MELASA
- cristian505ro
- Veteran
Re: MELASA
Derivata din procesarea zaharului, melasa este un indulcitor natural de culoare maron inchis spre negru si de consistenta mai groasa. Este un produs aromat, ca lichiorul, bogat in zaharuri. Este foarte bine agreat de crap in orice nada, nelipsind din compozitia boiliesurilor si a diverselor amestecuri pentru nadire. Nu dizolva PVA, deci se poate adauga impreuna cu alte componente in nada din pungile PVA pentru nadire. In general se foloseste cam 50 ml/ 1 kg produs solid (mix, porumb). Personal am incercat-o numai in mix, masa lichida boilies,porumb,pelete, seminte combinate pentru spod, in mamaliga inca nu pana acum, dar nu are ce sa faca rau cred. Eu in mamaliga pun lapte de porumb la pregatire. Eu nu o folosesc diluata cu apa, caci utilizez si PVA diverse.bebeu scrie:Am facut rost de niste melasa, cu recomandarea ca este foarte buna in amestec cu mamaliga.Stie cineva sa-mi spuna mai multe despre melasa?
Cristian Bebesel
Multumesc mult pentru raspuns
- Liviu Stroe
- membru activ
Unde se comercializeaza de fel asa ceva ? Se gaseste si in magazinele cu articole de pescuit ?
Respect,
Liviu
Liviu
- george-alexandru
- Veteran
se gaseste aproape in toate magazinele de profil sub forma lichida sau solida
melasa este buna sau nu...
As dori un sfat si eu in legatura cu melasa unde este mai bine sa o folosec la mamaliga sau la boilesuri si in ce cantitate va multumesc
Re: melasa este buna sau nu...
poti sa o folosesti in ambele cazuri ,iar dozajul il reglezi in functie de cantitatea de mamaliga sau boilliesuri pe care o doresti ,cat si de forma sub care gasesti melasa,adica solida sau lichida,un lucru e sigur este super concentrata ,implicit te sfatuiesc sa nu exagerezi .[eu am folosit cam 50,60ml de melasa /kg mix ,nada,sau pt crap pe dunare,in mamaliga]ycogrum scrie:As dori un sfat si eu in legatura cu melasa unde este mai bine sa o folosec la mamaliga sau la boilesuri si in ce cantitate va multumesc