Crestinesti...
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
Re: Crestinesti...
In primul rand!Hristos a inviat!
In al doilea rand...Totul a trecut de la sine,ca in reclama mult bagata la tv:Ce-ai facut azi...?Mai nimic...folositi Tranz-Activ
In al treilea rand..cu mersurile din ziua de azi...
Acu' ceva timp,fiind zi de relache,am facut o incursiune fulger in dispozitivul batranei noastre capitale.A trebuit sa-i duc lui fi-miu o “infuzie” ,inainte de sesiune.In compartimentul trenului accelerat, o atmosfera placuta,mobilier nou,usile cu senzor,curatenie.De drag sa calatoresti…Mai mult,vis-a- vis de locul ocupat de mine, erau doua femei in varsta,probabil gemene,care m-au surprins cu sincronizarea miscarilor si gesturilor.Pe timpul calatoriei,au servit doua randuri de sandvisuri.Mi s-a parut ca mestecau in acelasi ritm si inghiteau in acelasi timp.Vrand sa le distrag atentia,mi-am asezat pe bancheta din stanga revista Clik (o cumparasem din tren, sa treaca timpul mai repede) ,pe prima pagina fiind cantareatza Cristina Rus ,cu ai sai sani generosi si siliconati.Reactia a fost aceeasi.S-au uitat un timp,apoi au adormit cu un zambet inflorit in coltzul gurii.Vise… Apropos de dormit in tren.De cand am vazut oameni in compartimente cu gurile cascate in timp ce atipesc,ma feresc precum dracul de tamaie sa adorm in tren…Imi imaginez ca s-ar uita cineva la mine in acele momente ..Si-mi trece somnul pe loc…In fine,arata urat omul care doarme cu gura cascata intr-un mijloc de transport in comun.Sa continui..Pe geam n-am vazut mare lucru,mai ales ca era ceatza, iar asta estompa intregul peisaj.E acea senzatie stranie, cand te uiti pe geam ,totul e monoton si practic nu te gandesti la nimic.Adica ,ajungi la destinatie putin mai tampit, decat esti in realitate.In Gara de Nord, lume de toate felurile si pretzuri pe masura.Iar pe geamul unei case de bilete un afis cu litere mari “Nu mai avem mersuri”.Asa o fi,daca ei spun…ps/Si am fost si la pescuit dupa Paste,asta ca sa se stie...Sapte carasi si-un ciortan...Azi e Sf Gheorghe..La Multi Ani...si s-a rebrenduit si E.Udrea..Romania land of choice, imi voi lua belet,nici nu ma gandesc..si pe bicicleta ajung in statiune..Pa!
In al doilea rand...Totul a trecut de la sine,ca in reclama mult bagata la tv:Ce-ai facut azi...?Mai nimic...folositi Tranz-Activ
In al treilea rand..cu mersurile din ziua de azi...
Acu' ceva timp,fiind zi de relache,am facut o incursiune fulger in dispozitivul batranei noastre capitale.A trebuit sa-i duc lui fi-miu o “infuzie” ,inainte de sesiune.In compartimentul trenului accelerat, o atmosfera placuta,mobilier nou,usile cu senzor,curatenie.De drag sa calatoresti…Mai mult,vis-a- vis de locul ocupat de mine, erau doua femei in varsta,probabil gemene,care m-au surprins cu sincronizarea miscarilor si gesturilor.Pe timpul calatoriei,au servit doua randuri de sandvisuri.Mi s-a parut ca mestecau in acelasi ritm si inghiteau in acelasi timp.Vrand sa le distrag atentia,mi-am asezat pe bancheta din stanga revista Clik (o cumparasem din tren, sa treaca timpul mai repede) ,pe prima pagina fiind cantareatza Cristina Rus ,cu ai sai sani generosi si siliconati.Reactia a fost aceeasi.S-au uitat un timp,apoi au adormit cu un zambet inflorit in coltzul gurii.Vise… Apropos de dormit in tren.De cand am vazut oameni in compartimente cu gurile cascate in timp ce atipesc,ma feresc precum dracul de tamaie sa adorm in tren…Imi imaginez ca s-ar uita cineva la mine in acele momente ..Si-mi trece somnul pe loc…In fine,arata urat omul care doarme cu gura cascata intr-un mijloc de transport in comun.Sa continui..Pe geam n-am vazut mare lucru,mai ales ca era ceatza, iar asta estompa intregul peisaj.E acea senzatie stranie, cand te uiti pe geam ,totul e monoton si practic nu te gandesti la nimic.Adica ,ajungi la destinatie putin mai tampit, decat esti in realitate.In Gara de Nord, lume de toate felurile si pretzuri pe masura.Iar pe geamul unei case de bilete un afis cu litere mari “Nu mai avem mersuri”.Asa o fi,daca ei spun…ps/Si am fost si la pescuit dupa Paste,asta ca sa se stie...Sapte carasi si-un ciortan...Azi e Sf Gheorghe..La Multi Ani...si s-a rebrenduit si E.Udrea..Romania land of choice, imi voi lua belet,nici nu ma gandesc..si pe bicicleta ajung in statiune..Pa!
