cumpar molinete

nu va inghesuiti ca spargeti geamul

Moderatori: mini_mic, Sebastian, pharaoh, Coleman

Reguli forum
-
-
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MASURI DE SIGURANTA REFERITOARE LA TRANZACTIILE DE PE FORUMUL INFOPESCAR.TV<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
-
-
valabil 1
membru activ
membru activ

cumpar molinete

Mesaj de valabil 1 » 08 Iul 2009, 14:49

vreau sa achizitionez 3 bblc spunetimi vb rog ce parere aveti si unde pot sa gasesc originale in ce tara sint facute? am auzit ca au aparut si piraterii ...la ce pret e una noua ?astept informatii :-
:-S

stefanflorin
Veteran
Veteran

Re: cumpar molinete

Mesaj de stefanflorin » 08 Iul 2009, 16:06

pai ca mai toate shimano pt Europa sunt facute in Malaezia (Malaysia) nu detin dar din vazute si auzite sunt tancuri de mulinete cat despre treaba cu facaturile eu nu o cred iar la raportul calitate pret... :-$ parerea mea este ca Shimano este superexagerata si supraestimata din toate punctele de vedere. Sunt scule durabile insa poti gasi la fel si altele la fel de durabile pt mai putini bani. Ce imi place cel mai mult la shimano este felul cum aseaza firul pe tambur si ca merg foarte fin (motiv pt care la spinning sunt perfecte) dar la crap nu stai sa recuperezi toata ziua la fire.
Work is for people who can't fish!

valabil 1
membru activ
membru activ

Mesaj de valabil 1 » 08 Iul 2009, 17:29

ce alceva mi-ai sugera ?iti multumesc pt inf.sint inrait la crap pscuiesc mult in ungaria dar si in tara in jud timis si as dorii ceva pt lanseuri lungi.sint pe forum si astept parerea ta

Driscu Radu
senior
senior

Mesaj de Driscu Radu » 08 Iul 2009, 18:08

Ceva mai nou tot de la shimano este ultegra XTA1200 650-700 roni(are free runner in tambur daca iti convine), sau de la daiwa Tournamente Linear daca (iti place sa ai manivela dubla).Le-am vazut merg bine cu XTA am scos si ceva pesti si am facut si aruncari.

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Iul 2009, 19:38

stii cum zic englezii...in loc sa dai si ultimul ban ca sa ai cele mai bune scule de pe piata mai bine de banii aia cumperi momeala si nada de calitate, carlige, fire caci la urma urmei alea prind pestele! Ia okuma ca-s mult mai ieftine (diferenta de pret intre shimano si okuma nu este justificata) si tin pana te plictisesti de ele, modelul depinde de gust, buget, oricum gen big-pit.

Incepator
Veteran
Veteran

Mesaj de Incepator » 08 Iul 2009, 20:05

salut Stefane
cum sunt mtx-urile?
referitor la mulinetele okuma: eu am 4 okuma PL 865 achizitionate anul trecut si sunt super multumit de ele.
nu m-au dezamagit nici in dril la pesti mari(14 - 15 kg) nici la lanseuri.

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Iul 2009, 21:43

pai ca sa fim offtopic :D nu stiu cum sunt lansetele, decat tata s-a uitat la ele si a zis ca sunt noi, nu ma credea ca-s sh, pana pe 7 sept nu ajung acasa asa ca mai au de asteptat pana sa le examinez :)

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 08 Iul 2009, 23:38

Diferenta de pret intre Shimano si Okuma este justificata.Poate nu chiar in totalitate dar exista destule diferente care le observi imediat uitandu-te la ele.Okuma sunt printre cele mai bune,e adevarat...dar pana la shimano mai au,crede-ma.(am material de comparatie :P )

