Ajungem in sfarsit pe malu' Oltului la Babiciu...Suntem intampinati,intr-un mars triumfal,de o duzina de godaci care,pesemne suparati ca le-am deranjat habitatul,ne priveau mustrator si iscoditor,amintindu-ne ca ei sunt stapanii"parcelei".Dupa"gatzaaaa"-ul de rigoare,se departara oarecum de masina de "razboi",dar nu inainte de a-si atinti ochii pofticiosi la portbagajul masinii.Si ca primirea sa fie ca la carte,un catzel pripasit si el in cautare de resturi "mamaligoase",gaseste de cuvinta sa-si infiga coltzii in slapul meu drept...Eh,se mai intampla,bine ca n-a intzepat calcaiul lui ...Achile.Descarcam marafeturile si purcedem la instalarea cortului(alta cazna pe o temperatura de 39 grade).Nu inainte de a arunca o privire de "control" pe luciul apei.
"Parca a mai scazut,nu ti se pare?" zice Marian scrutand intinderea de apa, cu un aer de expert in ale debitelor...
"Da' io parca as incerca(ceasu rau) cu barca,vad trei pescari ca dau la batz!" spun io ,dandu-i de inteles ca asta ar fi solutia ideala.
Intelegerea fiind parafata,umflam barca(una ruseaca cu doua compartimente),iau cu mine strictu' necesar,ne despartim cu urarea de fir intins,deriva 30/0 si incep aventura la fro 50 metri de locu' de campare.,in aval de baraj.Ivan Patzaichin,daca m-ar fi vazut,sunt convins ca m-ar fi selectat in lotul national de caiac-canoe...Asa era de mare dorinta de a ajunge pe locu' al bun(ziceam io atunci)Cobor bucatile de traversa pentru ancorarea barcii,desfac doua betze de patru si,intr-un echilibru cam precar,imprastii de-ale gurii pentru momit.Cu ochii precum periscoapele,privesc cele doua plute ce se balansau, ca intr-o samba indracita(cunoasteti dansul) si dintr-o data...una din ele dispare.Dau intzepatura si simt cum adrenalina isi face loc...
"E crap"-imi zic- privind inconvoierea varfului prajinii si firu' in extensie... Mi se raspunde cu un ...trosc de toata frumusetea,care ma face sa fac aluzie(cu voce tare,nu m-auzea nimeni) la producatorii de betze si la ...norocu' meu.Asta e,ma consolez,pestele are si el sansa lui ..Pana la urma,"materialul" e de vina.Offff!O iau de la cap,cu osardie, privind intrebator la cei trei pescari(localnici) care rand,pe rand paraseau locul ostilitatilor.Ma gandeam ca vor sa gaseasca un loc...mai bun.De unde fratele meu?Baietii simteau mersu' vremii...Nu trec nici cinci minute si deasupra mea se pogorasc cei mai urati nori pe care i-am vazut vreodata..."Ei dracie,asta mai lipsea..!" Strang la foc automat ancorele si,cu gandul la izbavire,incep sa vaslesc spre mal.Aiurea,ce sa vaslesti... se monteaza "marea"! Batranul si marea e putin spus....Dintr-o data ma vad "tarat" de valuri mari drept in mijlocul barajului...Doar eu cu ..mine si zbuciumul Oltului care dorea sa-si arate furia.Stiu sa inot,dar atunci am simtit ca totul ar fi inutil,mai ales ca barca devenise o coaja de nuca pe intinderea involburata si pustie a apei...Vrei,nu vrei BEA Grigore...agheazma!Imi faceam chiar si planuri...Se rastoarna "coparseul",ma tin de marginea lui.(nu luasem colacu' din lipsa de spatiu)Uneori si pescarii au Dumnezeul lor...Firu' apei si valurile m-au dus in loc de odihna unde nu-i intristare si pustiu:la dig.Cam la fro doi kilometri de Marian si de cort.Doamne ajuta! Las barca la un localnic(ii multumesc pe aceasta cale) in ideea recuperarii cu masina si,intr-un tumult nefiresc,istovit si lovit de cele intamplate,ajung dupa o cursa( prin praf),pe o ruta ocolitoare,la tovarasul meu de echipa,care deja era nelinistit si nu stia ce s-a intamplat cu mine.
"Salut,ce patzisi, ca esti cam palid la fazta?"
"Mariene,se monta Oltu'!"
ps/Fir intins,da' nu asa!
![big grin :D](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/4.gif)