pey daca nu ma insel, pe ele scrie 3 lbs, insa eu nu prea cred asta. cu un plumb de 80-85 de grame plus saculet nu am putut sa arunc mai mult de 80-90 de metri. forta am in mine , nu e asta o problema, dar le simt ca nu pot mai mult. in rest la banii care m-au cost, au fost ok, si-au facut treaba vara asta, mai ales ca nu am putut sa ma duc mai mult de 10 partide.Razvan_6 scrie: Andrei18 ce te a nemultumit la Hakuyo mtx ? Zine si noua defectele si minusurile acestei lansete
Sfaturi de la profesionisti pt un incepator
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: Sfaturi de la profesionisti pt un incepator
Tare sant curios ce mulineta si ce fir ai folosit pe ele
ti-am zis ce mulineta am folosit, exact ce mi-ai propus tu sa imi iau din niro. iar ca fir de la carp expert de 0.30Razvan_6 scrie: Tare sant curios ce mulineta si ce fir ai folosit pe ele
- IULIAN C
- carpZone team
Andrei,acele 3 lb,nu iti spun nimic da'....absolut nimic legat de distanta,crede-ma!
Distanta o obtii prin tehnica,este asigurata strict de ansamblul lanseta-mulineta-fir-tehnica de aruncare,crede-ma!
Eu,in prezent,folosesc sert authority de 3 lb,cotate de cei care si-au exprimat dezamagirea vazandu-ma cu ele,ca fiind de "2lei"!nu neaparat forta sau greutatea plumbului iti dau distanta!
Asta tine de potrivirea mulinetei,a firului,a tehnicii..
Cu lansetele de mai sus si mulinete banax helicon 5600 dau 70-maxim 80 metri cu fir 0,28-0,30 si trec de suta cu 0,22 dar un fir cat de cat bazat sa nu cedeze!
Acum intelegi?
Da si tu cu un plumb de 150 grame cu un spod de 5,5 lb si nu te vei duce prea mult numai cu "forta"!
D-asta specifica pe lansete producatorii ceva genul:actiune progresiva,actiune rapida,de varf....etc!
Astfel,vei gasi si termeni ca:actiune semiparabolica...parabolica....rapida....etc!
Distanta o obtii prin tehnica,este asigurata strict de ansamblul lanseta-mulineta-fir-tehnica de aruncare,crede-ma!
Eu,in prezent,folosesc sert authority de 3 lb,cotate de cei care si-au exprimat dezamagirea vazandu-ma cu ele,ca fiind de "2lei"!nu neaparat forta sau greutatea plumbului iti dau distanta!
Asta tine de potrivirea mulinetei,a firului,a tehnicii..
Cu lansetele de mai sus si mulinete banax helicon 5600 dau 70-maxim 80 metri cu fir 0,28-0,30 si trec de suta cu 0,22 dar un fir cat de cat bazat sa nu cedeze!
Acum intelegi?
Da si tu cu un plumb de 150 grame cu un spod de 5,5 lb si nu te vei duce prea mult numai cu "forta"!
D-asta specifica pe lansete producatorii ceva genul:actiune progresiva,actiune rapida,de varf....etc!
Astfel,vei gasi si termeni ca:actiune semiparabolica...parabolica....rapida....etc!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Ahaahaahaa ma gandeam eu .... tu vrei distanta cu fir de 0,30mm ...foloseste fir de maxim 0,25mm si primii 7 m baga textil power pro de 50lbs sau alt textil rezistent .Recordul de distanta a fost obtinut anul asta cu fir 0,25mm ,mulineta Shimano technium 10000 care pune firu perfect spira langa spira ....deaia a dat 175 m .....daca folosea de 0,30 si sarmos firu nu mai dadeau ei in veci atata distanta
Din cate stiu eu , lansetele cu mai multe inele decat media generala (vorbind de lansete din aceiasi categorie), au blancul mai moale si sunt mai sensibile (diametru redus sau grosime mica "in carne") . Ptr. a distribuii uniform tensiunea e necesar un numar mai mare de inele.Problemele pe care le creeaza un numar sporit de inele la o lanseta de crap tin mai mult de latura de casting ,sa-i zicem, decat de echilibrare si dispersie uniforma a tensiunii in timpul sarcinii(in drill). Nu cred ca poate spune cineva ca lansetele cu 7-8-13 inele nu sunt bune...dar cu siguranta frecarea firului in lanseu e mai mare si automat lanseta aia nu poate fii considerata mai buna decat una in 5-6 inele la capitolul distanta la aruncare.
