Monturi Dunare
Moderator: florentiniuga
Re: Monturi Dunare
Ma sau batut, promit sa folosesc de acum( anul 2009) in apa curgatoare (curent puternic) forfac de 20-25 cm. Voi vedea rezultatele pe Prut, Dunare si Siret si voi trage concluziile de rigoare. Mersi de sfaturi si argumente.
personal nu folosesc forfac mai mare de 10 15 cm,depinde acum si de locul unde pescuiesti, pe Dunare fiecare loc are particularitatea lui.eu pescuiesc pe senalul navigabil la adancime mare.Privitor la locul unde dau eu mi se agata de foarte multe ori in momentul in care montura matura fundul apei pana se aseaza, curentul fiind puternic.
In consecinta folosesc un plumb culisant de 100 gr urmat de un momitor dupa care vine carligul pe care pun boabe de porumb sau patratica pe fir de par iar inainte de lansare infig carligul in momitor, distanta intre momitor si carlig este de 10 15 cm.
In consecinta folosesc un plumb culisant de 100 gr urmat de un momitor dupa care vine carligul pe care pun boabe de porumb sau patratica pe fir de par iar inainte de lansare infig carligul in momitor, distanta intre momitor si carlig este de 10 15 cm.
- andrei_somes
- utilizator
pe firul principal ; plumb culisant - opritor- (un virtej?) si firul de 25-30 cm lungime cu cirlig?
Corect !andrei_somes scrie:pe firul principal ; plumb culisant - opritor- (un virtej?) si firul de 25-30 cm lungime cu cirlig?
Ptr. a evita ca plumbul sa loveasca direct in vartej (de fapt in nod ) eu pun un opritor mic din spuma !
- Butaru Gabriel
- Veteran
Am incercat mai multe monturi ,dar pentu mine asta este pe primul loc.Plumbul direct pe firul principal ca opritor folosesc elastec iar carligul la 20-25 cm de opritor.Este foarte buna in agatatura
Forfaturi pentru Dunare
Nu am mai fost niciodata pe dunare, dar as vrea sa ma duc sambata 30 Mai.Poate cineva sa-mi spuna cu ce ace(ce numar) sa leg forfaturile? Asi dori sa fac forfaturi pentru somn, pentru crap, si pentru caras.Si cam ce grosime de guta imi trebuie pe mulinete? Mentionez ca merg in zona Giurgiu.
Cu multumiri
Cu multumiri
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri
Cu stima
Cu stima
- Butaru Gabriel
- Veteran
Cateva monturi de crap si rapitor.
- stefan_kwr
- Veteran
In ultima poza folosesti ceva flotant pe ac, ca vad ca este fara fir de par???
Ce gramaj au plumbii?
Ce gramaj au plumbii?
- Allen Besnovich
- Veteran
Eu pe Dunare am folosit montura clasica, plumb culisant (100g in sus) pe linia principala, opritor din chistoc de tigara si carligul legat la o distanta de 20cm.
Nu am folosit niciodata textil pe dunare, pentru ca nu e recomandat in praguri, agatatura, crengi. Anul asta am gasiit un fir textil teflonat, la fel de rigid ca si cel monofilament si l-am folosit pe acela pentru a lega carligele si il atasam la linia principala prin bucla sau vartej.
Aceeasi montura o folosesc si pe Jiu sau Olt.
Referitor la momeala, direct pe carlig.. exclus firul de par. Cel putin eu nu am prins cu firul de par (desi am incercat).
Nu am folosit niciodata textil pe dunare, pentru ca nu e recomandat in praguri, agatatura, crengi. Anul asta am gasiit un fir textil teflonat, la fel de rigid ca si cel monofilament si l-am folosit pe acela pentru a lega carligele si il atasam la linia principala prin bucla sau vartej.
Aceeasi montura o folosesc si pe Jiu sau Olt.
Referitor la momeala, direct pe carlig.. exclus firul de par. Cel putin eu nu am prins cu firul de par (desi am incercat).
C.S. OLTENIA FISHING
- Butaru Gabriel
- Veteran
Momeala direct pe carlig, plumbii au intre 80-150 grstefan_kwr scrie:In ultima poza folosesti ceva flotant pe ac, ca vad ca este fara fir de par???
Ce gramaj au plumbii?