Balta albastra

Moderatori: Sebastian, pharaoh, vali003, Coleman

Scrie răspuns
romelian
senior
senior

Balta albastra

Mesaj de romelian » 12 Sep 2009, 00:36

La iesirea din Arad spre Deva pe DN7,dupa iesirea din localitatea Vladimirescu,se face dreapta spre padure, se trece de balastiera si se tine drumul in stanga vreun km.E drum de tara dar destul de ok,chiar si pe ploaie.Drumul duce direct in poarta la balta.
Balta nu e mare, in schimb e bine populata cu crap oglinda si amur,intre 2 si 5 kg.(pozitiv)
Taxa e de 30 de ron pentru 12 ore, in care e inclus un kg de peste( negativ)
Momeli folosite:pelete cu aroma de peste, mix propriu cu arome fish meal si viermisori cu pelete la carlig.
Se pescuieste cu 4 bete.
Peste prins si eliberat 42 bucati (cel mai mare 4,5 kg, dar in medie ciortani la 2 kg),intr-o sedinta de 12 ore,eu si cumnatul,la comun.
Cumnatul i-a recuperat unui pescar batul tras de peste in mijlocul baltii, cu peste cu tot.
Am cam fost senzatia zilei pe acolo(fara pic de modestie).
Abia astept urmatoarea sedinta, la care vom experimenta buchetul de patrunjel si menta la amur.
Ca ichtiolog, ma intreb, oare cum se inmultesc sirenele? Au si ele sirenul lor?

cornel
membru activ
membru activ

Re: Balta albastra

Mesaj de cornel » 13 Sep 2009, 17:26

cum realizati bucketu de patrunjel si menta ???

romelian
senior
senior

Re: Balta albastra

Mesaj de romelian » 13 Sep 2009, 20:39

Eu personal nu am incercat, de aceea am si scris ca voi experimenta, dar am vazut la altii.
Se ia un carlig dublu,din acela pentru salau, cu un brat mai lung si unul mai mic,stiut fiind ca tenul are buze moi si carnoase.Se formeaza buchetele de patrunjel, se pune si un fir de menta, se leaga cu o sforicica in jurul carligului, astfel ca varfurile sa fie acoperite de frunze (a nu se exagera). Pe carlig se pune un techno pufi ca sa tina montura la vreo 7-8 centimetri de fund, stiut fiind ca tenul nu absoarbe de pe fund ca si crapul comun. Se face un pat de nada din paste, porumb, grau, arpacas, canepa si praf de lucerna.Sper sa mearga. Am auzit ca tenul e mare amator si de kiwi, rosie si mar, dar nu stiu nimic sigur.Vom vedea.
Ca ichtiolog, ma intreb, oare cum se inmultesc sirenele? Au si ele sirenul lor?

Scrie răspuns

Înapoi la “Balti, iazuri si ferme piscicole”