CONCURSURI PE ACTIUNI

Moderator: florentiniuga

Dan Mitranescu
Partener
Partener

CONCURSURI PE ACTIUNI

Mesaj de Dan Mitranescu » 27 Mai 2009, 17:23

In atentia organizatorilor de concursuri :

Am observat ca exista o selectie a concurentilor in functie de taxa de participare si implicit a premiilor puse in joc. Sunt concurenti care prefera o taxa modica nefiind interesati neaparat de valoarea premiilor si in acelasi timp sunt concurenti care alearga numai dupa concursurile cu pot mare indiferent de taxa.
In toate concursurile de pana acum nu s-a putut impaca toata lumea si astfel am avut o participare scazuta ,deranjanta pentru organizatori cat si pentru participantii ramasi.
Astfel m-am gandit la urmatoarea forma de organizare a taxei de participare si a premiilor intr-un nou gen de concurs :

CONCURS PE ACTIUNI :

1. o actiune are valoarea de 100 ron
2. fiecare echipa cumpara minim 10 actiuni si maxim nelimitat (minimul se poate modifica de la un concurs la altul)
3. premii :
LOCUL 1 nr.actiuni echipa loc1* 50% fond premiere
LOCUL 2 nr. actiuni echipa loc2 * 30% fond premiere
LOCUL 3 nr.actiuni echipa loc3 *15% fond premiere
CAPTURA nr.actiuni *5% fond premiere

EXEMPLU:

La un fond de premiere de 30.000 ron

Echipa loc 1 are 10 actiuni rezulta premiu 8.300 ron
Echipa loc 2 are 30 actiuni rezulta premiu 14.940 ron
Echipa loc 3 are 20 actiuni rezulta premiu 4.980 ron
Captura are 20 actiuni rezulta premiu 1.660 ron

Calcul:
1. 10*50=500 parti
2. 30*30=900 parti
3. 20*15=300 parti
capt.20*5 =100 parti

Total parti = 1800
1parte = FOND PREMIERE / TOTAL PARTI
1parte = 30000 /1800 = 16,60 ron

Locul1 500parti* 16,60 =8300 ron
Locul2 900parti* 16,60 =14940 ron
Locul3 300parti* 16,60 =4980 ron
Captura 100parti* 16,60 =1660 ron

Sunt sigur ca astfel se vor strange fonduri de premiere mari deoarece sunt multe echipe care vor sa mizeze pe mai mult si totodata o sa fie completa toata lista de participare.
In plus se poate participa si cu sume modice.

P.S. Prioritate au cei cu actiuni mai multe !

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Re: CONCURSURI PE ACTIUNI

Mesaj de florentiniuga » 27 Mai 2009, 19:57

Dane, stii ca eu agreez modelele matematice pe care le propui dar la calcului punctajului Turneului a trebuit sa-mi fac singur automatizarile in calculul tabelelor si crede-ma ca nu mi-a fost usor sa introduc toate formulele pentru 7 etape.
Crezi ca pentru acest model ai putea sa generezi un sistem de calcul in XL, astfel incat oricine sa-si poata calcula singur premiul in functie de nr. de "actiuni" introdus? Fara un simulator al sistemului, care sa poata fi testat de oricine, e destul de greu sa-l inteleaga toti. Desi este exact principiul pariurilor sportive cu cote diferite, sunt putini cei care joaca si stiu despre ce-i vorba.

P.S. La pariuri casa castiga mereu. In cazul nostru cine-i casa? :))
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 27 Mai 2009, 21:35

florentiniuga scrie:Dane, stii ca eu agreez modelele matematice pe care le propui dar la calcului punctajului Turneului a trebuit sa-mi fac singur automatizarile in calculul tabelelor si crede-ma ca nu mi-a fost usor sa introduc toate formulele pentru 7 etape.
Crezi ca pentru acest model ai putea sa generezi un sistem de calcul in XL, astfel incat oricine sa-si poata calcula singur premiul in functie de nr. de "actiuni" introdus? Fara un simulator al sistemului, care sa poata fi testat de oricine, e destul de greu sa-l inteleaga toti. Desi este exact principiul pariurilor sportive cu cote diferite, sunt putini cei care joaca si stiu despre ce-i vorba.

P.S. La pariuri casa castiga mereu. In cazul nostru cine-i casa? :))
Calculul se face foarte usor in cateva minute chiar si din pix.
Premiile se modifica permanent in functie de numarul actiunilor pe care il au echipele de pe podium.

Important este sa te clasezi cat mai bine si sa pariezi cat mai mult. In acelasi timp este avantajos si pentru cei care pariaza putin si castiga mai mult datorita celor care au plusat fara sa aibe si rezultate bune .

