DUNAREA

Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003

Scrie răspuns
Avatar utilizator
nando
Veteran
Veteran
Mesaje: 830
Membru din: 03 Dec 2007, 10:13
Localitate: voluntari
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de nando » 12 Noi 2009, 18:42

prietene printre altele pomenesti de delta , ce anume ti se da de mincare in delta la pensiuni si la localnici ? nu cumva numai si numai preparate din peste?asta inseamna ca si cei din acele locuri intra in oala ta nuuu?
VAPORU PLUTESTE DAR CU PISICA NU POTI SA BATI CUIE

gogu steriade
VIP+++
VIP+++
Mesaje: 1094
Membru din: 22 Feb 2009, 07:43
Localitate: Vaslui

Re: DUNAREA

Mesaj de gogu steriade » 12 Noi 2009, 18:53

dan lupu scrie:Imi pare rau ca s-a deviat de la subiect pentru ca este normal sa preferi un peste prins de tine pe o apa curgatoare celui de la magazin , dar de aici si pana la a cara zilnic 40-50 de kg de stiuca de pescar "sportiv", cum se intampla chiar in aceste zile in frumoasa noastra patrie este cale lunga si sa nu-mi spuna mie nimeni ca ia atata peste ca sa duca acasa la copilasi. Cat despre "domnul" de la Vaslui care sper din toata inima ca pescuieste mai bine decat scrie vreau sa-l propun erou al muncii socialiste pentru numarul de pesti eliberati si prinsi , ca laudatul si scarpinatul sunt gratis. Acelasi limbaj ca el il au si vestitii electricieni cand se refera la faptul ca Dunarea este apa curgatoare si vine alt peste de aia stai cate o saptamana pe malul apei si nu prinzi nici un peste . Apropo " domnul" de la Vaslui vezi ca s-au bagat aparate electrice si monturi de japca la promotie ca vad ca esti vip specialist.
Cu asta am terminat .
lupule ,6 ba ,a venit ciobanu la stana ! :^O unde draco ai vazut tu ma aicea ca sa luat acasa 50 da kile da stiuca ? daca vrei sa ne incercam puterile pa cache and relis te astept oricand pa prut sa vedem cat da bine pescuiesti tu si cat da bine scriu eu ! ;;) sami dea Dumnezeu curent pa nas, sa nu zic pa dos #-o ,da 100000000 da ori mai mult dacat am dat io la pesti in toata viata ! o:-) si sai cada mainile lu ala care a dat vrodata la bomba si japca...ia vezi nu esti un pic ciung ?! :-? bee oaie io cand ma refer la apa acare curge ma refer la faptul ca se reproduce natural si ca nu e un dezastru daca iau un baboi acas ! ai pretentia sa stie lumea da sac ecologic da ai tinut ma vrodata un peste viu 3 zile pa Dunare in sac dala ? mai baciule daca eu tin un peste mare 5 zile la jug si tul ti in sac iar apa creste ai ide e al cui e viu dupa 5 zile ? :-? daca unu recunoaste ca mananca peste va prapaditi asupra lui ca facut nu stiu ce dezastru ecologic si nu va impartaseste credinta in C@R in loc sa oferiti un exemplu da urmat ~x( .zi si tu ca nu e bine sa sa faca poze pe ulita , cu pesti spanzurati prin pomi ca nu iese ca lumea la marime pa inaltime si e mai bine sai faca tinuti in brate pa lungime ca pare mai mare >:D< ...alea alea ,puterea exemplului ma coane ciobanescule mantelegi ?! ;) nu sarii la gatu oamenilor pa motiv ca iesti iesit din haita ca aici e sit pentru toti nu doar pentru uni i ! si are cine sa vegheaza la corectitudine ca daca e ceva suspect io dau pa goarna care e braconier si care nu ca la mine ce ien gusa sin capusa ! :-B
pss
cand eu foloseam sac da rafie ca sa tin pestele viu in romanika nu sa inventase cuvantu ecologic ,carpfishings sau cache and relis asa ca stai linistit si nu te mai agita ca aparentele te inseala prea tare pa matale ! #:-S
hai sanatate si virtute ! :-*
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere

