLAR CA NE DISTRUGEM SINGURI!OPRITI JAFUL>OPRITI CRIMA ABSURDA>>>CA PUTEM,OAMENI BUNI !!!
Nu vreti sa vedeti asta?pacat
Nu facem cearta si polemica din acest topic,nu combatem persoana,doar ideea,DA?
Concluzia:Luati aminte la cat de mult conteaza sa mai pescuiasca si altii dupa noi,da?(copii...nepoti,stranepoti)