Chub Snooper + mulineta Okuma Synex 660/665

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
zfcristian
senior
senior

Chub Snooper + mulineta Okuma Synex 660/665

Mesaj de zfcristian » 05 Oct 2009, 17:25

Dupa lungi tergiversari, ma hotarasem sa imi iau bete maver din 3 bucati , din comoditate, pana astazi cand am fost la un magazin de profil din Bucuresti( multumesc pe aceasta cale doamnei de acolo pentru amabilitate si rabdare) , am pus mana pe bete ,atat pe maver cat si pe jaxon , ambele din 3 bucati dupa care am pus mana pe Chub snooper si s-au incheiat discutiile <:-P <:-P <:-P scula frate. Am ramas foarte surprins de acest bat de 366 cm si 3,5 lb motiv pentru care am decis sa le achizitionez.
Acum intrebarea este cu ce mulinete sa le iau , am luat la mana urmatoarele :
* okuma pl 860 , dezamagit de finisaje;
* okuma pl 865 , de asemenea ;
*okuma longitude, iarasi nu mi-a placut.
Am luat de asemenea okuma synex 665 si 660, 665-ul mi-a parut cam mare dar 660 pare ideal .
Ce parere aveti de aceasta combinatie Chum snooper de 366 cm, 3,5 lb, inel de plecare de 40 mm si synexurile 660 sau 665 ?
Multumesc

PS : Ce am observat la chub comparativ cu alte bete este faltul ca inelele de pe varf sunt mult mai largi ca la alte bete si ma refer aici la inelele 3-4-5 de la baza spre varf .
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul Infopescar.tv
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi!!!

banuta george
membru activ
membru activ

Re: Chub Snooper + mulineta Okuma Synex 660/665

Mesaj de banuta george » 05 Oct 2009, 19:35

Salut

Inainte de toate ai incercat sa pui mulineta pe lanseta ?
S-ar putea sa ai surpriza sa nu intre talpa mulinetei in mandrina ...

Fir intins .

GEo

zfcristian
senior
senior

Mesaj de zfcristian » 05 Oct 2009, 19:41

banuta george scrie:Salut

Inainte de toate ai incercat sa pui mulineta pe lanseta ?
S-ar putea sa ai surpriza sa nu intre talpa mulinetei in mandrina ...

Fir intins .

GEo
Intra stai linistit, ti-am zis k am fost sa le probez, ceva probleme am avut cu prinderea unui pl 860 de un maver dar la chub intra perfect :D
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 05 Oct 2009, 21:58

Eu n-am reusit sa pun un PL ca lumea pe o mandrina DNPS (aia conica) ! Are o anumita pozitie in care trebuie sa stea talpa mulinetei ca sa poti inchide suficient cu surubul din spate ...iar in timp ce strangi , varful talpii pare ca se cabreaza ! Acum legat de finisajele la PL , nu vad unde-i problema ...mai ales ca e diferenta de material si stil fata de Synex ! Iar Synex 660 are marimea la tambur egala cu al lui PL . Eu am bete de 3.60 cu inel de 40 si am pus pe ele si PL si "stramosul " lui Synex (Oryx 65)...concluzia mea legat de ansamblul meu e ca batul se echilibreaza mai bine cu PL (ambele scule sunt subtiri in categoria lor ,lanseta e extrem de usoara ,tapla mulinetei e mai ingusta si intra absolut perfect pe mandrina de 18 ,tamburul mai mic cu inelul de 40,etc. ) ,dar ca ansamblu , arunc ceva mai bine cu Oryx 65 ...nu pot sa zic exact de ce ...asezarea firului e mai buna (am mai putina frecare cu buza tamburului) dar am impresia ca buclele lovesc mai pronuntat inelul de plecare .
Una peste alta e vorba de feeling ,atunci cand le iei la probat...la un moment dat ,orice ar zice altii ,tie una iti va parea a' mai potrivita ! :)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

zfcristian
senior
senior

Mesaj de zfcristian » 05 Oct 2009, 22:06

CE nu imi place? Arata ca dracu, ieftin cu manerul ala de grafit si ca sa ii citez pe cei din magazin parca sunt mai slabe, mai de criza in timp ce synex este altceva, sunt robuste, serioase.
Multumesc gor de comentariu, chiar il asteptam!
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 05 Oct 2009, 22:49

zfcristian scrie:CE nu imi place? Arata ca dracu, ieftin cu manerul ala de grafit si ca sa ii citez pe cei din magazin parca sunt mai slabe, mai de criza in timp ce synex este altceva, sunt robuste, serioase.
Multumesc gor de comentariu, chiar il asteptam!
Pe cuvantul meu ca manerul ala nu-i din grafit !

Imagine

zfcristian
senior
senior

Mesaj de zfcristian » 06 Oct 2009, 08:31

O sa merg pana la urma pe synex 660, are acelasi tambur ca pl 860 si este mult mai robusta, lipsa baitrunnerului nu ma afecteaza .
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 06 Oct 2009, 09:03

zfcristian scrie:O sa merg pana la urma pe synex 660, are acelasi tambur ca pl 860 si este mult mai robusta, lipsa baitrunnerului nu ma afecteaza .
Ptr. baitrunner se gasesc niste convertoare !...nu sunt cine stie ce miracol ,dar te scutesc de timpul si disconfortul creeat in momentul in care intepi si cauti sa starngi la loc frana de lupta ! Principalul avanataj al lui Synex fata de PL este Wormshaft-ul ...asezarea firului ,plus fixarea mecanismului pe axul principal ...Eos-ul lui PL sta intr-o clema (o siguranta ) iar Wormshaftul lui Synex sta in 2 suruburi !

Imagine

zfcristian
senior
senior

Mesaj de zfcristian » 06 Oct 2009, 09:10

gor965 scrie: Ptr. baitrunner se gasesc niste convertoare !...nu sunt cine stie ce miracol ,dar te scutesc de timpul si disconfortul creeat in momentul in care intepi si cauti sa starngi la loc frana de lupta ! Principalul avanataj al lui Synex fata de PL este Wormshaft-ul ...asezarea firului ,plus fixarea mecanismului pe axul principal ...Eos-ul lui PL sta intr-o clema (o siguranta ) iar Wormshaftul lui Synex sta in 2 suruburi !
Ti-am citit posturile in care vorbeai despre convertoare si probabil ca o sa imi iau si asa ceva, deocamdata sa iau mulinetele si betele astazi.
Ps : Avand in vedere ca inelul de plecare este de 40 mm oare are rost sa iau 665-ul care are tamburul mult mai mare sau pot sa merg fara probleme pe 660 ?!?
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 06 Oct 2009, 09:27

Eu personal as lua marimea 65 ,pe considerentul ca as putea avea nevoie vre-odata de marimea mai mare la tambur...poti schimba betele (3.60 cu inel de 50 ori bete de 3.90) . Tu verifica in magazin cum ti-i se pare la greutate ...diferenta intre cum manuiesti lanseta cu ambele mulinete...daca stii ca n-o sa ai nevoie de tamburul ala mare ,marimea 60 e ok ptr. batul ala !

Imagine

zfcristian
senior
senior

Mesaj de zfcristian » 06 Oct 2009, 19:40

Am achizitionat betele, le-am combinat cu synex 660, parerea mea ca se pupa foarte bine, acum sa le vedem pe balta!
Doamne ajuta!
1) Esti pe net
3) Imi citesti semnatura

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”