Plumbi&Momitoare
Re: Plumbi&Momitoare
eu am cumparat de la Senzor unele la 4 lei (sunt verzi si cu o placa de plumb ) si l-am vazut si pe Florentin intr-o emisiune cu ele pe Moara. N-am apucat sa le folosesc dar sper sa fie bune,daca nu tot Korda o sa iau. Poate ne zice Florentin ceva de ele.
- arinlupascu
- senior
din pacate nu, dar cum am spus pe Florentin l-am vazut intr-o emisiune filmata pe MV2 ca le folosea. si ca sa le descriu putin sa-ti faci o idee,este o placuta de plumb( ca cele de la dunare) si deasupra un semioval din sarma unde sta nada.
- arinlupascu
- senior
- florentiniuga
- Master Admin
Sunt bune si alea dar tot pentru Korda optez si eu. Cele cu placa sunt in general pentru ape curgatoare, pentru ca se fixeaza mai bine pe fund. Pe o balta unde trebuie sa arunci departe, cu nada pusa pe arc, avand o forma semisferica, se arunca mai putin decat cele de la Korda, care incarcate sunt sferice si au o evolutie aerodinamica. Pe langa asta, sunt si ceva mai usoare, placa fiind subtire. In caz de vant, dupa desfacerea nadei o cam iau la plimbare. Puteti folosi cu succes naditoare mai ieftine dar recomandabil este sa fie puse pe tub/tija antitangle, la care sa-i fixati in partea de jos, sub momitor, un tub scurt, mai gros, in care sa intre fix vartejul de care prindeti montura. Astfel devine neculisant (semifix) si asigura o buna autointepare. Nu blocati tubul antitangle in partea superioara, deoarece in caz de ruptura a liniei principale, pestele va tara dupa el plumbul, ceea ce ii va aduce o moarte lenta si chinuitoare.vali scrie:din pacate nu, dar cum am spus pe Florentin l-am vazut intr-o emisiune filmata pe MV2 ca le folosea. si ca sa le descriu putin sa-ti faci o idee,este o placuta de plumb( ca cele de la dunare) si deasupra un semioval din sarma unde sta nada.
ce greutate au cele folosite de voi. ca eu am gasit la senzor unele de 85gr si mi s-au parut cam grele. ce ziceti?
- Dan Andrei
- senior
Personal folosesc naditoare cu greutati cuprinse intre 45 si 60gr.kesu scrie:ce greutate au cele folosite de voi. ca eu am gasit la senzor unele de 85gr si mi s-au parut cam grele. ce ziceti?
Numai bine!
cu ce bagati firul textil in tubul de la plumbii in line ex. carp-sistem?
Life is fishing rest just details!
cred , au la senzor niste fire de otel cu un ochet la un capat , speciale pentru bagat firul textil pe tub anti tangle .
- george-alexandru
- Veteran
sau mai merge si cu un nailon de 035/040
George , te rog zi mai pe intelesul novicilor , cum pui textilul cu ajutorul unui nylon de 35-40 ? fara ochet la capat nu prea vad cum ar functiona , iar de legat cu nod nu va trece nodul , eu folosesc niste tubing de silicon , deci mai moale si daca fac nod nu va trece .
- george-alexandru
- Veteran
pai e simplu,bagi nailonul prin tub si cand iese il bagi inapoi pana iese pe unde l/ai bagat iar pe unde vreti sa bagati textilul nailonul va forma un lat o bucla prin care se traverseza textilul si se trage de nailon.