Mai zi-mi o data ...ai 700 ron si vrei ori 1 ansamblu lanseta + mulineta cu care sa dai si la crap si la stiuca ,ori cate un ansamblu separat ptr. fiecare specie ?Crinel scrie:va multumesc din suflet pentru raspunsuri, sincer nu stiam ca ar trebui bete diferite pentru crap si stiuca, o sa imi iau diferite daca chiar trebuie. am o intrebare mai suparacioasa: puteti sa imi si recomandati un bat si 2 mulinete ca pentru un incepator de la o anume firma (nu prea mi-as dori sa imi iau in fiecare al 2-lea an alte scule), eventual as putea folosi acelasi bat si 2 mulinede diferite, una pentru crap si una pentru stiuca? am observat ca este diferita constructia mulinetelor pentru crap fata de altele, sunt mai late, mai mari?. nu ma deranjeaza un bat de 3.6 sau 3.9 m , din 2 sau 3 bucati desi as prefera un bat telescopic pentru a nu desface tot timpul mulineta. dar as fi si dorit 1-2 producatori, nu vreau neaparat varful de gama dar nu imi place sa cumpar ceva falsuri de prin vre-un magazin de cartier.
de asemenea imi cer scuze lui shimano, am crezut ca e un reprezentant al unei firme si isi bate joc de mine , lucru care nu mi-a picat tocmai bine initial, insa pe masura ce am primit explicatii am inteles si indignarea lui.
Pana una alta ...cum sta mulineta pe un bat telescopic ,poate sa stea si pe un bat din 2 buc. Daca ai posibilitati de transport ,cel putin la crap ,betele din 2 segmente sunt net superioare celor din mai multe buc. Dupa aia...in functie de locul si stilul de pescuit iti alegi o lanseta cu care sa te impaci bine . Adica , ar fii bine sa stii exact unde si cum ai de gand sa pescuiesti . Sunt bete care suporta greutati mai mari (momitoare grele ,pungi PVA) si sunt in stare sa arunce la distante mai mari decat altele ,ori daca de obicei pescuiesti la 50 m , nici nu ai mai avea nevoie de un astfel de bat...unul cu actiune parabolica (si pret mic-mediu) ti-ar fii suficient !
Nu-ti spun ce sa faci cu banii care-i ai dar iti spun cat m-au costat pe mine 2 bete (unul de crap si unul de spining greu ) ca sa-ti faci o idee ( cu mentiunea ca eu mi-am luat un echipament ceva mai usor ,ptr. pescuit in scurt) : Maver Genesis ,3.60m ,3 lbs -230 ron si Lineaeffe Pro Donau Cast 3.00m ,50-100 gr -65 ron . Mulinetele cu care am echipat betele au costat in prima faza:115 ron -Okuma LongBow 65 si 198 ron -Okuma Powerliner 865.