Pot sa fac oricand un program care sa dea rezultatele in cateva secunde .Ieftin ...! :D

Am uitat de "casa" ! :D Intradevar si casa poate sa aiba un procent din CRESTEREA fondului de premiere. Asa este si normal ! Oricum un procent de 5% din surplusul fondului de premiere nu este deranjant pentru castigatori .

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 27 Mai 2009, 21:47

Spre exemplu la o etapa a Turneului :

Situatia actuala :
Se inscriu 40 echipe,
locul 1 3000
locul 2 2000
locul 3 1000
captura 1000

Daca se da liber la plusat presupunem ca 5 concurenti mai vin cu 500 ron fiecare si inca 5 concurenti mai vin cu inca 1000 ron fiecare.Astfel fondul de premiere se modifica de la 7000 actual la 14500

In situatia de fata daca pe podium se afla cei care au platit decat inscrierea acestia vor avea premii duble.
Pot raspunde la orice varianta de "podium" pentru cine vrea un rezultat anume.

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 27 Mai 2009, 23:49

Din categoria "paranoia" :
daca X baga suma minima si Y are cea mai mare suma, ar putea aparea urmatoarea situatie
- in cazul in care castiga X, se alege cu modesta suma de (ex.) 3000 lei
- in cazul in care castiga Y, are de incasat (ex.) 12.000 lei
daca X conduce, poate fi mai interesant sa-i cedeze (vanda) titlul lui Y pentru suma de (ex.) 3000 lei (prin noncombat).
in acest fel, X castiga mai mult iesind pe locul 2 (se adauga si castigul pentru locul 2) iar Y, desi nemeritat, castiga totusi 9000 lei plus gloria locului 1.
Cred ca se poate desi nu ar fi o situatie des intalnita. Pe langa faptul ca ar trebui sa fie detasati clar de restul plutonului ca sa-si permita astfel de "jocuri", ar trebui sa existe si aceasta diferenta de pot si in plus sa existe afinitati intre cei doi si scapari majore la capitolele moralitate, combativitate, sportivitate.

Dar daca pe podium ies 3 care au bagat potul minim, au posibilitatea sa castige mai mult decat daca ar fi 2 cu pot minim si unul cu pot maxim? Atunci nu e ca la pariuri, ca acolo castigi procentual cu cat bagi. Daca castigatorii baga putin, ramane mai mult pentru casa.

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 28 Mai 2009, 00:01

Cam asa arata programul cu cateva exemple:
CALCUL PREMII EXEMPLU.xls
(24.5 KiB) Descărcat de 187 ori

Se completeaza spatiile cu albastru si automat apar rezultatele.

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 28 Mai 2009, 00:14

florentiniuga scrie:Din categoria "paranoia" :
daca X baga suma minima si Y are cea mai mare suma, ar putea aparea urmatoarea situatie
- in cazul in care castiga X, se alege cu modesta suma de (ex.) 3000 lei
- in cazul in care castiga Y, are de incasat (ex.) 12.000 lei
daca X conduce, poate fi mai interesant sa-i cedeze (vanda) titlul lui Y pentru suma de (ex.) 3000 lei (prin noncombat).
in acest fel, X castiga mai mult iesind pe locul 2 (se adauga si castigul pentru locul 2) iar Y, desi nemeritat, castiga totusi 9000 lei plus gloria locului 1.
Cred ca se poate desi nu ar fi o situatie des intalnita. Pe langa faptul ca ar trebui sa fie detasati clar de restul plutonului ca sa-si permita astfel de "jocuri", ar trebui sa existe si aceasta diferenta de pot si in plus sa existe afinitati intre cei doi si scapari majore la capitolele moralitate, combativitate, sportivitate.

Dar daca pe podium ies 3 care au bagat potul minim, au posibilitatea sa castige mai mult decat daca ar fi 2 cu pot minim si unul cu pot maxim? Atunci nu e ca la pariuri, ca acolo castigi procentual cu cat bagi. Daca castigatorii baga putin, ramane mai mult pentru casa.
Va rog sa va jucati putin cu programul de premiere cu diferite nr. de actiuni si schimbarea acestora pe podium . O sa observati ca suma premiilor nu difera foarte mult la cei care vor sa faca "strategii" . Nu cred ca se merita riscul... mai ales ca poate sa-i depaseasca oricand cineva .

