mulinete

Moderatori: gor965, florentiniuga

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: mulinete

Mesaj de gor965 » 04 Mar 2009, 01:49

bmjean scrie:@gor965 scrie : 5. Longitude (n-am inteles niciodata de ce au pus un tambur de plastic nichelat pe o mulineta de marimea asta !)

Nu am gasit pe net despre "tamburul de plastic nichelat" ptr. Okuma Longitude (cel putin la englezi cu 2 tambururi din grafit) ? Am citit numai despre tambur din aluminiu + tambur din grafit, cel mult la noi. Diferentele mari fata de okuma Synex sau Onyx consta mai mult in nr. de rulmenti. Ar trebui sa-si exprime parearea si cei care o au.
Daca-mi oferi argumente, i-mi cer scuze!
Imi pare rau ca nu gasesc acum catalogul Okuma pe 2007 , sa va arat exact ce scrie acolo (dar am sa-l caut si-am sa-l gasesc). In catalogul 2008 locul lui Longitude este luat de Sonic ...aceiasi mulineta ,in alta culoare dar cu tambur metalic !!! Eu am avut mulineta in mana(acum 1 an si mulineta era pe raft de inca un an ), i-am scos tamburul si l-am verificat ...era de grafit ,vopsit intr-o culoare nichelata (vopsea metaizata ,cromata ...cum vreti sa-i spuneti ...numa tambur metalic NU) ! Dvs. a-ti vazut mulineta asta vre-odata ?
Aveti aici o descriere corecta in engleza :
http://www.lathams-fishing.co.uk/okuma- ... d4470.html ...scrie in josul paginii :
New budget version surf/carp reel very similar to the Oryx and Axeon models. The
Longitude is based on the same superior technology as the two aforementioned reels,
but featuring 2 graphite spools to cut down cost. The size 90 has low speed
gearing, thus maximising cranking power when fighting large fish.

Sa-mi spuneti daca a-ti inteles partea subliniata !

O alta descriere , mult mai comuna la englezi (nu vad trecut nicaieri aluminium spool) :
Excellent budget version of the Axeon.
Affordable big pit reel which can also be used for beach casting.
2 ball bearings + 1 Quick-set 1 way clutch bearing.
Perfect line-lay and extremely long casting.
ASB 'Anti Snap Back' bail locking system,
keeps the bail arm open during casting.
Worm shaft system.
Features a graphite spare spool.
5 years warranty.

La fel , o descriere in franceza :
http://www.chronocarpe.com/product_info ... b2eede5e5e
...2 bobines en graphite...asta va spune ceva ?
Stiu ca in Anglia sunt la vanzare multe mulinete de Surf din gama Okuma care vin cu tamburi de 90 metalici ...daca a-ti vazut asa ceva pe o mulineta Longitude dati-mi un link si-mi cer eu scuze ca vorbesc prostii !

Mai departe ...cu diferenta intre Synex si Oryx ,n-am priceput la ce va referiti ? La diferenta intre cele doua ori la diferenta intre Longitude si Synex ori Oryx ? Apropos ,astea 2 sunt aproape identice ...vreti sa va argumentez ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Mar 2009, 02:00

dragan claudiu scrie:ok. vreau sa-mi iau 3 buc ar trebui sa mai string pentru daiwa vreo 3 mil. asa ca am sa fac pe dracu in patru si o sa-mi iau. oricum va multumesc pentru sfaturi si o sa va anunt cind mi le iau. fir intins si sanatate multa ca-i mai buna decit toate. ;)
Uite cum arata modelul 2009 ! :)
http://www.chronocarpe.com/product_info ... b2eede5e5e

Imagine

bmjean
senior
senior

Mesaj de bmjean » 04 Mar 2009, 10:35

E perfect adevarat, 2 tamburi din grafit (pentru reducerea costului, in zona low cost), dar de la plastic la grafit, e cale lunga (cati ani am pescuit cu mulinete cu tamburi nemetalici...).
Si apoi eu am remarcat si subliniat ca in vest mulineta are 2 tamburi din grafit, dar la noi (va rog sa verificati la orice magazin online romanesc care o are in oferta!) apare 1 tambur de aluminiu + 1 tambur grafit (probabil e reclama mincinoasa!).
Iar comparatia cu cele doua (nu intre cele doua) am facut-o pentru a sublinia faptul ca mulinetele Synex si Onyx au mai multi rulmenti fata de Longitude pentru raportare si la pret (probabil si din diferenta materialului tamburilor).
Pentru cine nu e pretentios (99% din mulinete au tambur de rezerva din grafit, si nu tuseste nimeni) si nu vrea sa aloce un venit mare pe mulinete, este si Okuma Longitude o varianta, dar mai sunt si alte variante.
Sunt si pescari de weekend sau in concedii si care nu fac mai mult de 10-15 iesiri pe an pe perioade de max.12 ore/iesire, si cu buget redus, carora nu se justifica alocarea de sume insemnate pentru "scule" (in acest caz mulinete) performante sau competitionale.
Am vrut sa scot in evidenta mai mult Reclama mincinoasa a magazinelor online de profil din Romania! daca se confirma!(cu privire la acest produs), precum si in dorinta de a informa corect a doritorii.

