Free runner
Moderatori: gor965, florentiniuga
- Driscu Radu
- senior
Free runner
Pun o intrebare pentru un amic care nu stie ce sa aleaga.Vrea sa investeasca aproximativ 2500 roni in 4 mulinete cu free runner si vrea sa stie fiabilitatea aseazarii lui in tambur( comparativ cu aseazarea clasica in spatele mulinetei).Mentionez ca in mare sa decis asupra mulinetelor.Multumesc anticipat.
Re: Free runner
Cred ca ar fi bine sa ne spui ce modele are pe lista si care o vrea el?(ai spus ca in mare s-a hotarat deja)
Amandoua sunt fiabile.Depinde de gust.Eu prefer Baitrunner in spate...dar e ok si pe tambur.
Amandoua sunt fiabile.Depinde de gust.Eu prefer Baitrunner in spate...dar e ok si pe tambur.
daca s-a obisnuit cu baitruneer pe spate o sa i fie mai greu un pic la inceput si o sa dea cateva rateuri cel putin mie asa mi s-a intamplat dar m-am obisnuit cu timpul.....eu folosesc ultegra xta 12000
- Driscu Radu
- senior
Pai in mare ar fii Ultegra XTA si Daiwa Linear.Singura lui problema, dilema este ca nu prea are incredere in sistemul din tambur, dar i se pare un aspect mai nou , modern.Nu vrea BBlc .
nu vad de ce sa nu aiba incredere in sistemul din tambur ? e foarte usor de folosit si la doar un sfert de tura se strange ...era si un filmulet pe youtube cum functioneazaDriscu Radu scrie:Pai in mare ar fii Ultegra XTA si Daiwa Linear.Singura lui problema, dilema este ca nu prea are incredere in sistemul din tambur, dar i se pare un aspect mai nou , modern.Nu vrea BBlc .
- Driscu Radu
- senior
El vrea sa foloseasca aceste mulinete timp de minim 10 ani fara probleme(doar ungerea sau introducerea de ulei peste vreo 3-5 ani la ultegra).Sistemul cu free runner fiind nou se gandeste ca nu-i atat de fiabil ca sistemul vechi.Oricum e destul de si se pare ca va merge pe varianta clasica.
Mai Radule...eu am avut Linear si,sincer sa fiu,imi pare rau ca le-am dat. #-oAcum am BBLC si sincer sa fiu Daiwele nu prindeau atat de repede joc si nici nu scoteau sunete ciudate din zona tamburului/pick up-ului,asa cum o fac toate BBLC-urile dupa 3-4 lansari si nici nu au joc la manivela.Poti sa mulinezi cu ele in cat e repede vrei tu,cu cate stopuri vrei tu,nu vor prinde joc.Am tras cu ele valigeta mea de pescuit(model mare,cred ca Magnum sau ceva asemanator)incarcata cu cateva kg bune de plumb si accesorii.Am facut acest test in coridor,pe uscat si fara roti sub valigeta si crede-ma ca am reusit sa rastorn din mulinat valigeta aia...->asta numai asa ca sa-ti dai seama ce puternice sunt angrenajele.Mulinetele Linear incorporeaza multa tehnica moderna de la Daiwa,pe cand BBLC e deja invechita.La Linear mai primesti in pachet si tambur de rezerva metalic,la BBLC..ciuciu .
Ultegra nu am avut dar o stiu.Un lucru iti spun->eu pana anul viitor o sa revin la Daiwa...probabil ca nu Linear dar sigur o sa-mi cumpar din nou Daiwa.
Ultegra nu am avut dar o stiu.Un lucru iti spun->eu pana anul viitor o sa revin la Daiwa...probabil ca nu Linear dar sigur o sa-mi cumpar din nou Daiwa.
- Driscu Radu
- senior
Salut neamtule daca ai avut linear de la daiwa care acum e in jur de 650 roni, spunemi te rog pe ce lanseta ai pus mulineta eventual cat ai aruncat in comparatie cu un bblc, sincer sa fiu mie personal imi fac cu ochiul(eu avand in prezent helicoanele) ma refer daca crezi ca este un echivalent mai ieftin al infinti.Multumesc anticipat.
Nu-i mai aduce aminte, ca a avut Linear X-BR ,in 8 rulmenti (e mai scumpa cu vre-o 200 ron fata de modelul S-BR ,in 4 rulmenti ) si le-a dat... de pomana ! Adevarul e ca modelele peste 650 ron de la Daiwa ,Emblem (Pro, Spod) ,Tournament Linear si Etoh , nu prea le gasesti la anunturi de vanzare...sunt mulinete care te tin o caruta de ani !Driscu Radu scrie:Salut neamtule daca ai avut linear de la daiwa care acum e in jur de 650 roni, spunemi te rog pe ce lanseta ai pus mulineta eventual cat ai aruncat in comparatie cu un bblc, sincer sa fiu mie personal imi fac cu ochiul(eu avand in prezent helicoanele) ma refer daca crezi ca este un echivalent mai ieftin al infinti.Multumesc anticipat.