betaina in mamaliga
- filip horatiu
- membru activ
- Mesaje: 61
- Membru din: 24 Apr 2009, 00:40
betaina in mamaliga
V-as ruga frumos daca stiti careva, daca se poate folosi betaina in mamaliga fiarta. Daca da,care sunt cantitatile? Va multumesc si va salut pe toti cu respect.
Re: betaina in mamaliga
Eu puneam cam 10 g la o mamaliga de 1 kg. Intre timp n-am mai pus dar am pudrat mereu patratelele dupa ce le-am taiat (betaina adera imediat pe suprafete umede ) si-am avut rezultate mai bune in felul asta !filip horatiu scrie:V-as ruga frumos daca stiti careva, daca se poate folosi betaina in mamaliga fiarta. Daca da,care sunt cantitatile? Va multumesc si va salut pe toti cu respect.
- MadaPescar
- membru activ
- Mesaje: 76
- Membru din: 27 Ian 2009, 20:30
- Localitate: Constanta
Re: betaina in mamaliga
Si cand ajungeau in apa patratelele nu se "spalau"?gor965 scrie:Eu puneam cam 10 g la o mamaliga de 1 kg. Intre timp n-am mai pus dar am pudrat mereu patratelele dupa ce le-am taiat (betaina adera imediat pe suprafete umede ) si-am avut rezultate mai bune in felul asta !filip horatiu scrie:V-as ruga frumos daca stiti careva, daca se poate folosi betaina in mamaliga fiarta. Daca da,care sunt cantitatile? Va multumesc si va salut pe toti cu respect.
Mai ramanea ceva betaina pe ele?Scuze de intrebare dar am mai vazut o veche postare de a ta Gor in care spune-ai lucrul asta si sincer si atunci ma mancau degetele sa te intreb dar acum....nu am mai rezistat
Re: betaina in mamaliga
In general nu este recomandabil sa folosesti betaina in mamaliga fierbinte( s-au cand fierbe) ptr. ca nu rezista la temperaturi ridicate si se dizolva. Daca tii mortis sa folosesti betaina in mamaliga atunci o poti folosi cand s-a mai racit putin mamaliga, presarata pe deasupra, ca la boilles-uri fierte apoi amestecata incet ptr. incorporare. Cineva spunea ca nu exista un dozaj maxim ptr. betaina, eu recomand cam doua linguri ptr. un kg. de mix sau mamaliga.
Re: betaina in mamaliga
Te gandesti ca la impactul cu apa se spalau ? N-am stat sa verific exact pana acum fiindca am fost convins ca la modul cum se lipeste de mamaliga rezista sigur la impact ...ce se intampla apoi in apa ...acum am facut cateva poze ,ca tare eram curios !MadaPescar scrie:Si cand ajungeau in apa patratelele nu se "spalau"?gor965 scrie: Eu puneam cam 10 g la o mamaliga de 1 kg. Intre timp n-am mai pus dar am pudrat mereu patratelele dupa ce le-am taiat (betaina adera imediat pe suprafete umede ) si-am avut rezultate mai bune in felul asta !
Mai ramanea ceva betaina pe ele?Scuze de intrebare dar am mai vazut o veche postare de a ta Gor in care spune-ai lucrul asta si sincer si atunci ma mancau degetele sa te intreb dar acum....nu am mai rezistat
- Fişiere ataşate