Crestinesti...
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
Re: Crestinesti...
“ODA SARMALEI
Cum s-ar defini sarmaua?
Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
somnul lung metamorfozic in butoiul de murat…
Potpuriu de om si vaca, simfonia tocaturii,
imn de lauda mancarii inaltat in cerul gurii.
O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana
si se-nfasura in varza ca in valuri de cadana.
O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga
c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga.
Oponenta din principiu si un strasnic adversar
pentru tot ce e dieta sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata
ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.
Locatara principala tine-n spatiu tolerate
perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaica-innascuta, cum s-o prinzi in prozodie
cand, de cand e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva cuvinte cum s-ar defini sarmaua…”
………………………………………….
De nu vreti sa va-ngrasati de la sarmale, urmati regimu asta…
Pentru cei preocupaţi de greutate, iată ultima noutate în domeniul nutriţiei şi al sănătăţii. Este o uşurare să aflăm adevărul după atâtea şi atâtea studii conflictuale despre nutriţie.
1. Japonezii consumă foarte puţine grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
2. Mexicanii consumă multe grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
3. Chinezii beau foarte puţin vin roşu şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
4. Italienii beau mult vin roşu şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
5. Nemţii beau foarte multă bere şi consumă foarte mulţi cârnaţi şi grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
Concluzia:
Mâncaţi şi beţi tot ce vreţi. Se pare că faptul că vorbiţi engleza e ceea ce vă omoară…
Si acum,doo aspecte,daca mi-e permis…Traian lua drumu’ campului ,de Ziua pamantului..Pe tarlaua(aia concesionata) lu’ Tarata Fanita, in Insula Mare a Brailei..Coincidentza sau nu,omu’ de tinichea,intr-un afis electoral(il vazui io p-un panou)tine-n palme neste cernoziom…Mey,astia-s pamant…
ps/Si-o cantata de Braila
De Ziua Pamantului
Fu la “mama” stufului…
Da io cred,ca e mai …hot
S-o beleasca la..enot!
Cum s-ar defini sarmaua?
Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat
somnul lung metamorfozic in butoiul de murat…
Potpuriu de om si vaca, simfonia tocaturii,
imn de lauda mancarii inaltat in cerul gurii.
O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana
si se-nfasura in varza ca in valuri de cadana.
O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga
c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga.
Oponenta din principiu si un strasnic adversar
pentru tot ce e dieta sau regim alimentar.
Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata
ce te-mbie cu mirosuri de slanina afumata.
Locatara principala tine-n spatiu tolerate
perle de piper picante, boabe de orez umflate.
O prozaica-innascuta, cum s-o prinzi in prozodie
cand, de cand e lumea, porcul n-a citit o poezie.
Un aducator de sete, de bei vinul cu ocaua.
Iata-n cateva cuvinte cum s-ar defini sarmaua…”
………………………………………….
De nu vreti sa va-ngrasati de la sarmale, urmati regimu asta…
Pentru cei preocupaţi de greutate, iată ultima noutate în domeniul nutriţiei şi al sănătăţii. Este o uşurare să aflăm adevărul după atâtea şi atâtea studii conflictuale despre nutriţie.
1. Japonezii consumă foarte puţine grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
2. Mexicanii consumă multe grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
3. Chinezii beau foarte puţin vin roşu şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
4. Italienii beau mult vin roşu şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
5. Nemţii beau foarte multă bere şi consumă foarte mulţi cârnaţi şi grăsimi şi suferă de mai puţine atacuri de cord decât americanii.
Concluzia:
Mâncaţi şi beţi tot ce vreţi. Se pare că faptul că vorbiţi engleza e ceea ce vă omoară…
Si acum,doo aspecte,daca mi-e permis…Traian lua drumu’ campului ,de Ziua pamantului..Pe tarlaua(aia concesionata) lu’ Tarata Fanita, in Insula Mare a Brailei..Coincidentza sau nu,omu’ de tinichea,intr-un afis electoral(il vazui io p-un panou)tine-n palme neste cernoziom…Mey,astia-s pamant…
ps/Si-o cantata de Braila
De Ziua Pamantului
Fu la “mama” stufului…
Da io cred,ca e mai …hot
S-o beleasca la..enot!
