Inaintas
Moderator: gor965
Re: Inaintas
Ce marime are inaintasu ? .. eu dau cu 0.14mm si nu am probleme cu el
- catalin2804
- membru activ
Eu la bat de 3.90 am inaintasul de 5,5m. Daca ai inaintasul mai lung pierzi la distanta de aruncare.
Mi se pare foarte scurt inaintasul tau pentru un bat de 3.90m. Eu la bete de 3.60m folosesc inaintas (in rarele cazuri cand mai pun) de 8m.catalin2804 scrie:Eu la bat de 3.90 am inaintasul de 5,5m. Daca ai inaintasul mai lung pierzi la distanta de aruncare.
5.5m e prea scurt, ce faci ca sa poti arunca aduci plumbul langa inelul de varf?
Hai sa masuram: la un bat de 3.90m, ai 3.50m de la mulineta la inelul de varf, apoi ai 2m de la varf la spigot (aprox), mai trebuie 4-5 ture pe mulineta (aprox 1m) si mai ai nevoie de macar 2m pentru siguranta, adica fiecare nod facut la inceputul partidei si taiat la sfarsit iti scurteaza inaintasul, iar dupa 3-4partide cei 5.5m vor deveni 4.5m si va trebui sa-l schimbi si in loc de economie faci de fapt risipa. Stii vorba aia: Scumpul mai mult pagubeste.
Fir intins.
crafty carper
Mihai Tomescu
Mihai Tomescu
- catalin2804
- membru activ
Calculul tau e bunisor. Nu ai pus in calcul leadcore-ul. Cand am plumbul la jumatatea lansetei am vreo 7 spire pe mulineta asa ca nu e nici o problema. Si in legatura cu pierdutul din inaintas nu am inteles clar, cum sa pierd din inaintas? Daca il pierd il pierd tot, asta daca se agat montura. Si sincer iti spun ca nu e nici o ingrijorare ca s-ar putea rupe inaintasul de la nod.
Eu folosesc fir fluo de 0,28 si inaintas de 0,25. Lungimea inaintasului la mine are cam 3 4 spire pe mulinete....mai mult de atat nu este nevoie
Catch & Release
Depinde de echipament si aruncator ! Una e sa arunce unul mai "modest" cu un 3 lbs si 85 gr (eu arunc asa si nu folosesc inaintas la linia de 0.30 ) si alta e sa arunce unul priceput cu 3.75 lb si 120 gr...3-4 spire nu ajung ,mai ales daca linia e sub 0.28 !Brie scrie:..................are cam 3 4 spire pe mulinete....mai mult de atat nu este nevoie
- Liviu Stroe
- membru activ
Cel mai indicat in opinia mea este un inaintas ( 3,60 m ) de max 7 metri.In general dau cu 6 m si nu sunt probleme .mike_carp scrie:Mi se pare foarte scurt inaintasul tau pentru un bat de 3.90m. Eu la bete de 3.60m folosesc inaintas (in rarele cazuri cand mai pun) de 8m.catalin2804 scrie:Eu la bat de 3.90 am inaintasul de 5,5m. Daca ai inaintasul mai lung pierzi la distanta de aruncare.
5.5m e prea scurt, ce faci ca sa poti arunca aduci plumbul langa inelul de varf?
Hai sa masuram: la un bat de 3.90m, ai 3.50m de la mulineta la inelul de varf, apoi ai 2m de la varf la spigot (aprox), mai trebuie 4-5 ture pe mulineta (aprox 1m) si mai ai nevoie de macar 2m pentru siguranta, adica fiecare nod facut la inceputul partidei si taiat la sfarsit iti scurteaza inaintasul, iar dupa 3-4partide cei 5.5m vor deveni 4.5m si va trebui sa-l schimbi si in loc de economie faci de fapt risipa. Stii vorba aia: Scumpul mai mult pagubeste.
Fir intins.
Singurul lucru pentru care folosesc inaintas este acela de a nu pierde monturile.Nu cred ca influenteaza inaintasul foarte mult la distanta de aruncare.Daca o luam logic intradevar are o forta mai mare de frecare dar ... in opinia mea ... neimportanta .
Respect,
Liviu
Liviu
- Liviu Stroe
- membru activ
Aici subiectul este interminabil.Depinde foarte mult si de persoana care arunca si detalii tehnice etc ...gor965 scrie:Depinde de echipament si aruncator ! Una e sa arunce unul mai "modest" cu un 3 lbs si 85 gr (eu arunc asa si nu folosesc inaintas la linia de 0.30 ) si alta e sa arunce unul priceput cu 3.75 lb si 120 gr...3-4 spire nu ajung ,mai ales daca linia e sub 0.28 !Brie scrie:..................are cam 3 4 spire pe mulinete....mai mult de atat nu este nevoie
Poate tu cu 100 g arunci mai bine decat mine ... la aceleasi detali tehnice ( bete - mulinete - etc ).
Fiecare este cu stilul lui .... si cu performantele lui .
Respect,
Liviu
Liviu