P.S. Am solicitat prin email unui magazin sa specifice ferm daca tamburul e de aluminiu asa cum apare pe site si uitati ce raspuns am primit:
Intrebare: As dori sa stiu daca mulineta Okuma Longitude 65 are un tambur de aluminiu si nu din alt material (plastic nichelat)?
Raspuns: Are un tambur din metal,si cel de rezerva este din grafit.
Ce sa mai inteleg acum? Cine are dreptate? Gor965 care a pus mana pe el si l-a verificat, plus agrmunetele de pe net sau cel de la magazin care l-a vazut probabil prin "punga" ca stralucea ca si "metalul" si anunturile pe site-urile romanesti??? HELP!
Dar interesant ca pe toate site-urile romanesti apare la fel, desi nu e un produs nou pe piata!
Rog celor care sunt in posibilitatea de-a verifica, la una din magazinele care le are de vanzare online si nu numai, de a-l verifica pe viu (poate e oferta, mai stim?) daca tamburul e din aluminiu sau grafit aluminizat. Merci mult!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Mar 2009, 12:05

Ei draci , am gresit ca am zis plastic in loc de grafit ! Daca ziceam de o lanseta ca are blancul de plastic mai ziceam c-am sarit calul dar asa...cine a vrut sa priceapa sunt convins c-a inteles la ce m-am referit ! Cine-mi trimite un tambur de Longitude din aluminiu ai promit ca musc din el in direct la Florentin in emisiune ! Care aveti mulineta asta ,scoateti tamburul si dati-l cu fundul in sus...uitati-va in interior si vedeti ca nu e vopsit complet...de fapt doar la baza cam 5 mm e nichelat si-n rest e negru (grafit) . Dar asta-i nimic ...daca te uiti atent se vad nervuri de la turnarea in matrite (nu e finisat)... loviti putin tamburul si-o sa sune a "plastic" de-o sa-mi zica nenea Jan ,Gore Mincinosu ! :))
P.S
Nu m-am trezit eu sa verific tamburul astora ci am vazut comentarii acum 2 ani legate de treaba asta. Era o persoana care a spart un tambur de-asta ! Omul s-a dus la magazin si-a facut scandal fiindca aia sustineau ca tamburul e metalic. Cand le-au luat la verificat pe toate din magazin au constatat ca sunt din grafit (plastic cum spunea respectivul). Asta a fost acum 2 ani , de anul trecut nu se mai fabrica, acum ,daca ma apuc sa zic ca Romania e tara tuturor posibilitatilor , n-as fii consegvent , asa ca ...astept un tambur metalic de Longitude sa-l mananc ! Nu-mi trimiteti de Latitude ca stiu ...asta chiar are tambur metalic , dar nu are rezerva deloc !

Imagine

oldno7
utilizator
utilizator

Mesaj de oldno7 » 04 Mar 2009, 12:41

Va voi rezolva eu dilema. Exista Okuma Longitude ce vine cu 2 tamburi, ambii din grafit, si exista Okuma Latitude, identica cu Longitude, ce vine cu un singur tambur, de inox. Nu vorbesc din auzite, ci chiar am asa ceva.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Mar 2009, 12:58

oldno7 scrie:Va voi rezolva eu dilema. Exista Okuma Longitude ce vine cu 2 tamburi, ambii din grafit, si exista Okuma Latitude, identica cu Longitude, ce vine cu un singur tambur, de inox. Nu vorbesc din auzite, ci chiar am asa ceva.
Lasa mestere ca stim de Latitude ...aici unii de Longitude se indoiesc ca n-am dreptate ! :)
Am spus in postul de mai sus ,sa nu-mi trimiteti tamburi metalici de Latitude ca altfel vi-l cer pe cel de grafit de la asta ! :))

Imagine

oldno7
utilizator
utilizator

Mesaj de oldno7 » 04 Mar 2009, 13:04

Ba ai dreptate! Mai mult decat atat: tamburul principal de la Longitude este din grafit (ce arata ca un plastic penal) vopsit in argintiu metalizat, iar cel de rezerva este din grafit negru.

bmjean
senior
senior

Mesaj de bmjean » 04 Mar 2009, 17:51

@gor965 "...de-o sa-mi zica nenea Jan ,Gore Mincinosu !"

