De cand ma stiu de la 4-5 ani (acum am 15) cand mergeam la pescuit aveam de ales intre balta Adrian si Bercu ..... mergeam la Adrian viind mai aproape de Satu Mare si find carasei , obleti si alte speci ma distram si imi placea cu varga de 3 m , imi mai arunca taicameu un pic de mamaliga in fata si prindeam in 4-5 ore cate 30-50 de carasi si obleti la viermisori , rame rosi .
Acum am si eu 15 ani si de la 13 ani am primit de la taicameu un set de 2 lansete , la varsta de 14 ani am avut parte de primi mei 2 crapi un crap oglinda(piele) de 2Kg si un crap comun de 1 Kg , anul acesta 2009, am prins 6 crapii si 2 amuri din luna Aprilie pana in Septembrie (a inceput scoala) mergeam in fiecare saptamana de nu cu taicameu cu vecinumeu si el un pescar impatimit de 37 de ani . Asi vrea sami dati si voi niste sfaturi la ce sa dau , cu ce sa dau , la ce distanta sa dau .
Balta are adancime medie de 80Cm are un fund nisipos , nare vegetatie numai la mal , specile de pesti : Crap : oglinda , comun , chinezesc ,Platica ,Obleti , Carasi , Fitofag ,Ten(amur).
Eu pescuiesc cu montura classica crap-caras 2 carlige mai jos un momitor .
Momeala : -nada TTX2,5KG + o conserva de malai "ARO"+samanta de canepa 300g
-partea lichida : apa de balta + aroma de Capsuni + lapte de porumb.
Nadesc si cu boiles de pe margine cu Prastie de mana de la korda.
Am deschis acest topic dorind sa aflu mai multe sfaturi daca se poate .
Ferma piscicola : Adrian la iesire din Livada
Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman
- Spartanul94
- junior
Re: Ferma piscicola : Adrian la iesire din Livada
"o conserva de malai ARO" ce-i asta frate mic??? vo' mosmoanda?
- Spartanul94
- junior
poi da "aro " am specificat findca este la conserva de 750 g. si astea bonduelle si altele is la 300g ceva in genu si nah.:| am zis in detaliu:)mosharu scrie:"o conserva de malai ARO" ce-i asta frate mic??? vo' mosmoanda?
Ultima oară modificat 18 Dec 2009, 23:26 de către Spartanul94, modificat 1 dată în total.
- Razvan Garcea
- senior
In primul rand in momentul in care aspiri la meseria de crapar din monturile tale tre sa mai faci pierdut un ac iar momitorul sa fie inaintea acului si automat sa ai atasat un fir de par pe acSpartanul94 scrie:De cand ma stiu de la 4-5 ani (acum am 15) cand mergeam la pescuit aveam de ales intre balta Adrian si Bercu ..... mergeam la Adrian viind mai aproape de Satu Mare si find carasei , obleti si alte speci ma distram si imi placea cu varga de 3 m , imi mai arunca taicameu un pic de mamaliga in fata si prindeam in 4-5 ore cate 30-50 de carasi si obleti la viermisori , rame rosi .
Acum am si eu 15 ani si de la 13 ani am primit de la taicameu un set de 2 lansete , la varsta de 14 ani am avut parte de primi mei 2 crapi un crap oglinda(piele) de 2Kg si un crap comun de 1 Kg , anul acesta 2009, am prins 6 crapii si 2 amuri din luna Aprilie pana in Septembrie (a inceput scoala) mergeam in fiecare saptamana de nu cu taicameu cu vecinumeu si el un pescar impatimit de 37 de ani . Asi vrea sami dati si voi niste sfaturi la ce sa dau , cu ce sa dau , la ce distanta sa dau .