P-aci ,prin Banie,nu mai ploua si nu mai tuna ,de cateva zile.Ne lega Sf.Ilie cu catuse de portile Iadului,asa se facu de cald.Da' cic-ar ploua in urmatoarele zile,asa ne zisera pupezele de la Meteo.Ne-om mai racori si noi,oltenii astia...Zilele urmatoare,dupa un sfarsit de saptamana agitat de europarlamentari,vreau sa-mi fac si io un hatar al sufletelului meu,sa-mi infiintez propria-mi firma.Ma gandesc s-o numesc U.N.C.U.R. SRL.Un fel de bungee jumping al investitiilor pasive si active si de sondare a pietii.Adica,ai investit pe termen lung sau scurt si nu ai profit crescator,U.N.C.U.R.SRL iti administreaza o infuzie de capital.Doresti un loc de munca conform cu pregatirea ,U.N.C.U.R.SRL iti sare in ajutor.Vrei o pensie privata si fara riscuri,U.N.C.U.R SRL te-a rezolvat.Si tot asa...Sa vedem cu fondurile ce fac,cu speculatiile C.U.R-ului..Da' mai stau putin,sa urmaresc mai intai trendu pietii...Va tin la C.U.R-ent... Si fir intins,ca-ncepu sezonu....
Cica,dupe fiecare masa,in stomacu' meu se da o lupta,asa zic la televizor.Si-ar fi bine, sa-nghit una comprimata de Digest Duo,pentru tranzit,tot ei zic...Io nu-i cred p-astia,asa ca o sa-ncerc o alta reteta:
-inainte de masa-
cincizeci mililiter de tuica pruna selectionata,fara alte ingrediente,de verificare si control.
-pe timpul servitului mesei -inca cincizeci ,in scopul bunei digerarii a alimentelor si sporirii confortului fizic si psihic.
-dupe masa-ultimele cincizeci,sorbite cu masura si-n ritm nealert,pentru revigorare si prevenirea reactiilor adverse.Maine,o-ncerc!Vreau sa dau cu capu' si dupe aia sa constat....
ps/"Sa redescoperim ce-i al nostru,valorile,traditia.."
-inainte de masa-
cincizeci mililiter de tuica pruna selectionata,fara alte ingrediente,de verificare si control.
-pe timpul servitului mesei -inca cincizeci ,in scopul bunei digerarii a alimentelor si sporirii confortului fizic si psihic.
-dupe masa-ultimele cincizeci,sorbite cu masura si-n ritm nealert,pentru revigorare si prevenirea reactiilor adverse.Maine,o-ncerc!Vreau sa dau cu capu' si dupe aia sa constat....
Rataciri in paradis
...........................
Imi voi smulge aripile, oricum nu mi-au fost de vreun ajutor, de vreme ce n-am mai plecat in cautarea ta, printre norii tai ascunsi... Ma voi prabusi in singuratatea unei secunde, apoi, odata cu ea, voi dispare tacut in abisul oceanului tau, ca un fir de nisip ratacit in imensa-mi clepsidra a iubirii unice...Cata vreme nu mai este speranta, ploaia sarata a ramas in inima, ca un tribut mistic, patrunzator, paradoxal, iar gandurile mi-au explodat in mine ca magnoliile efemere, s-au amestecat suav intre petale de trandafiri aprinsi, frezii albe si garoafe... Puntea dintre rasarit si apus s-a prabusit in abisul visului unic,iar ploaia sarata se va abate asupra culmilor zodiei mele, devenind furtuna, gata sa spulbere totul... Oricum, nimic nu mai conteaza, iti voi distinge glasul printre suspine pastrate intr-o clepsidra de chihlimbar, plina de secundele in care m-ai imbratisat si voi pleca cu fiecare parte din tine, voi poposi in gradina secreta, unicul paradis terestru unde voi tanji sa te regasesc...Am intors clepsidra sa privesc nisipul cum se scurge, ametit de lumina tacerii tale... Visez ca ma strangi la pieptul tau cald, ascultandu-mi respiratia sacadata.
...........................
