boilies de mamaliga
Re: boilies de mamaliga
as putea sa inlocuiesc malaiul cu faina de porumb ... ?? ca am auzit ca e app la fel malaiu cu faina de porumb
Re: boilies de mamaliga
Madaline daca amesteci faina cu lapte de porumb si nu cu ou atunci se pot fierbe? Nu ma pricep ca si eu invat, dar din cate am ivatat sa specificat ca bilele fierte se amesteca cu ou iar cele solubile ca lapte de porumb si diluat 50-50.
- MadaPescar
- membru activ
- Mesaje: 76
- Membru din: 27 Ian 2009, 20:30
- Localitate: Constanta
Re: boilies de mamaliga
Reteta ar fi cam asa:aprox 600 ml apa+lapte de porumb.In acest sirop se face mamaliga,dupa care se framanta cu ou,faina,lapte praf si putin gris.Dupa ce a inceput apa sa fiarba se pun bilele pana se ridica la suprafata.Vor iesi niste bile nici tari dar nici solubile eu spun ca axact cat trebuie.Eu de obicei dau numai la porumb dar sotia mea a prins bine la asa ceva.Ieri de exemplu a avut mai multe trasaturi ca mine .Asta e.Fir intins.!!!
- ursu_brun3791
- utilizator
- Mesaje: 13
- Membru din: 06 Oct 2008, 19:49
Re: boilies de mamaliga
Dan Mitranescu scrie:
Aveam de gand sa dau reteta, dar acum mi-ati deschis ochii catre afaceri ...
P.S.1 de ce intrebati inainte sa incercati ?
P.S. 2 daca incercati nu o sa mai intrebati !
SAH MAT !!!!!!
P.S.100
mamaliga , 10% faina, 1ou/kg , rulati, fierbeti ... pescuiti. Asta ultima este cea mai grea !
- ursu_brun3791
- utilizator
- Mesaje: 13
- Membru din: 06 Oct 2008, 19:49
Re: boilies de mamaliga
Dan Mitranescu scrie:
Aveam de gand sa dau reteta, dar acum mi-ati deschis ochii catre afaceri ...
P.S.1 de ce intrebati inainte sa incercati ?
P.S. 2 daca incercati nu o sa mai intrebati !
SAH MAT
P.S.100
mamaliga , 10% faina, 1ou/kg , rulati, fierbeti ... pescuiti. Asta ultima este cea mai grea !
Re: boilies de mamaliga
Buna ! am auzit si eu de boilesuri facute din mamaliga...
Nu stiu exact cantitatile dar va zic ce continea si cum se face :
-se fierbe mamaliga asa mai tare si dupa ce se raceste se adauga in ea nada instant din comert ( benzar mix ) sau altceva , praf de canepa si eventual samanta de pasarele . dupa ce se raceste se face bile si se fierb 10 minute.
Nus tiu daca e bina sa fierbem bilele in cazul in acre contina nada din magazin ca sa nu isi piarda proprietatile dar nefierte iara nu sunt bune asa ca experimantati
Nu stiu exact cantitatile dar va zic ce continea si cum se face :
-se fierbe mamaliga asa mai tare si dupa ce se raceste se adauga in ea nada instant din comert ( benzar mix ) sau altceva , praf de canepa si eventual samanta de pasarele . dupa ce se raceste se face bile si se fierb 10 minute.
Nus tiu daca e bina sa fierbem bilele in cazul in acre contina nada din magazin ca sa nu isi piarda proprietatile dar nefierte iara nu sunt bune asa ca experimantati
Re: boilies de mamaliga
Eu zic sa le fierbi pana ies deasupra ...altfel in 10 min. le faci ciulama !maryus scrie:...................... dupa ce se raceste se face bile si se fierb 10 minute.
Re: boilies de mamaliga
posibil le fac ciulama oricum nu am incercat reteta ...
nici nu o incerc prea degraba
nici nu o incerc prea degraba
Re: boilies de mamaliga
presupun eu ca boilesul asta are multe chichite!
poate cineva sa posteze modul de preparere "cap-coada" al acestui boiles pt 1kg de produs sa spunem?presupunem ca dorim sa le dipuim ..cand se baga dipul? la prima fierbere a mamaligii sau in momentul in care sa framanta cu faina?cat timp se fierbe la mamaliga initiala si exact cat timp bilele?cum se pun bilele la fiert in apa fierbinte,calduta sau rece?Domnule Mitranescu ceva "ajutor" se poate ?..fie el si MP?Multumiri
poate cineva sa posteze modul de preparere "cap-coada" al acestui boiles pt 1kg de produs sa spunem?presupunem ca dorim sa le dipuim ..cand se baga dipul? la prima fierbere a mamaligii sau in momentul in care sa framanta cu faina?cat timp se fierbe la mamaliga initiala si exact cat timp bilele?cum se pun bilele la fiert in apa fierbinte,calduta sau rece?Domnule Mitranescu ceva "ajutor" se poate ?..fie el si MP?Multumiri
Se pare ca diacritica ar trebui exclusa din gramatica lb romane,ca sa nu mai sesizam atatea"vipuri" cocosate de statul pe la scoala!So, remember printre altele ca: mi-au nu este=cu miau!