Balta are adancime medie de 80Cm are un fund nisipos , nare vegetatie numai la mal , specile de pesti : Crap : oglinda , comun , chinezesc ,Platica ,Obleti , Carasi , Fitofag ,Ten(amur).
si poate ma vai intreba de ce un singur ac?
raspunsul este foarte simplu :in primul rand nu risti sa agati cu acul ramas gol ,cioate,jante si alte obstacole,nu risti sa rupi minciogul tot cu acul ramas gol ,sa nu ranesti pestii in momentul in care trag si nu iau momeala bine si nu in ultimul rand sa devi pescar sportiv.
de axat trebuie sa te axezi pe 2 specii:amur si crap
momeala ptr carlig poate sa fie in aceiasi masura boilies si porumb iar ca nada poti face mai multe experimente pana cand vei ajunge sa vezi la ce raspunde cel mai bine pe acea balta.
in momentul in care vrei sa dai pe boilies si ai partide scurte ,de preferat sunt cele solubile pe carlig iar ca pat poti da in egala masura atat solubile cat si tari insa poate ar trebui sa dai cu cateva procente mai multe bile tari.
la porumb deja nada pe care o folosesti este foarte buna atat la crap cat si la amur cu specificatia ca la amur mai trebuiesc unele moshmoande plus ca la carlig cel mai bine prinde porumbul cu aroma de usturoi.
Avand convingerea ca atat cat am putut te-am ajutat putzin mai las si alti pescari cu experientza mult mai vasta decat mine sa te invete .
Cu stima Razvan
SENIOR CRAP CLUB
Mosharu a intrebat de : MALAI Aro ??...exista MALAI la conserva ?? ...nici Google nu stie nimic !Spartanul94 scrie:poi da "aro " am specificat findca este la conserva de 750 g. si astea bonduelle si altele is la 300g ceva in genu si nah.:| am zis in detaliu:)mosharu scrie:"o conserva de malai ARO" ce-i asta frate mic??? vo' mosmoanda?
- zfcristian
- senior
Cred ca el numeste porumbul la conserva - malai
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul Infopescar.tv
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi!!!
2) Esti pe forumul Infopescar.tv
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi!!!
- Spartanul94
- junior
Mersi de sfaturi !!:)shimano scrie:In primul rand in momentul in care aspiri la meseria de crapar din monturile tale tre sa mai faci pierdut un ac iar momitorul sa fie inaintea acului si automat sa ai atasat un fir de par pe acSpartanul94 scrie:De cand ma stiu de la 4-5 ani (acum am 15) cand mergeam la pescuit aveam de ales intre balta Adrian si Bercu ..... mergeam la Adrian viind mai aproape de Satu Mare si find carasei , obleti si alte speci ma distram si imi placea cu varga de 3 m , imi mai arunca taicameu un pic de mamaliga in fata si prindeam in 4-5 ore cate 30-50 de carasi si obleti la viermisori , rame rosi .
si poate ma vai intreba de ce un singur ac?
raspunsul este foarte simplu :in primul rand nu risti sa agati cu acul ramas gol ,cioate,jante si alte obstacole,nu risti sa rupi minciogul tot cu acul ramas gol ,sa nu ranesti pestii in momentul in care trag si nu iau momeala bine si nu in ultimul rand sa devi pescar sportiv.
de axat trebuie sa te axezi pe 2 specii:amur si crap
momeala ptr carlig poate sa fie in aceiasi masura boilies si porumb iar ca nada poti face mai multe experimente pana cand vei ajunge sa vezi la ce raspunde cel mai bine pe acea balta.
in momentul in care vrei sa dai pe boilies si ai partide scurte ,de preferat sunt cele solubile pe carlig iar ca pat poti da in egala masura atat solubile cat si tari insa poate ar trebui sa dai cu cateva procente mai multe bile tari.
la porumb deja nada pe care o folosesti este foarte buna atat la crap cat si la amur cu specificatia ca la amur mai trebuiesc unele moshmoande plus ca la carlig cel mai bine prinde porumbul cu aroma de usturoi.
Avand convingerea ca atat cat am putut te-am ajutat putzin mai las si alti pescari cu experientza mult mai vasta decat mine sa te invete .
Cu stima Razvan
Astept in continuare pareri legate de Momeli , monturi si altele.
Da este porumb nu malai scuzati da nah sunt uni care folosesc si termeni diferiti ce sariti toti asa