Imi voi smulge aripile, oricum nu mi-au fost de vreun ajutor, de vreme ce n-am mai plecat in cautarea ta, printre norii tai ascunsi... Ma voi prabusi in singuratatea unei secunde, apoi, odata cu ea, voi dispare tacut in abisul oceanului tau, ca un fir de nisip ratacit in imensa-mi clepsidra a iubirii unice...Cata vreme nu mai este speranta, ploaia sarata a ramas in inima, ca un tribut mistic, patrunzator, paradoxal, iar gandurile mi-au explodat in mine ca magnoliile efemere, s-au amestecat suav intre petale de trandafiri aprinsi, frezii albe si garoafe... Puntea dintre rasarit si apus s-a prabusit in abisul visului unic,iar ploaia sarata se va abate asupra culmilor zodiei mele, devenind furtuna, gata sa spulbere totul... Oricum, nimic nu mai conteaza, iti voi distinge glasul printre suspine pastrate intr-o clepsidra de chihlimbar, plina de secundele in care m-ai imbratisat si voi pleca cu fiecare parte din tine, voi poposi in gradina secreta, unicul paradis terestru unde voi tanji sa te regasesc...Am intors clepsidra sa privesc nisipul cum se scurge, ametit de lumina tacerii tale... Visez ca ma strangi la pieptul tau cald, ascultandu-mi respiratia sacadata.
timer scrie:Cica,dupe fiecare masa,in stomacu' meu se da o lupta,asa zic la televizor.Si-ar fi bine, sa-nghit una comprimata de Digest Duo,pentru tranzit,tot ei zic...Io nu-i cred p-astia,asa ca o sa-ncerc o alta reteta:
-inainte de masa-
Cand la masa te asezi,
Ei iti ofera digest duo;
Dar dumneata te luminezi,
Si te tratezi cu ...digest trio ?
Cu criza asta insa s-ar putea sa nu mai avem nevoie de "digesturile alea " !
Mister Timer ce mai faci,
Ca nu vii sa ne... servesti ?
Sa ne fii un fel de "vraci",
Cu din alea ,..."crestinesti "!
Iote Tavi ,ca venii,tavimai scrie:Mister Timer ce mai faci,
Iute,iute,de la Jii...
Ma gandii,ca ma catasi,
De asa tare strigasi....
Ma servesti doar cu un "sec",timer scrie:Iote Tavi ,ca venii,tavimai scrie:Mister Timer ce mai faci,
Iute,iute,de la Jii...
Ma gandii,ca ma catasi,
De asa tare strigasi....
Far sa zici nimic de-acasa
Ce-ai facut la Jiu pe strec?
Ai avut peste in plasa ?
O vidanja trece,cu vidanjori zece...
Ei privesc sfios,ca n-au mult de scos.
Si miscand furtunu',ii prinse amocu'
De-ar fi fost cu trocu',tot mic era stocu'...
S-a schimbat cu totu',banalu'rahat,
Alta e lucrarea,la scos de .acat..
Toate-s altfel azi,totu-i ca si-un cur,
De atatea E-uri,nu-i .catul pur...
Unde e .catul ,cel de altadata,
Cand bagam caucu',la cate-o privata?
Atunci tot romanu',de-si facea nevoia
Noi goleam vidanja,mirosea a soia...
Difera .catul,nu mai e vartos
Din ce scoatem azi,canci bani ...cu folos...
Prafu' s-a ales,breasla-i de manari,
S-a ales bules,vaiii de cacanari!
Ca tot veni vorba...La noi chiar a cazut.. in .acat comandantul de pluton!La tragere pe timp de noapte.Inspectia ministrului(calificative,morcovi bagati pana la frunze)..Urma sa intram pe aliniamentul de tragere "Unde e toa lent?" intrebam noi speriati si disperati,mai ales ca ne venise randul la tragere, iar el trebuia sa conduca grupa in transee.Vine si comandantul de companie ,livid la fata ,si trimite un caporal sa-l caute pe aliniamentul de asteptare sau la punctul de aprovizionare cu munitie.Timpul trecea si toata lumea fierbea.Dupa trei minute,apare caporalul, mai livid, si da raportul:"Tov. capitan,tov.locotenent a cazut in WC-ul din spatele poligonului!"Se constituie adhoc o grupa de interventie si-l scoatem pe saracu' ofiter(probabil ca de emotia calificativelor ..il trecuse) din rahat cu centurile inodate.Norocul lui ca scapase doar pana la genunchi si reusise sa se tina cu mainile de scanduri.Plutonul a luat calificativ "FB"(i-a purtat noroc) da' la intoarcerea in cazarma,in camion,mirosea numa a... levantica!timer scrie:O vidanja trece,cu vidanjori zece...
