Pastrarea malaiului
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
Pastrarea malaiului
Am primit 10 kg de malai de tara si habar nu am cum sa-l pastrez pana la primavara: in borcane de sticla, in pungi de hartie...la rece, in camara sau unde/cum? Multumesc.
- misu_sipanu
- Veteran
Re: Pastrarea malaiului
Fa si tu o mamaliga mare si bag o la congelator
Malaiul si faina se pastreaza intr-un loc uscat, in pungi sau vase din metal ori sticla, curat si acoperit, din cand in cand trebuie sa fie usor afanat, pentru a se fi aerisit. Se intoduce in interiorul vasului cu malai sau faina un obiect de fier, care da "raceala" si nu da voie sa se incinga malaiul sau faina. ...asta am gasit si eu pe net !
multumesc Geo! cred ca il dau la altii... pana la urma!!
@Misule - tot maimutoi ai ramas?
@Misule - tot maimutoi ai ramas?
- misu_sipanu
- Veteran
Eu zic ca cel mai bine se pastreaza in ..... burta crapilor
...sau la ...banca in seif !mircea62 scrie:Eu zic ca cel mai bine se pastreaza in ..... burta crapilor
in sac de panza si tinut in camara.Amsterdamer scrie:Am primit 10 kg de malai de tara si habar nu am cum sa-l pastrez pana la primavara: in borcane de sticla, in pungi de hartie...la rece, in camara sau unde/cum? Multumesc.
bunica la tara punea in lada din lemn in care pastra malaiul o bucata de metal si cateva bucati de sare(sare care era destinata oilor si vacilor); eu pastrez malaiul in sac de panza in acelasi fel si nu face sfaiogi; locul trebuie sa fie intunecos, racoros si bine aerisit, cu bine si fir intins