Crestinesti...
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
Re: Crestinesti...
Maine, musai, trebuie sa duc o oaie la berbec,ca azi imi fata si capra.O vazui io,ca nu-i apele ei,de parc-ar avea streche.Ieri ,dupa ce venii cu turma de la pascut,era toata plina de scaietzi..Ai de mama ei,pe une o fi haladuit,n-am stiintza,ca n-o simtzi nici cainele tarlei.Asara,cand s-o mulg,o vazui tremurand din toate madularele,de ziceai ca-i rebegita.O luai io binisor de tzatza,o proptii cu capu' in uluca tzarcului,da ea se uita la mine cu niste ochi asa de blanzi,de simtzii ca ma podidesc lacrimile de mila ei.Imi pusei io mitzoasa pe spate(Ives Saint Laurent,asa-i zic io) ca sa facuse racoare,le tzarcuii p-alelalte si ma-ntorsei iar la mia,cu gandu' sa-i dau scaietzii jos.Cand sa termin cu tzesalatu,imi trase o copita-n fluieru' chiciorului,de zisai ca-mi sari ousoru' de la locu' lui..Zic,gata,nu e de la scaietzi,ii veni de prasila..Maine,dis de dimineatza,dupe ce despartzesc zeru',o las in seama lu' Arvinte(berbeacu tarlei),ca vaz io ca-i in calduri,manc-o lupu' s-o manance...
La stana se-aduc doar berbeci cu... cuc !
Berbecul Arvinte
bun de presedinte ?
Harnic si cu stil
La stane-i util !
Face-Arvinte babanu,
Ce nu fa-ciobanu ?
Faina socoteala !
DOAR LUI I SE SCOALA ?
Un cioban cu "scoala",
Spectatori tesala,
C-au cu el un dinte,
-Stana fara minte !
Tu de esti cuminte ,
Da-il pe Arvinte !
Sa-i fa la cioban
Cate-o stea pe an !
Mai apoi cu fite,
Sa trateze-oite,
Cucul el sa-si puna
Pe ...ai din tribuna !
Berbecul Arvinte
bun de presedinte ?
Harnic si cu stil
La stane-i util !
Face-Arvinte babanu,
Ce nu fa-ciobanu ?
Faina socoteala !
DOAR LUI I SE SCOALA ?
Un cioban cu "scoala",
Spectatori tesala,
C-au cu el un dinte,
-Stana fara minte !
Tu de esti cuminte ,
Da-il pe Arvinte !
Sa-i fa la cioban
Cate-o stea pe an !
Mai apoi cu fite,
Sa trateze-oite,
Cucul el sa-si puna
Pe ...ai din tribuna !
"Berbecul Arvinte
bun de presedinte ?
Harnic si cu stil
La stane-i util !"
..........................................
Urcioru’ nu merge de multe ori la apa in politica, ca unde dai si unde crapa ca Basescu (ne-am saturat de el ca de poame acre), mai bine in satu’ tau fruntas ca Iohanes, decat codas la oras ca Croitoru. Muieti-s posmagii lu’ Crin s-au amestecat cu branza buna in burduf de caine a lu’ Geoana si degeaba o furtuna intr-un pahar cu apa ca Nastase, daca apa trece si pietrele raman ca Becali. Iara Vadim a avut gura aurita, cu toate c-a dat in mintea copiilor ca Iliescu si a luat-o pe aratura, cu orbu’ gainilor, cand tot spunea despre Marko, ca berzei chioare ii face D-zeu cuib si ce face un prost, nu pot desface zece intelepti. Si uite asa, totu’ a ramas in coada de peste, ca atunci cand il aduci pe dracu’ (Basescu) in casa cu lautari, nu-l mai scoti cu o mie de popi, fiindca ce ti-e scris in frunte ti-e pus si cum iti asterni asa dormi, iar raul cu cat e mai adanc, cu atat curge mai lin. Si te-ai dus bou si te-ai intors vaca de la votare.
bun de presedinte ?
Harnic si cu stil
La stane-i util !"