Tara mare, neam bogat,
Toti, satui de asteptat,
Nu-i nimic de castigat,
Pana-n gat ,toti in ...rahat
Uauuuu,sa vezi celulare golite ,la suparare si inima albastra..cand n-o trage crapu'
Designerul industrial Tryi Yeh are în curs de dezvoltare un nou proiect, care va asigura funcţionarea unui telefon mobil prin alimentatarea cu alcool.
Telefonul, numit “Cheers” (Noroc!, n.r.) este conceput în formă de sticlă de alcool şi alimentat de băutură. Deschiderea capacului cu care este dotat celularul, oferă acces la bateria cu combustibil, care este alimentată cu vin (sau altă băutură care conţine alcool). Potrivit lui Yeh, “bateria” oferă o metodă de alimentare mai puţin costisitoare şi poluantă faţă de cele Litium-Ion.
“Cheers” are un corp transparent şi dispune de un ecran full touchscreen, cu o cameră care suportă touch zoom.
Alte detalii cu privire la specificaţiile tehnice sau preţ nu sunt disponibile momentan.Sursa:J.National
ps/In al meu o sa pui zaibar,ca-i cu cifra octanica mai mare…Si cand cade picatura,cu foarfeca o scoti…Gogule,cu bere o merge? Cheers!
Designerul industrial Tryi Yeh are în curs de dezvoltare un nou proiect, care va asigura funcţionarea unui telefon mobil prin alimentatarea cu alcool.
Telefonul, numit “Cheers” (Noroc!, n.r.) este conceput în formă de sticlă de alcool şi alimentat de băutură. Deschiderea capacului cu care este dotat celularul, oferă acces la bateria cu combustibil, care este alimentată cu vin (sau altă băutură care conţine alcool). Potrivit lui Yeh, “bateria” oferă o metodă de alimentare mai puţin costisitoare şi poluantă faţă de cele Litium-Ion.
“Cheers” are un corp transparent şi dispune de un ecran full touchscreen, cu o cameră care suportă touch zoom.
Alte detalii cu privire la specificaţiile tehnice sau preţ nu sunt disponibile momentan.Sursa:J.National
ps/In al meu o sa pui zaibar,ca-i cu cifra octanica mai mare…Si cand cade picatura,cu foarfeca o scoti…Gogule,cu bere o merge? Cheers!
@ Timer- -tara sugacilor de celulare !
Umbla berbecul derutat,
lovit in... globul ocular;
Din crasma iese "defazat",
ca nu-i semnal la ... celular !
Umbla berbecul derutat,
lovit in... globul ocular;
Din crasma iese "defazat",
ca nu-i semnal la ... celular !
Daca numele de familie il mostenesti din tata-n fiu,numele de botez ramane la optiunea parintilor sau nasilor si e purtat ..de la tineretze,pan’ la batranetze..de cel (cea) care n-avea cum sa protesteze ,ca era cu suzeta-n gura si cu .ru-n scutece..Spre exemplu:
Azi,in piatza,ma-ntalnii cu nea Ionutz(73 ani) care de-abia isi tara sacosele dupa el…
Sau:Fusei ieri la priveghi si tanti Floricutza(75 ani) se ba.si de doo ori,cand cu aranjatu’ colacilor pe masa…ps/Ia uitati ce rezonanta are acest nume,ma-nfior de drag:Traian Basescu..Brand,adica…
Azi,in piatza,ma-ntalnii cu nea Ionutz(73 ani) care de-abia isi tara sacosele dupa el…
Sau:Fusei ieri la priveghi si tanti Floricutza(75 ani) se ba.si de doo ori,cand cu aranjatu’ colacilor pe masa…ps/Ia uitati ce rezonanta are acest nume,ma-nfior de drag:Traian Basescu..Brand,adica…