Imi place Chiroiu. Imi place pt ca acolo ma simt linistit; minic nu ma stresseaza - poate doar agatatura. Ies doar cate 12 ore pt ca timpul nu imi permite asa ca sambata fiind ies cu 2 prieteni pe Chiroiu. Ne instalam la ora 6 pe capatul din amonte intre rulota si buda - eu in mijloc iar ei in stanga si dreapta mea. Prietenul din stanga pentru prima data pe Chiroiu.
Pe la 9 apar 4 masini pline ochi care se aseaza chiar in fata rulotei. Petrecere in toata regula ... Tatici, mamici, copii ... toti dotati cu "instrumente" de pescuit. Taticii cu lansete, mamicile si copiii cu undite. Timp de 2 ore la fiecare 5 minute (invariabil) cate un component al trupei informa asupra insuccesului - "N-am priiiiiins !". Toti ....
pe rand ....
Nici noi nu prea aveam activitate ... apa scazuse f mult ... agatatura cat cuprinde ... doar 2 ciortani eliberati spre dezamagirea si totala dezaprobare a petrecaretilor unditari.
In jur de 12 prietenul din stanga ramane in 3 secunde fara o lanseta - smulsa de pe picheti instant (mulineta fara baitrunner si cu frana stransa cam tare). Se uita in zare dupa coada de pluta a lansetei ce avea un traseu sinuos spre malul din fata.
Ce facem !?!
Am scos o lanseta afara cu intentia de a desface rigul, a pune un plumb de 120g si de a incerca o lansare la "punct fix" - coada lansetei. Pana sa apuc eu sa fac treaba asta - unul din grupul de petrecareti ce urmarise toata isprava executa cu succes miscarea - agata cu o lanseta coada lansetei prietenului meu. Dupa 5 minute lanseta pierduta e adusa pe mal spre fericirea amicului si surpriza pestele era inca agatat de ea. Dupa inca 5 minute iese si crapul atasat. Era de peste 5 kg - va las pe voi sa apreciati din poza ....
Motivul pentru care nu am putut sa il cantarim a fost un alt membru al grupului de petrecareti care in 2 timpi si 3 miscari a decis ca pestele va lua calea portbagajului - rationament "noi ti-am recuperta lanseta deci si pestele care era in ea e tot al nostru". Abia am apucat sa il fotografiez (in mainile respectivului) ca a si ajuns in lada frigorifica ascuns sub pungile de mancare.
Am plecat inapoi spre lansetele noastre cu un gust amar si scrasnind din dinti. Nu puteam sa facem prea mare scandal (noi 3 - ei 16) si am tacut. I-am dat un SMS lui Mauru si unul lui George - care poate sa confirme.
A venit Mauru, a eliberat crapul si l-a trimis pe respectivul acasa.
Sambata a continuat cam trist - cu ceva procese de constiinta ... "poate nu trebuia sa il parasc", "dar totusi e o balta frumoasa"," i-am stricat week-endu omului", "e C&R totusi " ... samd ....
Atasez si poza cu crapul in mainile celui ce l-a pus la pastrare.
Poate daca facem un webalbum cu mutrele lor si nr lor de inmatriculare nu vor mai fi acceptati de administratorii baltilor ... poate ...