Urcioru’ nu merge de multe ori la apa in politica, ca unde dai si unde crapa ca Basescu (ne-am saturat de el ca de poame acre), mai bine in satu’ tau fruntas ca Iohanes, decat codas la oras ca Croitoru. Muieti-s posmagii lu’ Crin s-au amestecat cu branza buna in burduf de caine a lu’ Geoana si degeaba o furtuna intr-un pahar cu apa ca Nastase, daca apa trece si pietrele raman ca Becali. Iara Vadim a avut gura aurita, cu toate c-a dat in mintea copiilor ca Iliescu si a luat-o pe aratura, cu orbu’ gainilor, cand tot spunea despre Marko, ca berzei chioare ii face D-zeu cuib si ce face un prost, nu pot desface zece intelepti. Si uite asa, totu’ a ramas in coada de peste, ca atunci cand il aduci pe dracu’ (Basescu) in casa cu lautari, nu-l mai scoti cu o mie de popi, fiindca ce ti-e scris in frunte ti-e pus si cum iti asterni asa dormi, iar raul cu cat e mai adanc, cu atat curge mai lin. Si te-ai dus bou si te-ai intors vaca de la votare.
Mai bine zis: -"tu votezi si ei se aleg singuri !"timer scrie:"Berbecul Arvinte
bun de presedinte ?
Harnic si cu stil
La stane-i util !"
Dupa noile reglementari in materie de galinacee,viitoarele outoare vor avea parte de un regim feeric de lumini..Pentru eliminarea stresului,depresiei si anxietatii,cercetatorii in ale cotcodacitului au ajuns la un acord comun:doar lumina albastra este datatoare de liniste si pace.Adica,pe timpul scormonitului dupa boabe si inevitabilului gainatzat,facatoarele de oua isi vor face siesta,invaluite de lumina luminatoarelor din cotetze si crescatorii.Cocosii vor avea adrenalina mult crescuta si,ca s-o descarce,vor calca viitoarele clotze din sculare ,pana-n culcare si far' de epuizare..Iar ouale din cuibare vor fi cu coaja mai groasa si cu doo galbenusuri...Cucurigu gagu!
Acu' un an juma,cand zburau bivolii pe sus,facui o comanda, pentru doo carti ,la editura Riders'Digest,da' dupa aia nu mai facui.D-atunci,lunar,sunt in centru' atentiei..Adica,ba o Skoda Octavia,ba jdemii de premii(euro) pentru raspuns rapid,ca nu ma mai poci hotari... cu ale "oportunitatzi de castig"...Iote ce primii azi:
"Imaginati-va o seara frumoasa(la inmanarea premiului)-iesiti din casa dumneavoastra din Craiova si va asteptam cu un automobil elegant(uliuuuu)..Un sofer va va conduce(maica mea) catre locul unde se desfasoara un eveniment de 5 stele rezervat special pentru dumneavoastra...Acolo va veti bucurati de o receptie organizata in totalitate dupa cum veti dori(huidureacu).Da,domnule,vom intinde covorul rosu pentru dumneavoastra(deja ma sparsaratzi)) si flashu-rile fotografilor Rider's Digest va vor lumina drumul(moamaaaa).Dar lucrurile nu se opresc aici-va vom intampina pentru a va felicita si a va conduce in sala unde va avea loc receptia,acolo unde, in calitate de invitat de onoare al serii,vi se va inmana cecul onorific in valoare de 60.000 EURO(ualeleuuuu)..."
Exclamatiile din paranteze imi apartin..
ps/De comandati,ca mine patzitzi...Timere,ai pus-o ,vere!Ia sa fac io un calcul..60000 EURO,cate partide de pescuit fac..?
"Imaginati-va o seara frumoasa(la inmanarea premiului)-iesiti din casa dumneavoastra din Craiova si va asteptam cu un automobil elegant(uliuuuu)..Un sofer va va conduce(maica mea) catre locul unde se desfasoara un eveniment de 5 stele rezervat special pentru dumneavoastra...Acolo va veti bucurati de o receptie organizata in totalitate dupa cum veti dori(huidureacu).Da,domnule,vom intinde covorul rosu pentru dumneavoastra(deja ma sparsaratzi)) si flashu-rile fotografilor Rider's Digest va vor lumina drumul(moamaaaa).Dar lucrurile nu se opresc aici-va vom intampina pentru a va felicita si a va conduce in sala unde va avea loc receptia,acolo unde, in calitate de invitat de onoare al serii,vi se va inmana cecul onorific in valoare de 60.000 EURO(ualeleuuuu)..."
ps/De comandati,ca mine patzitzi...Timere,ai pus-o ,vere!Ia sa fac io un calcul..60000 EURO,cate partide de pescuit fac..?