Avatar utilizator
ROSCA MIREL
senior
senior
Mesaje: 161
Membru din: 19 Ian 2008, 13:27
Localitate: MOTRU
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de ROSCA MIREL » 12 Noi 2009, 20:11

prietene mateianu poate are bani poate este sponsorizat deci isi permite eu nu imi permit in plus pescuie pe lacuri; iar porcul din cotet nu il cresti sa ii dai drumul ar fi mai bine ca tu sa fii exemplu si nu alti !!! pe dunare eu dau momeala sute de kg anual prind pestele si ii dau drumul iar vecini sirbi (care nici prohibitie nu au ) OARE II MAI DAU DRUMUL ?? BULGARI LA FEL ??? cei cu plasele ? daca pescuiam pe o balta in interioru romaniei poate procedam tot ca tine . scuza-ma am uitat sa te intreb pescuiesti pe dunare ? laso mai moale, sint pe forum care pescuiesc pe balta si pina acum nu au intrat pe ape curgatoare sa arate ca tine ce e bine si rau .Ar fi bine sa inchei cerinduti scuze celor care te-ai adresat urit si jignitor. iti doresc fir intins cu stima Rosca

gogu steriade
VIP+++
VIP+++
Mesaje: 1094
Membru din: 22 Feb 2009, 07:43
Localitate: Vaslui

Re: DUNAREA

Mesaj de gogu steriade » 12 Noi 2009, 21:21

rosata sorin scrie: da stimate domn locul crapului este in apa , in gropane , pe langa praguri, pe intinsuri, acolo unde ii sta bine, de ce nu inteleg unii ca ceea ce sustin eu este o cauza corecta , de ce unii nu inteleg ca unui crap ii sta mai bine in apa decat cu matele scoase, concluzia d-voastra este ca pescarii merg de foame la pescuit? , de pofta de a manca pesti?,ca de suntem gurmanzi,nu cred asa ceva,desi exista exceptii, precum bine vedem, daca mergi in delta la dunare nu mergi cu gandul de a-ti scoate banii cheltuiti cu pesti omorati si tavaliti prin sare in nici un caz, mergi pt placerea de a pescui . iti pui problema costurilor? nu ai bani nu mergi taticu, pai ma duc la pescuit sa strang din buci ca daca nu-mi scot banii cu pesti prinsi este o problema si ajung sa-mi pun pasiunea sub semnul intrebarii, stii ce inseamna asta ca nu sunt pescar sportiv!!!

conform acestei teorii daca ne uitam pe alt forum il gasim pe mateianu momind cu 200kg. de bile , el in aceasta situatie ce ar trebui sa faca ,sa dea la sfarsitul partidei cu dinamita , ca sa-si scoata banii.
trebuie inteles ca viitorul este al bunului simt, adica : mergi la pescuit ,prinzi poate da poate nu, chiar daca te bate soarele in cap asta nu inseamna sa ramai asa, daca mergi la pescuit o faci din placere nu sa te chinui,farmecul asta este chiar conditiile schimbatoare de vreme si modul in care rezistam ,retii 1-2 pesti in nici un caz crapi plini de icre sau crapi de peste 3kg , daca stai 5 zile nu insemna ca trebuie sa retii cata 5kg pe zi, doar nu est fomist distrus, ai plecat cu cei maxim 4-5 pesti acasa lasi locul impecabil, chiar daca tu il gasesti murdar il cureti ca doar nu esti un mocofan ca cel dinaintea ta si inca ceva , vezi braconieri sub orice forma suna la 112 de o mie de ori precum bine zicea un domn mai sus, cheama tv, radio orice , daca respectam toate astea si reusim sa fim mai civilizati vom vedea rezultate.
bre te-ai mai dres un pic ;;) da sa sti da la mine ca la dunare nu sa prinde numai crap ,ca vad ca pa matale numa crapu te doare :-? ,pa restu pestelui dal in masa...nu e asa ! #-o cand tie pofta deo ciorba da peste nu te duci la Peris sai omori lu ala balta ,iesi si tu ca omu in natura si vanezi daca te pricepi siti satisfaci o dorinta acolo pe apa salbatica <:-P .faci un foc siun bors la ceaon da sta Lupu in coada ! >:D< ce draco ,oameni suntem si mai belim si alte vietaturi casha e lumea facuta da ala da Sus ! o:-)
augurii :-*
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere

