mulineta okuma oryx RXS 65
Moderatori: gor965, florentiniuga
mulineta okuma oryx RXS 65
salut la toti pescarii....de crap
ce parere aveti de aceste mulinete?
ce parere aveti de aceste mulinete?
- florin crapanu
- senior
Re: mulineta okuma oryx RXS 65
Oryx au fost mulinete extraordinare,pacat ca nu se mai fabrica,iar acum sunt inlocuite de Synex, care de fapt este aceeasi Marie dar aproape cu aceeasi palarie.Synex nu are buza tamburului titanizata si manivela putin mai moderna dar...ceva foarte important, mosteneste de la Oryx sistemul de asezare a firului Wormshaft.Personal as merge oricand pe Synex decat sa iau Oryx second-hand.Stima.

Dl.Razvan ,dumneata ai taraba in Niro ?Razvan_6 scrie:Sistemul de asezare a firului Wormshaft sau surub fara sfarsit ( asezare pentru distanta mare adica spira langa spira ) il are si mulineta Rainbow fm 8000 din niro care costa 80 lei si nu 200 lei ca si synexu

pentru a nu stiu cata oara multumesc gor
cred ca se potriveste si convertorul la ele
cred ca se potriveste si convertorul la ele
- Madalin Dirla
- Veteran
si eu am oryx 65 si sunt foarte multumit de ele.
le poti achizitiona cu mare incredere!
fir intins!
le poti achizitiona cu mare incredere!
fir intins!
Gor, de lansetele Mitchell Armada ce zici?
Convertorul de baitrunner e compatibil cu oryx 65?
Pentru ele a fost facut !Laurentiu scrie:Convertorul de baitrunner e compatibil cu oryx 65?

Eu personal nu le-am vazut dar am un prieten care a rupt una in aruncare incercand sa arunce 120 gr+montura. la 120 m . Lanseta nu era a lui ,era a unui amic care era foarte incantat de ele ...pana a vazut ca nu sunt indestructibile !Incepator scrie:Gor, de lansetele Mitchell Armada ce zici?

nu stiu ce sa facgor965 scrie:Pentru ele a fost facut !Laurentiu scrie:Convertorul de baitrunner e compatibil cu oryx 65?Vezi Aici ca e pus chiar pe un Oryx 65 !
Eu personal nu le-am vazut dar am un prieten care a rupt una in aruncare incercand sa arunce 120 gr+montura. la 120 m . Lanseta nu era a lui ,era a unui amic care era foarte incantat de ele ...pana a vazut ca nu sunt indestructibile !Incepator scrie:Gor, de lansetele Mitchell Armada ce zici?Din cate am inteles eu propietarul le avea de mult timp ,dar nu le fortase la limita niciodata .
au aparut pe forum 4 buc la 100 lei/buc
maine le vad
ce ma sfatuiesti
eu nu lansez cu mai mult de 110 g cu montura cu tot
mai bine folosesc un fir de 0,25 cu inaintas
daca folosesti greutatea optima recomandata,nu vad de ce s-ar rupe o lanseta...
poate cine stie ce pocnitori...
poate cine stie ce pocnitori...
Ultima oară modificat 04 Noi 2009, 23:52 de către nastase, modificat 1 dată în total.
Nu vreau sa dau sfaturi,dar imi pot da cu parerea ! In banii aia nu prea ai multe solutii...asa ca cel putin fii atent la cat de uzate au fost betele si cere detalii asupra starii lor fizice actuale. Am mai spus ,daca la mulinetele SH mai poti repara ceva ,la bete e mult mai greu. Daca le vezi inainte ,verifica starea mandrinei (sa nu joace ,iar piulita de strangere sa nu scape) ,zona de mufare (fara fisuri in blank ) ,starea pastilelor ceramice la fiecare inel (fara santuri ori ciobiri), zona de matisaj a picioarelor inelelor (fara crapaturi in stratul de epoxy) ,picioarele inelelor sa nu fie strambe...Incepator scrie: nu stiu ce sa fac
au aparut pe forum 4 buc la 100 lei/buc
maine le vad
ce ma sfatuiesti
eu nu lansez cu mai mult de 110 g cu montura cu tot
mai bine folosesc un fir de 0,25 cu inaintas

Dl super moderator daca dvs credeti ca bagati o Okuma in apa si mai faceti ceva cu ea inseamna ca "simpatizati" cu importatorul. Eu am reparat 1 Stradic made in Japan si o Abu adusa de afara dupa o rasturnare cu barca... doar AbuGarcia a supravietuit in aceeasi parametrii ca inainte de baie. Cat despre Rainbow ne aflam in treba daca credem ca se apropie de Okuma.gor965 scrie:Dl.Razvan ,dumneata ai taraba in Niro ?Razvan_6 scrie:Sistemul de asezare a firului Wormshaft sau surub fara sfarsit ( asezare pentru distanta mare adica spira langa spira ) il are si mulineta Rainbow fm 8000 din niro care costa 80 lei si nu 200 lei ca si synexu
...parca acolo e Mecca shoping-ului cu profil pescaresc !
Am mai spus o data si o spun si ptr. dvs... eu am curaj sa bag un Oryx65 intr-o galeata cu apa , dupa aia o ingrop in nisip ,o scot si fara s-o curat ,ma duc cu ea la pescuit ...facem pariu ca facand acelasi lucru cu orice mulineta din Niro de 80 lei , aleia i se va bloca cel putin 2 rulmenti ?
Diferenta intre sculele cu aceleasi caracteristici tehnice o face calitatea pieselor ,respevctiv materialul din care e facuta aceiasi piesa !...nu ma impresioneaza ca Rainbow are wormshaft daca are plastic si fonta la interior .Oryx are limitele lui dar e scula buna...inclusiv la mana a 2-a !