Ma gandeam ca-s tare-n vana,
Cand tineam ceva in mana...
Ba ,credeam,da' nu ca Toma,
Ca m-as trage de la Roma...
De o zi,o simt ca-i flasca
Si uscata ,ca o iasca...
Cand s-ajung la meterez,
Trebe s-o resuscitez...
Macar sa tresalte-un pic,
O implor,da' ea nimic..
Nici vorba ,ca sa mai creasca,
De cand cu gena baseasca...
Ca asta voiam sa spui,
Cic-as fi urmasu' lui...
O sa-i dau fax lu' Gerula,
Sa-mi rezolve din nou s.cu.la...
................................
ps1/Elena-i,sigur,problema,
Ca ea fu,ieri,cu "emblema"...
ps2/Ceva leacuri?
Cand tineam ceva in mana...
Ba ,credeam,da' nu ca Toma,
Ca m-as trage de la Roma...
De o zi,o simt ca-i flasca
Si uscata ,ca o iasca...
Cand s-ajung la meterez,
Trebe s-o resuscitez...
Macar sa tresalte-un pic,
O implor,da' ea nimic..
Nici vorba ,ca sa mai creasca,
De cand cu gena baseasca...
Ca asta voiam sa spui,
Cic-as fi urmasu' lui...
O sa-i dau fax lu' Gerula,
Sa-mi rezolve din nou s.cu.la...
................................
ps1/Elena-i,sigur,problema,
Ca ea fu,ieri,cu "emblema"...
ps2/Ceva leacuri?
- stefanflorin
- Veteran
nu stiu cum se face insa eu in fiecare an sunt finalist adica 1% din populatie, si nici macar nu am cumparat vreodata ceva de la eitimer scrie:Acu' un an juma,cand zburau bivolii pe sus,facui o comanda, pentru doo carti ,la editura Riders'Digest,da' dupa aia nu mai facui.D-atunci,lunar,sunt in centru' atentiei..Adica,ba o Skoda Octavia,ba jdemii de premii(euro) pentru raspuns rapid,ca nu ma mai poci hotari... cu ale "oportunitatzi de castig"...Iote ce primii azi:
Work is for people who can't fish!
Fane,esti in ..carti!E bine si-asa...
Tot la dreacu ajung...
.................................
Foaie verde de lalea,
Mi-a zis muica,cam asa:
Sa nu iau ,ce nu-i al meu,
Ca ma vede Dumnezeu...
Io-i dadui ei ascultare,
Ca sa nu-i fac suparare...
Ascultai,nu umflai geacu'
Da',mai mult,ma vazu dr.ea.cu...
Dr*a.cule,tu minte n-ai,
Te tzinusi de mine scai...!
Auzi,Doamne,nu furai,
Ai la tine-un loc in Rai?
N-am crestine,ca aici
N-ajunge orice arici...
Nu ai vila,nici Mertzan
Du-te d*rea*cu,n-ai ...bulan...
.................................
Foaie verde de lalea,
Mi-a zis muica,cam asa:
Sa nu iau ,ce nu-i al meu,
Ca ma vede Dumnezeu...
Io-i dadui ei ascultare,
Ca sa nu-i fac suparare...
Ascultai,nu umflai geacu'
Da',mai mult,ma vazu dr.ea.cu...
Dr*a.cule,tu minte n-ai,
Te tzinusi de mine scai...!
Auzi,Doamne,nu furai,
Ai la tine-un loc in Rai?
N-am crestine,ca aici
N-ajunge orice arici...
Nu ai vila,nici Mertzan
Du-te d*rea*cu,n-ai ...bulan...
Malaiatza
............................
Uneori,e bine-n viatza,
Sa cada si-o malaiatza...
Fara cazne,fara risc,
O astepti si-ti cade-n plisc..
De te cheama Natafleatza,
O-nfuleci,fara de greatza...