Legat de lansetele lui Grabmayer ,trebuie mentionat in primul rand ca desii au un numar mare de inele ,folosirea mulinetelor cu tambur rotativ (multiplicatoare), reduce considerabil frecarea firului cu marginile inelelor .
Legat de lansetele lui Grabmayer ,trebuie mentionat in primul rand ca desii au un numar mare de inele ,folosirea mulinetelor cu tambur rotativ (multiplicatoare), reduce considerabil frecarea firului cu marginile inelelor .
La un Century FMJ care este un bat ultra rapid i s au montat doar 6 inele ( atatea au fost necesare ) .....iar la un Century NG care este un bat moale i s au montat 7 inele
am inteles baieti, va multumesc pentru ajutor!
Asa ca Andrei18 nu te mai chinui sa ti ei alte lansete ca astea care le ai sant mai mult decat bune ..... mai bine cumpara ti un navomodel pentru plantat de banii care i ai strans sau un sonar de calitate in cazul in care vrei sa vinezi monstrii folosind tehnica plantarii cu barca si sonaru
gor965 scrie:Din cate stiu eu , lansetele cu mai multe inele decat media generala (vorbind de lansete din aceiasi categorie), au blancul mai moale si sunt mai sensibile (diametru redus sau grosime mica "in carne") . Ptr. a distribuii uniform tensiunea e necesar un numar mai mare de inele.Problemele pe care le creeaza un numar sporit de inele la o lanseta de crap tin mai mult de latura de casting ,sa-i zicem, decat de echilibrare si dispersie uniforma a tensiunii in timpul sarcinii(in drill). Nu cred ca poate spune cineva ca lansetele cu 7-8-13 inele nu sunt bune...dar cu siguranta frecarea firului in lanseu e mai mare si automat lanseta aia nu poate fii considerata mai buna decat una in 5-6 inele la capitolul distanta la aruncare.
momentan mi-am achizitionat mulinete : Okuma Synex 660. Intrebarea mea ar fi : ce fir si inaintas sa pun pe ele? ca fir ma gandeam la Daiwa Tournament 0,28mm. Legat de inaintas nu am nici cea mai mica idee...
Salutare.
Sufix Balistic super bun
Respecte!
Sufix Balistic super bun
Respecte!
Fir intins!
si de fir ce zici?Gabriel scrie:Salutare.
Sufix Balistic super bun
Respecte!
Salutare.
Ii bun ,eu folosescun fir mai ieftin dar bun de la Prologic .... XLNT Alb 0.30mm/1000m.
Respecte.
Ii bun ,eu folosescun fir mai ieftin dar bun de la Prologic .... XLNT Alb 0.30mm/1000m.
Respecte.
Fir intins!
nu mai inteleg nimik.IULIAN C scrie:D-asta specifica pe lansete producatorii ceva genul:actiune progresiva,actiune rapida,de varf....etc!
din ce am citit pe forumul asta am inteles ca lansetele pot avea actiune de varf, progresiva sau parabolica.
Intrebari:
1. semiparabolica = progresiva?
2. actiune rapida = actiune de varf?
3. lanseta moale = actiune semiparabolica sau lanseta moale = actiune parabolica?
va rog scoateti-ma din incurcatura. multumesc!
am tot auzit ca ar fi ok sa pui pe tambur intai un fir mai gros si rezistent si pe urma un fir mai subtire. merge treaba asta?
de exemplu pe mulinetele pe care le am eu acum, okuma powerliner 860, as vrea ca fir shimano tehnium de 0.28. ce fir as putea sa pun inainte pe tambur?
de exemplu pe mulinetele pe care le am eu acum, okuma powerliner 860, as vrea ca fir shimano tehnium de 0.28. ce fir as putea sa pun inainte pe tambur?