florentiniuga scrie:Iulian, cu exceptia unor incidente geologice sau a unor accidente ecologice care sa-l modifice brusc, ph-ul apei nu constituie un factor care sa influenteze pescuitul.
Asta mi-a spus inca de la inceput si Maestru' Rosioru,ca "aste-s baliverne curate"!insa daca ne gandim ca baltile chiar daca ceva minimal,totusi difera...poate nu ph-ul
Sau....nu....gresesc,de fapt compozitia apei difera,nnu neaparat ph-ul,lucru observat intre ....2 balti(nu dau nume),aceleasi bile,aceeasi perioada,aceeasi temperatura,cand le puneam pt teste in apa,pe o balta se ridica noorul colorat vertical pana-n supraf,pe cealalta doar pana la jumatate..fara vant,in prima dupa 20 minute bila de 24 ajungea de 10,in a 2-a dupa 1 ora...dar am vrut sa cred ca asta ar camm trebui sa fie ceva mai putin de luat in calcul,mai ales ca desi sunt bucatar,chimia nu e tocmai pe placul meu,recunosc...am invatat cate ceva despre ph si alte nebunii tot la pescuit!!!
Insa,atata stiu ca acest aspect cam face diferenta pt ca pe aceeasi nada prinzi azi la ora 12 aici,dinncolo nu,etc etc..
Concluzia-ar fi bine sa spuna unul ca tine,cam ce inseamna adevaratele teste la o nada,ca englezii au avut ani de teste pana au putut scoate ceva,si numai cineva ca tine,ca multi altiii care au sute de mii de ore petrecute pe ape ,anotimpuri,clime diverse in jurul unei nade pt a putea spune ca...."face treaba"!
A....da' nu poti,ca dup'aia vin iar d'alde "gigi-contra" si spun ca e reclama!