Firele multifilament au alte hibe, se incarca cu pulberea de siliciu din apa, trebuie ca inelele vergilor sa fie special construite pt a rezista la frecarile cu multi, au un coeficient de frecare mai ridicat de cat al firelor mono, etc... nu sunt recomandate lanseurilor lungi, se comporta bine in pescuitul cu artificiale, de fapt pt acest stil au si fost create, ca s-au gasit si alte utilizari, este alta treaba, eu chiar in spinning folosesc de foarte multe ori fire mono.
Scoaterea din guraa pestelui a carligului, nu are nici o legatura cu firul folosit, nu rigiditatea firului e cauza. Dozarea fortei de intepare precum si reglarea franei mulinetei sunt capitole care tin de maestria pescarului in pescuitul la distanta.
Nu pescuiesc la feeder, dar pescuiesc cu matchul, adevarat din ce in ce mai putin. Pescuiesc cel mai mult cu rube.
Din an in an, constructorii de fire produc fire mono care cauta sa fie cat mai fidele care au din ce o elasticitate si o elongatie mai redusa.
Multifilamentele au o gama de avantaje, firele mono la fel. Se cauta o intrepatrundere a acestora.
Se poate ca in anglia sa fie amatori ai firului maxima, dar, din cati am cunoscut eu, chiar reprezentantii la cel mai inalt nivel in competitiile de stationar, nu foloseau acest fir...
Sunt fire indiscutabil cu mult peste calitatea acestora, chiar nu suporta comparatia.
Este parerea mea, si este chiar a unuia care le-a folosit cu adevarat.