Sfaturi de la profesionisti pt un incepator

Moderatori: gor965, florentiniuga

Razvan_6
membru activ
membru activ

Re: Sfaturi de la profesionisti pt un incepator

Mesaj de Razvan_6 » 11 Noi 2009, 16:54

8-> Pai firul shimano technium este sarmos si nu este folosit pentru distanta ... dar daca vrei pune inaintas de 50 lb test dinasta http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

CARPediem
utilizator
utilizator

Mesaj de CARPediem » 01 Dec 2009, 11:13

CARPediem scrie:
IULIAN C scrie:D-asta specifica pe lansete producatorii ceva genul:actiune progresiva,actiune rapida,de varf....etc!
Astfel,vei gasi si termeni ca:actiune semiparabolica...parabolica....rapida....etc!
nu mai inteleg nimik. :-/
din ce am citit pe forumul asta am inteles ca lansetele pot avea actiune de varf, progresiva sau parabolica.

Intrebari:
1. semiparabolica = progresiva?
2. actiune rapida = actiune de varf?
3. lanseta moale = actiune semiparabolica sau lanseta moale = actiune parabolica?

va rog scoateti-ma din incurcatura. multumesc!
nu e nici un profesionist sa ma lumineze si pe mine? :-?? :-S

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 01 Dec 2009, 14:43

Dar nu trebuie sa fii profesionist ca sa iti dai seama cum se indoaie o lanseta.
1. Progresiv=se indoaie treptat de la varf catre spigot
2. Semiparabolica=ceva intre progresiv si parabolic
3. Parabolic= se indoaie pe toata lungimea ei (asemanator unei parabole de aici si denumirea)
A fi parabolic nu inseamna a fi moale, depinde de lanseta, blanc, lungime, etc.
Actiune rapida nu inseamna neaparat lanseta tare/teapana.
Actiune rapida adica dupa ce varful s-a incarcat revine foarte repede la pozitia initiala, e simplu de observat atunci cand iei o lanseta si o "scuturi" efectiv ca sa iti dai seama de viteza de revenire a varfului, si pe ce lungime "se balangane" segmentul de varf. . Mergand la magazin si luand mai multe modele la pipait o sa iti dai seama singur care cum este. Cam asa vad eu lucrurile!
Work is for people who can't fish!

CARPediem
utilizator
utilizator

Mesaj de CARPediem » 01 Dec 2009, 15:29

caut de ceva vreme o lanseta pentru pescuitul la crap. si am inteles ca ptr un incepator e mai indicata o lanseta cu actiune progresiva.

am vazut pe diferite site-uri cateva modele care au actiune semiparabolica si nu stiu daca e acelasi lucru cu actiunea progresiva.

ce parere aveti ? merge si cu actiune semiparabolica tinand cont ca sunt la inceput in pescuitul crapului?(nu am prins pana acuma decat caras) ca lansete cu actiune progresiva la preturi mai ... studentesti asa nu prea am vazut. (sau n-am cautat eu unde trebuie?)

IULIAN C
carpZone team
carpZone team

Mesaj de IULIAN C » 01 Dec 2009, 15:39

CARPediem scrie:caut de ceva vreme o lanseta pentru pescuitul la crap. si am inteles ca ptr un incepator e mai indicata o lanseta cu actiune progresiva.

am vazut pe diferite site-uri cateva modele care au actiune semiparabolica si nu stiu daca e acelasi lucru cu actiunea progresiva.

ce parere aveti ? merge si cu actiune semiparabolica tinand cont ca sunt la inceput in pescuitul crapului?(nu am prins pana acuma decat caras) ca lansete cu actiune progresiva la preturi mai ... studentesti asa nu prea am vazut. (sau n-am cautat eu unde trebuie?)
Am eu in prezent,cu actiunea de care te interesezi tu ,daca vrei sa cauti pe net se numesc sert authority si pretul e unul mai "studentesc" si daca vrei sa vezi cum se comporta una in "actiune" pun aici un dril dar nu cu crap ci cu ceva mai greu de scos...un porcusor de 10 kg pe care-l poti vedea aici:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fHLNoPWS70I&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fHLNoPWS70I&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Imagine

CARPediem
utilizator
utilizator

Mesaj de CARPediem » 01 Dec 2009, 20:00

foaarte tare. felicitari pentru captura si pentru drill. =D>
intr-adevar lanseta pare ca "suporta" multe insa conteaza si experienta si calitatile celui ce o manuieste.

poate la anul daca ma angajez o sa am in vedere modelul propus de tine insa eu am scris preturi studentesti fara ghilimele :D

si mai am un necaz cu transportul asa ca se pare ca o sa ma resemnez la niste telescopice sau la unele din trei bucati daca mai adun ceva banuti :-?? :-S

mai pe sleau ... caut 2 lansete de crap de 3.60; din 3 bucati/telescopice; putere 3/3,25/3,5 lbs; mufare inversa; actiune progresiva.
daca nu deranjez prea mult (daca nu cer prea mult), orice propunere este binevenita.

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 01 Dec 2009, 20:23

Attack Tele 360,costa 150-170lei,telescopica,rezistenta,usoara,finisaje de calitate si inelele sunt matisate.
Daca vrei ceva mai bun,uita-te la telescopice Maver TeleCarp Short sau Evolution,~200lei/bucata.
Eu o sa-mi cumpar ambele modele pentru pescuit pe rau.

CARPediem
utilizator
utilizator

Mesaj de CARPediem » 01 Dec 2009, 20:57

Neamtul scrie:Attack Tele 360,costa 150-170lei,telescopica,rezistenta,usoara,finisaje de calitate si inelele sunt matisate.
Daca vrei ceva mai bun,uita-te la telescopice Maver TeleCarp Short sau Evolution,~200lei/bucata.
Eu o sa-mi cumpar ambele modele pentru pescuit pe rau.
mai degraba as putea sa sper sa imi iau attack-ul daca il gasesc la 150, celelalte deja sunt peste ce imi pot permite

modelele pe care mi le-ai propus merg si pentru balti(agataturi)?

unde (pe ce site)pot sa vad Attack-ul ala la 150?

mircea pescar
Veteran
Veteran

Mesaj de mircea pescar » 02 Dec 2009, 19:41

Dute frate in Niro cautal pe Dong si-ti vei gasi la el exact ce-ti doresti pana in 150 de lei . Am un amic care si-a luat de acolo Excelent Carp din trei bucati pe care le foloseste de 2 ani si este super multumit de ele. **==

mirceacaragin
utilizator
utilizator

Mesaj de mirceacaragin » 17 Mai 2011, 19:09

ce parere aveti despre attack-ul mai sus mentionat, am vazut in comert si de 3.60 (3.5lbs) si de 3.90 (3.0lbs)??
arata frumos si la preturi rezonabile aprox 180ron...

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”