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Iul 2009, 23:49

am si eu material destul de comparatie si sincer shimano e decat un trend nimic mai mult. Ia explica-mi tu cum se justifica diferenta dintre un BBLC care e 6-7mil sau cat naiba e si o okuma powerliner care e 2 mil si un pic? ce face shimano si okuma nu? hai sa fim seriosi :-@ daca as fi Danny Fairbrass si nu as avea ce sa fac cu banii recunosc mi-as lua magnesium sau basiair sau tot ce e mai bun pe piata insa asa chiar nu le vad rostul. La urma urmei 99% din timpul in care le ai te uiti la ele si atat. E corect ca okuma nu da in poza la fel de bine ca un technium insa ambele sunt capabile sa faca acelasi lucru si nu incepeti cu exemple dacie vs mertan ca nu isi au rostul!

cristian505ro
Veteran
Veteran

Mesaj de cristian505ro » 09 Iul 2009, 21:22

valabil 1 scrie:vreau sa achizitionez 3 bblc spunetimi vb rog ce parere aveti si unde pot sa gasesc originale in ce tara sint facute? am auzit ca au aparut si piraterii ...la ce pret e una noua ?astept informatii :-
:-S
Sunt exceptionale! Isi merita pretul, intre 650-700 lei, noi. Facute in Malaiezia, unul din locurile unde produce Shimano. Daca vrei sa fii sigur ca sunt originale, dupa ce le studiezi foarte bine, cantareste-le, trebuia sa aiba 790 de grame. Daca diferenta de greutate este mai mare de 5-7 grame ( pe o balanta performanta!) atunci e bine sa nu le cumperi. Despre calitatea lor si modul in care lucreaza nu am decat cuvinte de mare lauda! Sunt mai grele, este adevarat, caci sunt concepute in 1990. Modelele noi, au si materiale mai usoare si rezistente (magneziu), au baitrunner pe fata (tambur)., etc. dar sunt de 2-3 ori mai scumpe. De cand dau cu BBRLC, stapanesc pestele mare foarte bine si dau departe cu fir de 0.23-0.25 (rareori 0.27) cu inaintas textil. Daca ai posibilitatea sa vizionezi filme cu Gardner si Richworth ai sa vezi ca peste 50% din marii pescari ai acestor firme dau cu Shimano BBRLC.
Daca ar fii sa-mi iau si alta marca pentru crap as lua 1-2 modele Daiwa sau noile Shimano cu baitrunner pe fata, dar nu as renunta la BBRLC. Daca vrei o comparatie cu lumea auto : BBRLC este ca un Mercedes 200 diesel. Daca ai mers vreodata cu asa ceva,iti dai seama ca noile modele de Mercedes nu iti asigura confortul,siguranta si rezistenta.
Cristian Bebesel

bufu
membru activ
membru activ

Mesaj de bufu » 10 Iul 2009, 13:43

e diferenta destul de mare intre okuma Poweline si Ultegra 12000 xta, le folosesc pe amandoua si iti spun cu mana pe inima ca diferenta de pret e justificata incepand de la materialele folosite si pana asezarea firului pe tambur, angrenaje, frana,etc :D Shimano merge asa de fin incat mulineaza =D> singura in schimb la Powerline mai trebuie sa si imping :))

valabil 1
membru activ
membru activ

Mesaj de valabil 1 » 12 Iul 2009, 13:00

pt CRISTIAN 505 tiam citit sms si iti multumesc,din ce am citit am dedus ca esti f informat in privinta bblc_ului plus ca si detii asfel de molinete.descriemi te rog mai amanuntit noile bblrc cele ce miai zis ca sint mai usoare si mai performante.zimi ce inseamna baitruner pe fata tamburului ca nu inteleg.....acum sint in spania si aici gama la shimano e diversificata. sint din sinnicolau mare si pescuiesc mult in ungaria ,sint adept shimano dar nu ma pot hotarî.la ce pret se vind modelele noi?cum le pot deosebi de cele fabricate in 90?bblc cu ce lanseta face bine pereche?astept raspunsul tau si sper sa ma poti ajuta. ~x(