Avatar utilizator
rosata sorin
utilizator
utilizator
Mesaje: 31
Membru din: 30 Apr 2008, 22:43

Re: DUNAREA

Mesaj de rosata sorin » 12 Noi 2009, 21:32

degeaba frate, cred ca nu are rost, avem un proverb care s-ar potrivi aici ^bate saua sa priceapa iapa^!
ENERGY-CARP

Avatar utilizator
kamasan
senior
senior
Mesaje: 340
Membru din: 20 Noi 2007, 11:34
Localitate: Arad
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de kamasan » 12 Noi 2009, 22:23

De cind exista acest forum, am tot incercat sa schimb informatii cu pescari din toata tara si de peste granite(salut vali :P ), dar se pare ca va intereseaza cel mai mult sa va contratzi aiurea. Cei care sint aici de mai demult, stiu ca si eu mereu am avut cite unul care sa imi spuna cit de ....neecologist sint..., sa zic asa...... Asa ca....va rog frumos...incheiati aceasta polemica.
...cosmin.muntean ...Imagine...Imagine

Avatar utilizator
AcidAzotic
membru activ
membru activ
Mesaje: 144
Membru din: 07 Mar 2009, 18:35

Re: DUNAREA

Mesaj de AcidAzotic » 12 Noi 2009, 22:32

Eu cred ca acest topic este pt. a spune fiecare cu ce se confrunta la o iesire pe dunare ,sau ce peste a prins.De un an si jumatate ,de cand Mirel a deschis acest topic s-au postat in jur de 25 de pagini incare s-a scris despre ce a prins fiecare,ce momeli s-au folosit ,despre firele si carligele folosite,despre mulinete,bete si monturile folosite,iar de trei zile,cand cineva care probabil nu are habar de dunare a scris ceva ce nu-si avea rostul pe acest topic,toata lumea s-a aprins.Parerea mea este ca omul trebuie ignorat si probabil o s-ai treaca.

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de gor965 » 13 Noi 2009, 00:35

Polemici pe subiectul pro si contra C&R au mai fost ,sunt si vor mai fi ...toata treaba e sa nu se sara calul ! Sa zicem ca pana acum s-a discutat despre o atitudine a pescarului la malul Dunarii si chiar daca pe unii ai deranjaza, retinerea de peste e un drept prevazut de o lege ! La modul general acest sit promoveaza prin mijloacele proprii sistemul C&R dar, nu se poate erija in litera de lege si sa traga la rapundere pe cei care nu-l practica . In speranta ca toata lumea s-a calmat ,va rog sa incheiati discutiile si sa revenim la subiectul de baza !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
coool_marius
senior
senior
Mesaje: 342
Membru din: 19 Iul 2008, 17:52
Localitate: Drobeta Turnu Severin
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de coool_marius » 13 Noi 2009, 14:34

rosata sorin scrie:degeaba frate, cred ca nu are rost, avem un proverb care s-ar potrivi aici ^bate saua sa priceapa iapa^!

