o intrebare
o intrebare
as dori sa intreb cat de mult trebuie sa se fiarba mamaliga pentru a sta pe momitor?
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
Re: o intrebare
Asta depinde de "mamaligar-ul" care o face ....dar un staf bun..o poti ajuta cu faina, mai baga si ceva sofran si scopex si l-ai omorat pe caras
APCR
Re: o intrebare
Eu fac bile de mamaliga cat un mar si le fierb 30-40 min.si dupa racire le macin prin masina de tocat carne,apoi framant mamaliga macinata cu putina zeama in care a fiert pana are consistenta plastelinei astfel sta bine pe momitor.La placuta ai grija sa o umezesti inainte de a presa mamaliga.Adaosul de faina alba este esential,eu pun o parte faina la doua de malai,plus floarea soarelui, canapa,arome ca vanilia,romul,etc.,in functie de cantitatea pe care o fac.Dar asta este o alta problema,retetele difera mult ,la fel si adaosurile de aroma si altele.
- gabi neamtu
- senior
- Mesaje: 278
- Membru din: 22 Noi 2007, 23:05
- Localitate: BUCURESTI
Re: o intrebare
[quote="roby"]as dori sa intreb cat de mult trebuie sa se fiarba mamaliga pentru a sta pe momitor?
1 ora FARA faina
1 ora FARA faina
Re: o intrebare
As dori sa intreb daca se pot face boiliesuri din mamaliga?Si daca da, cum?
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
Re: o intrebare
Nu se poate spune ca este boilies de mamaliga,dar poate iesi ceva pe ;aproape;
Amesteca 2 parti malai cu 1 faina alba,un ou sau doua in functie de cata cantitate vrei sa faci, adaugi canepa prajita si macinata fin,floarea soarelui prajita si macinata,esente si arome ce-ti trec prin cap si ai pe acasa,apoi amesteci totul cu oul,faci bile micute si le fierbi vreo jumate de ora .In timpul fierberii mesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca de oala .Dupa racire le poti lasa la uscat doua trei ore .Produci cam cat folosesti la o partida de pescuit,pot fi tinute un timp la congelator.
Daca faci multe cu o parte poti nadi locul .Ca arome poti folosi vanilie si esenta de rom.Nu este ceva garantat,dar poti incerca tot felul de amestecuri ,iar cand o sa ai trasaturi o sa ai satisfactii mari ca tu le-ai facut.
Boilies in magazinele de specialitate costa destul de mult ,asa ca pana ce mai cresti fa pe micul alchimist si incearca tot ce-ti trece prin cap sau afli de la cineva.
Asta asa ca o mica joaca, pana ce hotarasti stilul sau pestele ce vrei sa-l prinzi,momeala ta sau cumparata de gata.
Trateaza totul ca o joaca si fi optimist.
Amesteca 2 parti malai cu 1 faina alba,un ou sau doua in functie de cata cantitate vrei sa faci, adaugi canepa prajita si macinata fin,floarea soarelui prajita si macinata,esente si arome ce-ti trec prin cap si ai pe acasa,apoi amesteci totul cu oul,faci bile micute si le fierbi vreo jumate de ora .In timpul fierberii mesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca de oala .Dupa racire le poti lasa la uscat doua trei ore .Produci cam cat folosesti la o partida de pescuit,pot fi tinute un timp la congelator.
Daca faci multe cu o parte poti nadi locul .Ca arome poti folosi vanilie si esenta de rom.Nu este ceva garantat,dar poti incerca tot felul de amestecuri ,iar cand o sa ai trasaturi o sa ai satisfactii mari ca tu le-ai facut.
Boilies in magazinele de specialitate costa destul de mult ,asa ca pana ce mai cresti fa pe micul alchimist si incearca tot ce-ti trece prin cap sau afli de la cineva.
Asta asa ca o mica joaca, pana ce hotarasti stilul sau pestele ce vrei sa-l prinzi,momeala ta sau cumparata de gata.
Trateaza totul ca o joaca si fi optimist.
Re: o intrebare
Multumesc foarte mult.
Am sa incerc la prima urmatoarea partida de pescuit si din ce am citit chiar cred ca o sa functioneze,si sper ca chiar o sa reusesc sa inventez ceva nou!
Multumesc inca o data si fir intins tuturor!!!
Am sa incerc la prima urmatoarea partida de pescuit si din ce am citit chiar cred ca o sa functioneze,si sper ca chiar o sa reusesc sa inventez ceva nou!
Multumesc inca o data si fir intins tuturor!!!
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
Re: o intrebare
inca ceva...sar putea si fara canepa?Si daca sar potrivi si semintele cumparate care sunt gata prajite?
Daca pescuit nu e,nimic nu e!!!
Re: o intrebare
Eu folosesc floarea soarelui din comert gata prajita [o macin cu masina de tocat sau mixerul] dar canepa o prajesc eu.
Merge si fara ,dar canepa este grozava in amestecul pt nada .
Merge si fara ,dar canepa este grozava in amestecul pt nada .
- Driscu Radu
- senior
- Mesaje: 421
- Membru din: 18 Dec 2007, 20:12
Re: o intrebare
Roby ca sa stea mamaliga bine pe momitor timp de minim 1 ora in lac fierberea trebuie sa fie cam de 30min, daca vrei pe rauri si sa stea pe momitor trebuie fiarta de doua ori asta la o compozitie de 3 parti malai 1 parte faina de grau sau orez ceaa de orez leaga putin mai bine, daca pui parti uleioase( srot, canepa, mei,cacao etc.) proportia ajunge la 50/50.Numai bine fir intins.
Re: o intrebare
Salut roby. Pana inveti cum se face mamaliga cumpara de oricare magazin de specialitate o punga cu Cauciuc pentru crap sau mamaliga instant. Pe ambalaj ai instructiunile de folosinta.O punga costa cam 2,5o lei.
Usor de procurat,usor de facut si iefin. Fir intins. Mircea
Usor de procurat,usor de facut si iefin. Fir intins. Mircea
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
- Ciobanu Doru
- junior
- Mesaje: 1
- Membru din: 01 Noi 2008, 12:56
Re: o intrebare
AM vazut la tv la emisiune mamaliga facuta la cuptorcu microunde . Cine ami poate spune si mie cum se face?
- Somodi Marius
- junior
- Mesaje: 3
- Membru din: 27 Iul 2008, 16:50
Re: o intrebare
Domnu Florentin,suntete-ti amabil sa imi spune-ti unde pot sa gasesc reteta de mamaliga la microunde ?
- Qnyx
- Master Admin
- Mesaje: 1257
- Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
- Localitate: London - UK / Bucuresti
- Contact:
Re: o intrebare
Undeva in coltul din dreapta sus exista chestia ACEASTA.