cristian505ro
Veteran
Veteran

Mesaj de cristian505ro » 12 Iul 2009, 13:29

valabil 1 scrie:pt CRISTIAN 505 tiam citit sms si iti multumesc,din ce am citit am dedus ca esti f informat in privinta bblc_ului plus ca si detii asfel de molinete.descriemi te rog mai amanuntit noile bblrc cele ce miai zis ca sint mai usoare si mai performante.zimi ce inseamna baitruner pe fata tamburului ca nu inteleg.....acum sint in spania si aici gama la shimano e diversificata. sint din sinnicolau mare si pescuiesc mult in ungaria ,sint adept shimano dar nu ma pot hotarî.la ce pret se vind modelele noi?cum le pot deosebi de cele fabricate in 90?bblc cu ce lanseta face bine pereche?astept raspunsul tau si sper sa ma poti ajuta. ~x(
Deci modelul BBRLC a fost conceput in 1990 si de atunci incoace se fabrica(cu mici imbunatatiri) si sunt la fel de bune, cerute si utilizate. Deci daca iei din sursa sigura, nu ai de ce sa te temi. Ramane un etalon al mulinetelor pentru crap. Cele noi, sa zicem Aero Technium,au corp din duraluminiu utilizat in industria spatiala, sau din magneziu,deci sunt mai usoare, mai rezistente, au sistemul de baitrunner in fata, adica pe tambur, spre deosebire de modelele clasice unde este in spate, si multe alte imbunatatiri.Sunt modele noi care se vand cu preturi aproximativ intre :300 Lei (Alivio XTA) si AeroTechnium(2300 Lei). Fac pereche cu foarte multe lansete, de calitate si acestea. Eu le folosesc pe lansete Hemingway (3.90 M/3,25 lbs).
Cristian Bebesel

valabil 1
membru activ
membru activ

Mesaj de valabil 1 » 12 Iul 2009, 14:43

cristian 505 am luat modelul baitruneer aero 8000 e cu manivela dubla 140 € 2 buc.ce parere ai?

cristian505ro
Veteran
Veteran

Mesaj de cristian505ro » 12 Iul 2009, 15:23

valabil 1 scrie:cristian 505 am luat modelul baitruneer aero 8000 e cu manivela dubla 140 € 2 buc.ce parere ai?
Nu pot sa zic ca este o mulineta rea, ai luat-o la un pret destul de bun, ea costa aproximativ 100 EUR aici. Dar spuneai ca vrei BBRLC, nu? Oricum nu e rea, repet, dar toti pescarii de crap cauta mulinete cu frana pe fata,aceasta are frana pe spate, se lucreaza foarte mult cu frana si tamburul in obosirea crapului mare. Cand ai frana in spate e mai greu de lucrat. Tamburul e cam mic, cred. Galetul nu stiu exact din ce material este, la BBRLC este din titan,rezista infinit la frecari cu firul textil al inaintasului. Infasurarea firului la BBRLC este asigurata de sistemul Aero Wrap, care il aseaza foarte uniform. Astfel infasurat si ajutata de tamburul supradimensionat poti avea lanseuri foarte lungi si precise. Ai sa te convingi pe parcurs si ai sa vezi singur diferentele daca vei avea posibilitatea sa faci comparatii in teren. Eu unul asa cum iti spuneam anterior, nu voi renunta niciodata la BBRLC (!),care alaturi de un Daiwa Regal Plus sunt piesele mele de rezistenta si suflet, dar pentru ca sunt pasionat, imi doresc sa ajung sa imi pot permite pe viitor : modelele Aerotechnium, 1-2 modele Daiwa, modelul de top Fox Stratos si modelul Daiwa pentru spod.
Oricum ai facut o achizitie de marca, la un pret foarte bun si iti doresc sa ai multe drilluri cu ele,finalizate in minciog.
Cristian Bebesel

Scrie răspuns

Înapoi la “Cumparari”