O singura chestie vreau sa mai spun , legat de CR ... nu cred ca faptul ca iei acasa 3..4..5 pesti e o prb ... cred ca faptul ca unii prind cu plasele cate 200 kg peste la zi cu barci si sonare de pe urma carora isi cumpara cate 4..5 barci super sofisticate , sky jeturi , isi fac viloace si isi ia masini ... acolo cred ca e marea problema ... noi ne legam de lucruri marunte , dar pe cele grosolane nu le vedem ... ti-am dat ex de sus , care il stiu d pe Dunare .. cazul de la Tiganasi , jud MH ... oare cati stiu de chestiile astea ? putini , zic eu .. dar printre aia putini se afla si PF ... ca doar de acolo mananca si ei peste ...
Mai nou a aparut pescuitul la parasuta .. sti ce e aia ? bucata de plasa de 3..4 m monofilament adunata cu plumb la un capat , aruncata cu lanseta si cu care se da la zbor = BRACONAJ GROSOLAN !!! ... trece politia pe langa ei si nici nu-i ia in seama .. FRATE , AICI TREBUIE LUATE MASURI SI ASTORA AR TRE SA LE EXPLICI DESPRE C&R ... sau despre bunul simtz mai bine ...

Sanatate si numai bine .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

Avatar utilizator
ROSCA MIREL
senior
senior
Mesaje: 161
Membru din: 19 Ian 2008, 13:27
Localitate: MOTRU
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de ROSCA MIREL » 16 Noi 2009, 15:42

un loc frumos de pescuit in insula din tiganasi
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
coool_marius
senior
senior
Mesaje: 342
Membru din: 19 Iul 2008, 17:52
Localitate: Drobeta Turnu Severin
Contact:

Re: DUNAREA

Mesaj de coool_marius » 16 Noi 2009, 22:35


Da Mirele...locuri frumoase , dar pacat ca pestele e din ce in ce mai putin , si cum spuneam , nu din cauza noastra , a celor care luam acasa de-o friptura ci a celor de care povesteam ..

Am fost Duminica la Pristol ... am batut tot malul , de langa pietrele din gura chesoanelor pana in vale la iril la ciocolate ... am dat la salau...avat ( cu cauciucuri din alea d silicon ) .. in zadar insa , apa e venita f mult si nu poti ajunge pe la al doilea ..al treilea rand de praguri , pe unde stau astia pititi praguri care sunt undeva spre 200 m de mal... in momentu de fata . Daca pui plumb prea greu .. ii lasi pe fund ..

La crap..a cam renuntat lumea pe acolo , dupa rezultate dezastruoase de anul asta .

U ai mai fost pe undeva ? Rezultate ?

Multa sanatate tuturor .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

Avatar utilizator
barba
membru activ
membru activ
Mesaje: 64
Membru din: 04 Noi 2009, 13:09

Re: DUNAREA

Mesaj de barba » 18 Noi 2009, 14:33

va salut pe totii :-h mirele frumoase locurilee ce zici cand mergem sa le incercam :-? sint in concendiu panala 1 decem ............. sanatate la totii pescariii :-h

Avatar utilizator
cosmake
senior
senior
Mesaje: 245
Membru din: 13 Dec 2008, 20:20
Localitate: Craiova

Re: DUNAREA

Mesaj de cosmake » 23 Noi 2009, 09:32

Poate sa-mi spuna cineva cum se mai prezinta Dunarea?
culoare si daca mai maninca.
am vazut ca au inceput sa scada cotele dar e cam rece
mai maninca ceva infara de rapitor?

Avatar utilizator
barba
membru activ
membru activ
Mesaje: 64
Membru din: 04 Noi 2009, 13:09

Re: DUNAREA

Mesaj de barba » 23 Noi 2009, 13:18

va salut pe totii :-h am fost eu la pescuit in zona simian vinerea trecuta am stat pina sambata dim la ora 12 dunarea era super curata un pic mare nu mai venea mizerie pe ia dar cu toate astea n-am prins nimic am dat la mamaliga si pestisor nimic nici macar un tac toata noaptea am stat treaz :( dar macar a fost soare ziua si frumos. Asta este dunarea e dunare va sal pe totiii si fir intins :-h

Avatar utilizator
adyro
utilizator
utilizator
Mesaje: 46
Membru din: 13 Iun 2009, 10:55
Localitate: Pe malul Dunarii..

Re: DUNAREA

Mesaj de adyro » 24 Noi 2009, 19:27

SNC00020.jpg
SNC00019.jpg
**==Fir Intis !

Scrie răspuns

Înapoi la “Pe rauri si Dunare”