Daca-i din cereasca mana,
O primesti,ca-i de pomana...
Pe plaiu' cel mioritic,
Economic si p.ul.itic,
Scrutam ceru',scobim nara
Si tanjim sa pice ..para.
Dup-o scurta anali.zda,
Malaietzele de criza,
Vor cadea,gasit-am spilu'
Muta ..creaca..FeMeIu'...
Ce ne-om face maine, vere,
Cand in pom n-or mai fi pere
Si s-o face rodu' iasca?
Nu-i nimic,ne doare-n basca...
O fi bine,o fi rau,
Da' miroase-a tantalau...
N-as zice ca-i lenevie,
Ci doar ..dulce..letargie...
Uneori,e bine-n viatza,
Fara cazne,fara risc,
Pe plaiu' cel mioritic,
Economic si p.ul.itic,
Dup-o scurta anali.zda,
Malaietzele de criza,
Si s-o face rodu' iasca?
O fi bine,o fi rau,
N-as zice ca-i lenevie,
timer scrie:Malaiatza
Uneori,e bine-n viatza,
Fara cazne,fara risc,
Pe plaiu' cel mioritic,
Economic si p.ul.itic,
Dup-o scurta anali.zda,
Malaietzele de criza,
Si s-o face rodu' iasca?
O fi bine,o fi rau,
N-as zice ca-i lenevie,
"Malaiata" ce-o sa vie,
E din...vot ! Asta se stie !
Va fi inc-o "malaiata" ,
De care ne va fi greata !
Geaba schimbi acuma craca,
Bucuros ca alta-i moaca,
De-i craca din acelasi par,
Nu poti s-astepti in gura ...mar !
""Malaiata" ce-o sa vie,
Va fi inc-o "malaiata" ,
De care ne va fi greata "
Pentru greatza,cum se stie,
In "stoc", e o "doctorie"
E-acrisoara,lamuitza
Si se stoarce in guritza...
Va fi inc-o "malaiata" ,
De care ne va fi greata "
Pentru greatza,cum se stie,
In "stoc", e o "doctorie"
E-acrisoara,lamuitza
Si se stoarce in guritza...
Indrumar de pescuit
...................................
Cand arunci cu lanseta,cauta repere.Incaleca-i firu' vecinului care a prins mai mult decat tine,sa se stie cine-i sefu pe zona.Ai permis si poti da unde vrea muschiu tau,ce aia ta...Fa in asa fel sa fii in centru' atentiei,zbiara din cand in cand "hai soare,hai",stiut fiind ca numa atunci ti-o baga la fund.De esti atentionat de vecin ca vorbesti prea tare,da replici din cele intelepte,precum:"cumpara-ti,bah,balta ,de nu-ti place" sau "poate te-arunc in apa cu scule cu tot"..Vei observa ca,uneori,cele zise au efectul scontat,un motiv in plus sa-ti creasca adrenalina si sa-ti sporeasca increderea in tine...Impune-ti punctu' de vedere,baga-ti de nenumarate ori in ea de balta si-n pestii ce-o populeaza,incluzand si pe patronii avuti, ce-si fac averi pe seama ta..Introdu-n juvelnic tot ce prinzi,de la al cu tzatza-n gura,pan' la al cu barba sura,nu fa rabat de la asta,ca nu stii ce pierzi...Grataru' pe balta fa-l cu strigaturi si ,eventual, o manea,doua..Acorda-i importantza maxima,fa in asa fel incat sa se stie ca tu il faci si nu altcineva,sa moara vecinii de oftica...Nu uita sa te ca.c.i pe cararile cele mai umblate,cu motz de se poate,ca sa ai data viitoare(de nu ploua),locurile marcate, pentru a nu te rataci..Iar de urinat ,urineaza in apa,ca poate ademenesti pestii cu ingasamantu',cine stie...In final,la plecare,sa nu strangi in ruptu' capului pet-urile..Asta poate fi interpretat ca un semn de slabiciune si nu se cade...Mai bine sa lasi impresia ca esti un om prosper si pana la urma de ce sa le strangi,doar ai dat bani pe continutul lor,lasa-i pe prosti s-o faca...Mai continuati si voi ,ca are balta peste...
...................................
