PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Da, eu, dar rezultatele mai la primvara....roni scrie:a incercat cineva sa dipuiasca boabele cu 1016?credeti ca ar iesi ceva sau merge doar p bile?
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
eu am pus peste borcanelul de dip s&o porumb uscat cumparat din piata! parea prostesc dar e mai bine sa intreb.... credeti ca va absoarbi dipul in 3luni? oare se va inmuia pana la primavara astfel sa il pot sparge usor cu croseta si evident sa mai si fie eficient?astept pareri pro si contra de la cei "patiti".
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
iti spun sigur ca nu se va inmuia. Daca dip-ul contine amino, CSL sau orice altceva care contine zahar, nu se va inmuia.
Prepara porumbul inainte sa-l bagi in dip si va patrunde in toate fibrele in 3 luni.
Prepara porumbul inainte sa-l bagi in dip si va patrunde in toate fibrele in 3 luni.
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Te contrazic.Absoarbe dar nu se inmoaie ca si cum l-ai fierbe.Dar este foarte usor sa bagi iglita in el.
Eu am bagat anul trecut chiar si in miere pura si tot a mers
Eu am bagat anul trecut chiar si in miere pura si tot a mers
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
si exact cum ar fi procedura corecta?fiert inainte si scurs?se mai adauga ceva la fierbere?
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Inainte de toate alegi o mana sau doua de boabe,le speli bine sa nu fi fost tratate cu ierbicide,le pui la fiert cu putina sare si le lasi pana cand iti permite patrunderea crosetei in ele.Scurgi apa le lasi putin sa se raceasca dupa care adaugi dipul dorit.Daca ai rabdare decojeste boabele.
Spor la treaba si fire tensionate!!!
Spor la treaba si fire tensionate!!!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
multumesc pt indrumari, voi incerca sa il prepar!in general in cumparam porumbul ala unguresc gata praparat la borcan.
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
in ce zona locuiesti?
- Madalin Dirla
- Veteran
- Mesaje: 3312
- Membru din: 03 Mai 2008, 14:46
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Ce faci tu cu mana ta este altceva!mihi78 scrie:multumesc pt indrumari, voi incerca sa il prepar!in general in cumparam porumbul ala unguresc gata praparat la borcan.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Si eu te contrazic. In momentul in care porumbul simte dulceata zaharului din orice produ, fie ca e aminoacid sau CSL sau melasa,etc, coaja lui inchide toti porii si se conserva pt cand simte ca adat de apa.costelino scrie:Te contrazic.Absoarbe dar nu se inmoaie ca si cum l-ai fierbe.Dar este foarte usor sa bagi iglita in el.
Eu am bagat anul trecut chiar si in miere pura si tot a mers
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Teoretic, Mike,dar practic eu am fost foarte multumit.Imi pun in fiecare an porumb uscat ,ales,minim 10 borcanase.Pentru cele care le folosesc primavara pun alcool.
Repet,eu de fiecare data am fost multumit.Acum daca stau sa ma gandesc nu stiu daca pestele a avut aceeasi multumire sau a avut foamea prea mare.
Oricum este valabila si metoda cu porumb uscat.Fiecare trebuie sa-si aplice propria lui reteta.De multe ori aceste retete proprii sunt prinzatoare.
Repet,eu de fiecare data am fost multumit.Acum daca stau sa ma gandesc nu stiu daca pestele a avut aceeasi multumire sau a avut foamea prea mare.
Oricum este valabila si metoda cu porumb uscat.Fiecare trebuie sa-si aplice propria lui reteta.De multe ori aceste retete proprii sunt prinzatoare.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Interesant, insa nu prea am inteles.Cum faci exact? amesteci tot ce ai scris acolo?la ce merge reteta asta?misu_sipanu scrie:salut-hai sa dau si eu putin din casa--se ia porumb tare daca puteti dinte de cal sepune apa la fiert si dupa ce a
clocotit se pune porumbul si se fierbe exact 20min dupa care se pune le scurs
se portioneaza in borcanele cu capac ermetic nu mai mult de jumatatea borcanului dupa aceea se cu o lingurita de;-
-csl am avut cele mai multe si mai mari capturi
-anason pur(fiind ff concentrat se pune 1|2 lingr) rezultate medii
-dip delicious maiscorn rezultate bune
-dip capsuna ntrb rezultate bune
-palinca 70%cu patrunjel verde tocat cu putina betaina cteno
mentionez ca nadirea se face cu reteta pe baza de porumb-sa va fluiere firele
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
- misu_sipanu
- Veteran
- Mesaje: 872
- Membru din: 03 Dec 2008, 09:36
- Localitate: eforie nord
- Contact:
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Neah,fiecare din cele 5 enumerate sint arome simple puse direct peste porumbul semifiert.Acum 2 ani cind am inceput sa ,,mosmondesc,,porumb,au fost primele incercari reusite.Acum deja am perfectionat mult.
ps.nu se amesteca cele 5 arome ci fiecare separat.
ps.nu se amesteca cele 5 arome ci fiecare separat.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Asa este, reactia asta se numeste Osmoza. In schimb daca fierbi porumbul odata cu zaharul se inmoaie.mike_carp scrie:
In momentul in care porumbul simte dulceata zaharului din orice produ, fie ca e aminoacid sau CSL sau melasa,etc, coaja lui inchide toti porii si se conserva pt cand simte ca adat de apa.