lansete carbon

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
tudor mircea
Veteran
Veteran

lansete carbon

Mesaj de tudor mircea » 29 Mai 2009, 21:51

vreau sa-mi achizitionez lansete de carbon.Imi spune si mie cineva care sunt avantajele si dezavantajele carbonului.Am inteles ca ar cam fi periculos pe timp nefavorabil,tunete,fulgere...As vrea detalii.Multumesc anticipat!

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: lansete carbon

Mesaj de gor965 » 29 Mai 2009, 23:52

tudor mircea scrie:vreau sa-mi achizitionez lansete de carbon.Imi spune si mie cineva care sunt avantajele si dezavantajele carbonului.Am inteles ca ar cam fi periculos pe timp nefavorabil,tunete,fulgere...As vrea detalii.Multumesc anticipat!
Lansetele de carbon sunt mult mai usoare si mai sensibile decat cele din fibra de sticla !Pe partea cealalta nu sunt atata de rezistente la socuri ! Carbonul fiind conductor electric e de preferat ca pe timp de furtuna cu fulgere in apropiere sa nu pui mana si sa ridici lanseta in sus !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 30 Mai 2009, 13:12

gor cand ai zis ca sunt mai sensibile la ce te refereai?
avantaje:greutate redusa, echilibrate mai bine, putere mai mare
dezavantaje: pret ridicat comparativ cu cel al fibrei de sticla, rezistenta mai mica decat a fibrei de sticla (cine o sa zica ca nu, vorbeste aiurea), datorita rigiditatii tind ca atunci cand aduci peste in mal sa scoata carligul din gura pestelui si trebuie manevrate cu mare grija(ma refer la ciprinide cu gura moale crap/caras). Cati crapceni am scapat pe Dunare din cauza asta cand mancau urat.
Work is for people who can't fish!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 30 Mai 2009, 13:58

stefanflorin scrie:gor cand ai zis ca sunt mai sensibile la ce te refereai?
La feeling...la senzatie !...o transmit mult mai bine !
Legat de rezistenta ,e clar fibra de sticla este mult mai rezistenta ,dar...raportat la greutate (si grosime ) rezistenta fibrei de carbon e net superioara !
La cate variatiuni de fibra composita de grafit exista acum pe piata e imposibil sa mai credem ca tipul de actiune "moale" al betelor de fibra de sticla nu mai poate fii inlocuit !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”