Pentru cei carora le place sa -si produca propriile bile o reteta de peste mare care se poate folosi in ori ce anotimp si care lasa in urma multe mixuri si bile gata facute atat ca pret cat si capturi.In paranteza preturi informative kg/lei, ml/lei.
G .L .M 5%
250grLt94 fish meal (0.25 x12 =3)
150gr PreDigerate fish meal (0.15 x 22 =3.3)
100gr G.L.M. meal (0.1x60 =6)
50gr G.L.M. extract(cc moore) (0.05 x 265 = 13.25)
50 gr craptrack solubil fish protein (0.05 x 55 =2.75)
50 gr ou praf (0.05 x42 = 2.1)
50gr vitamealo (0.05 x 19 = 0.95 )50 gr faina de drojdie (0.05 x15 =0.75)
40 gr faina orez (foarte fina )(0.04 x 8 =0.32)
10gr sare de mare
200 gr gis (0.2 x 3 = 0.6 )
10 ml carptrack liquid amino (10 x 0.16 =1.6)
10 ml carptrack in L (10 x 0.16 = 1.6)
5 ml carptrack elite flavour (5 x 0.8 = 4)
1 ml black peper ( 1 x 2 = 2 )
3 ml N.H.D.C. (3 x 0.6=1.8)
7-8 oua (8 x 0.4 = 3.2)
se ruleaza la diametrele dorite
se fierbe pe categorii pana se ridica la suprafata apei
se usuca 2-3 zile dar nu la soare sau flacara
dupa uscare se hidrateaza cu o solutie de 30 ml Marino amino compound 10 ml betaina lichida / kg ( 30 x 0.108 =3.24 + 10 x 0.1 = 1 )se pun bilele intr-o galeata se toarna peste ele solutia se inchide bine cu un capac si se agita pana se disribuie bine licidul pe boilesuri
se ambaleaza in pungi si se congeleaza pina la folosire.
din calcule rezulta ca totul a costat 50.5 lei si am obtinut 1.4kg bile = 36 lei /kg. In rularea propriilor retete trebuie subliniat procurarea de ingrediente proaspete si de la firme serioase , recomand folosirea a fainurilor cu continut redus de ulei si cu o solubilitate in apa cit mai mare si nu in ultimul rand cu o digerabilitate ridicata pentru crap, continutul redus de proteine (gen fainuri cerealiere)cu doze maxime de arome nu au viata lunga si reduc sansele de a pune pe saltea exemplare mari ,la plecare pe balta nu uitati sa lasati acasa obiceiul de a duce crapi acasa si sa va luati cu voi sprayul dezinfectant.
![wave :-h](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/103.gif)