Re: boilies de mamaliga
Am gasit in revista Pontyhorgasz ( Ungaria)o reteta de boilies de "mamaliga"care dupa spusele batranului ar fi veche de peste 100 ani si care cica se folosea exact ca in zilele noastre pe fir de par reteta este : 1kg de faina de porumb ( nu malai grisat)se framanta cu 10-12 oua si 10 linguri de miere de albina atentie !fara sa se puna nici un gram de apa se ruleaza in bile aproximativ sferice de marimea unei cirese cele de cirlig se usuca cu o scobitoare infipta prin ele celelalte de momit fara scobitoare se usuca pina se intaresc ca pietrele (am citat declaratia pescarului)Personal m-as bucura daca acasta reteta ar fi o alternativa la reducerea costurilor cu nada pe timp de criza dar e greu de crezut ca poate concura boilesurile moderne cu 350-450 gr proteina / kg dar poate simplitatea si proprietatea de fi natural ar pacali pe alocuri cate un crap mai mult curios decat flamand dar.... niciodata nu sti de unde sare iepurele !
Re: boilies de mamaliga
nu pare rea reteta,dar nu inteleg cum se usuca!probabil fortat,ca dak le lasi in aer liber oual se va stria,nu?
Cojocaru Radu
Re: boilies de mamaliga
Eu fac bile nefierte fara lapte de porumb doar cu ou pe care le usuc cu mare gija in locuri bine aerisite (cu curenti de aer,in garaj las geamurile deschise)cel mai greu e cind umiditatea afara e foarte mare ,uscarea fortata va fisura bilele, uscare fortata inteleg puse la direct la soare sau in aprpierea unui ventilator sau sursa de caldura.uscarea fortata se poate aplica cind se constata ca 3/4 din umiditatea lui s-a evaporat.Respectand aceste reguli garantat nu se altereaza din cauza ouaelor.
Re: boilies de mamaliga
LUCKY scrie:Am gasit in revista Pontyhorgasz ( Ungaria)o reteta de boilies de "mamaliga"care dupa spusele batranului ar fi veche de peste 100 ani si care cica se folosea exact ca in zilele noastre pe fir de par reteta este : 1kg de faina de porumb ( nu malai grisat)se framanta cu 10-12 oua si 10 linguri de miere de albina atentie !fara sa se puna nici un gram de apa se ruleaza in bile aproximativ sferice de marimea unei cirese cele de cirlig se usuca cu o scobitoare infipta prin ele celelalte de momit fara scobitoare se usuca pina se intaresc ca pietrele (am citat declaratia pescarului)Personal m-as bucura daca acasta reteta ar fi o alternativa la reducerea costurilor cu nada pe timp de criza dar e greu de crezut ca poate concura boilesurile moderne cu 350-450 gr proteina / kg dar poate simplitatea si proprietatea de fi natural ar pacali pe alocuri cate un crap mai mult curios decat flamand dar.... niciodata nu sti de unde sare iepurele !
Lucky, fa-o tu , testeaza si posteaza
Re: boilies de mamaliga
LUCKY scrie:Am gasit in revista Pontyhorgasz ( Ungaria)o reteta de boilies de "mamaliga"care dupa spusele batranului ar fi veche de peste 100 ani si care cica se folosea exact ca in zilele noastre pe fir de par reteta este : 1kg de faina de porumb ( nu malai grisat)se framanta cu 10-12 oua si 10 linguri de miere de albina atentie !fara sa se puna nici un gram de apa se ruleaza in bile aproximativ sferice de marimea unei cirese cele de cirlig se usuca cu o scobitoare infipta prin ele celelalte de momit fara scobitoare se usuca pina se intaresc ca pietrele (am citat declaratia pescarului)Personal m-as bucura daca acasta reteta ar fi o alternativa la reducerea costurilor cu nada pe timp de criza dar e greu de crezut ca poate concura boilesurile moderne cu 350-450 gr proteina / kg dar poate simplitatea si proprietatea de fi natural ar pacali pe alocuri cate un crap mai mult curios decat flamand dar.... niciodata nu sti de unde sare iepurele !
Lucky, fa-o tu , testeaza si posteaza
Re: boilies de mamaliga
Nu am timp si nici curaj, mai bine zis tragere de inima pentru un asemenea boilies ,l-am postat pentru cei care cauta o reteta de boilies din malai 100 % in mix ,probabil au muuult timp si peste unde pescuiesc.