Doamne feri! Departe de mine gandul asta, dar macar acum sunt sigur 100% (nu ca nu l-as fi crezut pe gor965, dar mai multe confirmari sunt binevenite) ca tamburul e din grafit metalizat (sau aluminizat, indiferent) si cei ce au de vanzare pe net, ar fi bine sa schimbe...la specificatii.
Luam tzeapa si eu (fiind unul din doritori) asa mai bine ma indrept spre Synex, pe care-l stiu si l-am incercat direct pe lanseta.
Merci tuturor pentru lamuriri!

P.S. oi fi eu de 44 de ani, dar chiar "nenea" :)) , pe dinauntru ma simt mai tanar!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Mar 2009, 18:09

Lasa dl. Jean ,ca n-am spus cu rautate ! :D Si mie imi mai spun cei tineri Nea George si nu ma supar...basca ,nici daca-mi spuneai Mincinosu' nu ma afecta prea tare...lucrez in domeniu ! :))

Imagine

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 04 Mar 2009, 18:12

plastic penal, grafit din parti. mulineta e buna, per ansamblu, mai ales ca e pe pret vechi, cam 140 de lei. am dat ani buni cu okuma dyna drag, ambii tamburi din grafit si no problem. doar ca aia nu erau vopsiti in culoarea aia, care, pe deasupra se mai si decojeste la primul pescuit. cred ca era o varianta mai buna sa il fi lasat nevopsit sau sa ii fi placat cu metal buza tamburului, cum au facut si la alte modele
Fishing is life. The rest...just details

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 04 Mar 2009, 18:23

Fortat de imprejurari (m-am dus sa caut catalogul Okuma 2007) am luat iar mulineta la intrebari (sta de cel putin 2 ani in raft ,ptr. ca pretul e 220 lei !!!) ...va spun sincer ca mulineta asta in 3 rulmenti ,efectiv toarce !!! Nici ale mele nu merg asa fin ! Problema ,sunt convins de asta , o sa apara dupa ceva intrebuintare. Presupun ca acum toate componentele sunt fara uzura , vaselina e beton pe pozitie , iar toate componentele de plastic nu s-au largit . Vopseaua nichelata de pe tambur are alta nuanta cu cea pe care o folosesc Okuma de obicei ptr. a vopsii partile din plastic de pe mulinetele lor cu tambur supramarit. Stiti ca se duce vopseaua de pe butonul de frana,bratul pickup-ului si de pe capacul din fundul mulinetei . As zice ca daca nu bagi textil prea des , e posibil ca vopseaua de pe tambur sa tina !...restul pieselor ... :-?

Imagine

oldno7
utilizator
utilizator

Mesaj de oldno7 » 05 Mar 2009, 11:17

Eu am Latitude de 2 ani si am pescuit cu ele peste tot, inclusiv in Delta. Plusuri: forta foarte mare, fiabile, daca ai grija cu saibele de pastic de sub tambur firul se aseaza incredibil de bine, frana foarte buna. Minusuri: intra firul sub tambur destul de usor, daca le scapi in apa trebuie sa le usuci foarte bine si sa le ungi din nou, intra o groaza de fir pe ele (tocmai le-am umplut cu 500 m de 0,30), sunt cam grele, nu au tambur de rezerva si este greu de cumparat (Arrow nu aduce). Una peste alta, pentru pretul lor sunt supermulinete.

dragan claudiu
Veteran
Veteran

Mesaj de dragan claudiu » 22 Iun 2009, 20:36

asa cum am promis ca va anunt ce mulinete mi-am luat dupa multe cautari simai multe modele pipaite am ajuns intr-un final fericit pentru mine sa ma pricopsesc cu 3 shimano bblc luate de la o cunostinta care le cumparase anul trecut si nu pescuise cu ele deloc cu 1300 ron toate.simbata am fost pe balta sa vad cum se comporta si sint foarte satisfacut. va multumesc de sfaturile care le-am primit din partea voastra si va urez fire cit mai intinse.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mulinete”