![big grin :D](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/4.gif)
Am luat 5 bucati de ceafa de porc cam de 20 x 20 cm si 3 cm grosime, 3 cepe mari, 3 rosii mari, 2 portocale mari, unt cam juma' de pachet, 2 morcovi mari, 2 catei de usturoi (tot mari), cimbru, sare, piper, cativa ardei iuti si o cana de vin rosu.
Am luat o tigaie, am pus un pic de unt, am lasat sa se incinga bine si am pus pe rand cate o bucata de carne si le-am sotat un pic (asa am primit ordin de la maestru') cam 20 de secunde maxim. Dupa ce am terminat de sotat carnea, am luat o tava, am unso bine cu unt si am asezat bucatile de carne. Ceapa am taiato cam in 6 si am aranjato printre bucatile de carne. Ardeiul iute, rosiile, portocalele si usturoiul(cu tot cu foi) au fost aranjate de asemenea in tava. Totul a fost taiat cat mai mare posibil. Am pus sare, piper, cimbru. Atat si nimic mai mult. Am bagat tava la cuptor (la 220 de grade ca asa a zis Vali) si am uitat de ea, in timp ce noi "aveam o gramada de treaba" cu sticlele de Jidvei. Din cand in cand am urmarit sa vad daca s-a facut carnea si am mai si intors-o de pe o parte pe alta. La sfarsit cand era aproape facuta, am adaugat o cana de vin peste preparat. Vreau sa spun ca initial adaugasem apa in tava si Vali mi-a spus sa o arunc caci oricum carnea si legumele isi vor lasa sucul propriu. In fine, vreau sa va spun ca s-a creat un fel de sos care sincer nu poate fi definit in cuvinte cat de bun a fost. Toate legumele se inmuiasera si devenisera dulci. Carnea de asemeni se patrunsese de toate sucurile respective si arata fenomenal.
Vreau sa va spun ca am mancat toata tava in mai putin de 5 minute si ai mei prieteni ma intrebau daca sa mearga sa mai cumpere carne de la supermarket ca sa mai facem. In orice caz nu ma asteptam ca aceasta combinatie de portocale, usturoi si ceapa sa fie atat de buna.
Inca o data, multumiri maestrului Vali !