parere
Moderatori: gor965, florentiniuga
parere
as dori sa-mi cumpar un nou set de crap ..in privinta mulinetelor m-am hotarit(okuma longbow 660) dar nu si a lansetelor..eu unu as opta pentru sert uploader de 3.60 m..oare se impaca astea doua?astept pareri ..
Re: parere
Cati bani vrei sa investesti?Incearca ceva din gama Maver...de ex. Jurassic.Eventual,dacase mai gasesc,Gipo Prestige Tele Carp.Pe astea am vrut sa le cumpar in urma cu vre-o 5-6 ani dar n-am avut bani.Si acum mi-e gandul la ele...dar nici acum nu am bani de ele..
gor am vazut ca mi-ai recomandat aceasta lanseta http://www.profishing.ro/Lansete/Telesc ... -3183.html dar m-ar interesa ce fel de actiune are , ca imi plac lansetele mai tapene cum se spune ...e aceasi chestia cu actiune progresiva sau de virf? ms mult... si m-ar interesa ce diamentru are primu inel cel de plecare....
- Driscu Radu
- senior
La actiunea pe care o are daca ar avea actiune de varf ar cam rupe buza pestilor sau ai avea multe rateuri.Gandestete ca 180 echivaleaza cu o lanseta de 4lbs, deci ori e actiune semiparabolica ori parabolica.
maryn_vs scrie:gor am vazut ca mi-ai recomandat aceasta lanseta http://www.profishing.ro/Lansete/Telesc ... -3183.html dar m-ar interesa ce fel de actiune are , ca imi plac lansetele mai tapene cum se spune ...e aceasi chestia cu actiune progresiva sau de virf? ms mult... si m-ar interesa ce diamentru are primu inel cel de plecare....
Eu nu am vazut/auzit vreodata lanseta telescopica cu inel de plecare mai mare de 40 .
Am si eu o intrebare... de ce te complici cu lansete telescopice ? pentru ca eu in afara de avantajul la transport nu vad alte calitati .
Dan Serban
Eu ti-am recomandat-o ptr. ca arata a lanseta de crap ,nu a bolognieza ! N-am de unde sa stiu exact ce actiune si ce inel de plecare are ,dar cand ma gandesc ca pusesei ochii pe Baracuda aia devin un pic confuz ...la asta-i stii actiunea si marimea inelului de plecare ? Hai sa ne dam cu parerea ...eu zic ca inelul lui Hakuyo e de 40 (cam 37... ptr. cunoscatori)...tu de cat crezi ca e inelul Baracudei ? Care serie de inele e mai bine fixata pe blank ? Care lanseta are protectie la imbinari ? La ce-ti trebuie o laseta tare si de ce crezi ca o sa gasesti una buna la 90 lei ?...buna, insemanand sa arunce bine si sa fie placuta in dril ! Nu te intereseaza aspectul exterior ,cosmetica , designul unei lansete ? Iti place sa ai o sorcova albastra pe suport ? Te-ai gandit vre-odata sa iei o lanseta mai scumpa decat mulineta ? Crezi ca o lanseta tare iti rezolva problemele pe care le ai la pescuit ? Ce zici de combinatia : o lanseta moale, fir subtire si-o frana buna la mulineta ? ...daca dai pe apa curgatoare in combinatie intra un fir mai gros si o mulineta mai robusta !maryn_vs scrie:gor am vazut ca mi-ai recomandat aceasta lanseta http://www.profishing.ro/Lansete/Telesc ... -3183.html dar m-ar interesa ce fel de actiune are , ca imi plac lansetele mai tapene cum se spune ...e aceasi chestia cu actiune progresiva sau de virf? ms mult... si m-ar interesa ce diamentru are primu inel cel de plecare....
Chiar daca nu vrei sa investeti mult ,la un moment dat o sa constati ca ti-ai luat scule prea ieftine si care nu pot acoperii in totalitate pretentiile tale de pescar ...din ce in ce mai avansat ! Cand esti nehotarat , ca sa fii mai bine impacat cu ideea ca ti-ai luat ce-ti place iti recomand sa mergi in magazin si sa-ti iei scule "pe vazute" nu "pe vorbe" !