Cand arunci cu lanseta,cauta repere.Incaleca-i firu' vecinului care a prins mai mult decat tine,sa se stie cine-i sefu pe zona.Ai permis si poti da unde vrea muschiu tau,ce aia ta...Fa in asa fel sa fii in centru' atentiei,zbiara din cand in cand "hai soare,hai",stiut fiind ca numa atunci ti-o baga la fund.De esti atentionat de vecin ca vorbesti prea tare,da replici din cele intelepte,precum:"cumpara-ti,bah,balta ,de nu-ti place" sau "poate te-arunc in apa cu scule cu tot"..Vei observa ca,uneori,cele zise au efectul scontat,un motiv in plus sa-ti creasca adrenalina si sa-ti sporeasca increderea in tine...Impune-ti punctu' de vedere,baga-ti de nenumarate ori in ea de balta si-n pestii ce-o populeaza,incluzand si pe patronii avuti, ce-si fac averi pe seama ta..Introdu-n juvelnic tot ce prinzi,de la al cu tzatza-n gura,pan' la al cu barba sura,nu fa rabat de la asta,ca nu stii ce pierzi...Grataru' pe balta fa-l cu strigaturi si ,eventual, o manea,doua..Acorda-i importantza maxima,fa in asa fel incat sa se stie ca tu il faci si nu altcineva,sa moara vecinii de oftica...Nu uita sa te ca.c.i pe cararile cele mai umblate,cu motz de se poate,ca sa ai data viitoare(de nu ploua),locurile marcate, pentru a nu te rataci..Iar de urinat ,urineaza in apa,ca poate ademenesti pestii cu ingasamantu',cine stie...In final,la plecare,sa nu strangi in ruptu' capului pet-urile..Asta poate fi interpretat ca un semn de slabiciune si nu se cade...Mai bine sa lasi impresia ca esti un om prosper si pana la urma de ce sa le strangi,doar ai dat bani pe continutul lor,lasa-i pe prosti s-o faca...Mai continuati si voi ,ca are balta peste...
In 2000,zisei ca sparg piatza Craiovei...Canci!Plecai cu vreo 300 marci,sa fac piatza din Vidin praf...Bei,frate,de nu le ai cu comertzu si nu esti pe felie,stai re.acu acas'..Ca asa patzii io la vecinii nostri..Luai bacu' la Calafat ,cine mai era ca mine,marcile erau in boznar,eram in bulan...Ma uitai io la aia cu care mergeam,erau coclitzi,stiau ca pe tabla -nmultirii ce se cere pe piatza noastra..Io ,canci...Din vorba-n vorba, intelesei ca ficatzii erau la pretz bun,la caserole,da' vamesii din Calafat ne zisera la plecare ,ca daca luam ficat din Vidin, pun motorina pe el...Cum adica?In fine,ne primira bulgarii cu urale-n Vidin,stiau ei ce stiau,bateau din palme..Bine asa!Luai taxiu,sa ma-ncadrez in timp...Imi luara baietzii 15 marci,cu conditia sa vin tot cu ei...Ajunsei io in piatza,ma uitam ca la alte alea...Ce r.eac sa cumpar?Ciocolata,cafea?Privii la pretzuri,mergea,da' cat sa cumperi,le-oi vinde?Mai incolo vazui pufuletzi...Luau femeile cu sacu'..S-or cauta,da ' cum sa-i iau cu carca?Renuntzai si luai cascaval,mai ieftin ca-n RO,fro 10 rude si cincizeci de ciocolatzi cu alune..Timpu' se scurgea ca la balamuc,ma uitam la ceas si eram invidios pe aia, ce se duceau la punct ochit,punct lovit..Lasa-i..!La iesire din Vidin,pana-n bac,mai lasai la bulgarii din vama cinspe marci,ca asa era tainu'..Sa ma lase cu cascavalu si ciocolata...Ii dadui,ca n-aveam ce face...Din vama noastra ,mai luai un cartus de tigari si o sticla de whiski,ca toti luau ,da ' mai mult,nu stiu de ce..Ajunsei la Craiova cu cascavalu' si cu alelalte...Mi le cumparara rudele si iesii cu cinzeci de marci in pierdere...Nu ma mai dusei, d-atunci...