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 28 Mai 2009, 00:21

Da, corect, foarte interesant! E demn de luat in consideratie. Sa vedem ce zic si potentialii participanti dar stii ce s-ar putea intampla? La concursurile traditional scumpe, sa ne trezim cu o gramada de participanti cu sume minime. In rest, repet, foarte interesant.

p.s. nu te-ai uitat la meci? :))

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 28 Mai 2009, 00:39

florentiniuga scrie:Da, corect, foarte interesant! E demn de luat in consideratie. Sa vedem ce zic si potentialii participanti dar stii ce s-ar putea intampla? La concursurile traditional scumpe, sa ne trezim cu o gramada de participanti cu sume minime. In rest, repet, foarte interesant.

p.s. nu te-ai uitat la meci? :))
:D pai ce nu am doi ochi! :D

Indiferent de concursul la care se aplica acest gen de calcu se pleaca de la o suma minima obligatorie .
Aceasta suma poate coboare putin sub "traditia" concursului ,fondul de premiere completandu-se cu cei care pluseaza.

Taxa de inscriere mai accesibila ,fond de premiere mai mare si castiga cine risca mai mult si pescuieste mai bine !

Eu unul am sa plusez cam tot timpul si mai stiu cativa care nu se abtin. :D
In plus am sa incep sa ma duc si pe la concursurile ieftine daca respectivii organizatori accepta ideea.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 28 Mai 2009, 00:47

Dane , la inscrieri sigur se va lasa cu licitatii ! :D Cei care se inscriu primii cu nr. minim de actiuni stau cu morcovul ca vin altii cu actiuni mai multe si ii scot din concurs ! Daca ai 10 locuri si 10 pescari platesc nr. minim de actiuni , ce se intampla daca mai apar cativa care platesc cate o actiune in plus fata de cei deja inscrisi ...pe care din aia 10 ai pui pe tusa ? Ar fii obligati sa pulseze si ei daca vor sa ramana in joc ! Timpul de inscriere este nelimitat ,ori dupa ce s-au ocupat locurile se inchide usa ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 28 Mai 2009, 01:15

gor965 scrie:Dane , la inscrieri sigur se va lasa cu licitatii ! :D Cei care se inscriu primii cu nr. minim de actiuni stau cu morcovul ca vin altii cu actiuni mai multe si ii scot din concurs ! Daca ai 10 locuri si 10 pescari platesc nr. minim de actiuni , ce se intampla daca mai apar cativa care platesc cate o actiune in plus fata de cei deja inscrisi ...pe care din aia 10 ai pui pe tusa ? Ar fii obligati sa pulseze si ei daca vor sa ramana in joc ! Timpul de inscriere este nelimitat ,ori dupa ce s-au ocupat locurile se inchide usa ?
Licitatia (ideal este sa existe ,dar nu cred ) se incheie cu o data limita inaintea concursului , sa zicem o luna.

Se pot fixa doua sume de inscriere, una minima si una care garanteaza participarea :

De exemplu
Concurs la MV2

Taxa de plecare actiuni 1500 ron
Taxa loc garantat 2000 ron.

In felul acesta nu se supara nimeni pentru ca taxa traditionala este in jur de 2000 ron , totodata se asigura participarea pe toate standurile cu taxa minima .

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 28 Mai 2009, 01:51

Si daca ,din varii motive ,nu se ocupa toate locurile , suma minima de inscriere se poate reduce ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 28 Mai 2009, 10:09

gor965 scrie:Si daca ,din varii motive ,nu se ocupa toate locurile , suma minima de inscriere se poate reduce ?
Daca nu se ocupa toate locurile la un concurs unde taxa de plecare este sub taxa traditionala deja cred ca este o problema!

Si in aceasta situatie se pot scoate locurile libere la licitatie pe o suma mai mica . Premiile respectivilor vor fi direct proportionale cu suma achitata ,se ocupa toate locurile si de ce nu se suplimenteaza fondul de premiere.
In mod sigur este mai dine decat cu standuri goale ...
Si in aceasta situatie fondul de premiere o sa aiba o valoare cel putin egala cu fondul de premiere din concursul traditional datorita faptului ca uni vor plusa.

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 28 Mai 2009, 11:58

Ultima nelamurire. Iata un exemplu aplicat unei manse de Turneu Infopescar:
calcul.jpg
Nu ar fi bine ca cei de pe podium sa aiba premiul minim garantat, in exemplul de mai sus 3000lei pentru locul 1, la fel ca in cazul in care toti ar intra cu cate o singura actiune?
Aberand un pic sumele, s-ar putea ca unul de pe podium sa nu-si scoata nici taxa de participare daca are o singura actiune iar ceilalti au cate 10 actiuni.
In rest, zau ca e tentant.

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 28 Mai 2009, 13:31

O actiune valoreaza 100 ron, deci actiunile unei echipe (sau concurent in cazul Turneului) sunt de la 5 in sus (taxa minima de participare).

Refaceti rezultatele cu actiuni intre 5 si sa zicem 10, 15 actiuni si vedeti ce iese.
In plus luati in calcul faptul ca fondul de premiere creste substantial in momentul in care exista astfel de investitori.

Scrie răspuns

Înapoi la “Crap si somn”