Facura un cap de tara,
Cand cu gripa aviara...
Auziram,bunaoara,
Ca fu de la barza chioara
Acu',de te doare-n gat,
Inculpatu-i al cu rat...
N-are pene ,voi sa zic,
E purtator de soric...
Cica,de-l pui pe frigare,
Virusu' ii cam dispare...
Io adica,offf,vai mie
Ma facura pandemie...
Vaiiii,io nu facui nimic,
Sunt cuminte,virus mic...
Imi curg lacrimi,cu suspine,
Ce-aveti fratilor cu mine?
ps/De-ar fi totu' superflu,
Sa-mi dea doar cu...Tamiflu..
Cand cu gripa aviara...
Auziram,bunaoara,
Ca fu de la barza chioara
Acu',de te doare-n gat,
Inculpatu-i al cu rat...
N-are pene ,voi sa zic,
E purtator de soric...
Cica,de-l pui pe frigare,
Virusu' ii cam dispare...
Io adica,offf,vai mie
Ma facura pandemie...
Vaiiii,io nu facui nimic,
Sunt cuminte,virus mic...
Imi curg lacrimi,cu suspine,
Ce-aveti fratilor cu mine?
ps/De-ar fi totu' superflu,
Sa-mi dea doar cu...Tamiflu..
Ba pot,ba stiu si am timp.Ce atata munca si responsabilitati?Ce atata pescuiala?
Am trimis deja documentatia la Autoritatea Aeronautica Civila si astept raspuns.Cred ca se aproba, mai ales ca-s vremuri de restriste,e criza si,prin a mea initiativa, creez noi locuri de munca.Am realizat un hibrid,ceva intre bugetar si privat,la doua capete,adica.Voi infiinta un Aeroclub de Asociatie de locatari(i-am gasit si nume-”Care pe unde apuca”) cu activitati in domeniu:pilotaj la joasa inaltime,instructori de zbor,parasutism ,tot de joasa.Sa detaliez putin.Se decoleaza cu sindrile(le-am comandat la un tamplar cu experientza,sunt in grafic) de pe planseul blocului,de la etajul patru,in zbor planat si fara turbulente.Avem 30 buc.tip low cost,trase la rindea.Culoarele de zbor ,la alegere.Cei selectati pentru pilotaj sunt cu precadere barbati sau femei in prag de pensionare(bagam 80% cu prioritate din ultimele trei luni,la calculul pensiei)Si pentru parasutisti avem suport logistic:cearsafuri coton 100%, cu suspante omologate, din iuta.Salturile ,la fel,tot de la patru,neaparat cu casca de motociclist.Calculul pensiei,idem piloti.Si fara spagi,ca doar eu semnez.Apropos de eu.Io voi fi director de aeroclub,instructor,pilot si in consiliul de administratie,ca de-aia-s sef.Veniturile mele vor fi (ramane-ntre noi)cu multe zerouri.Ce sindrila mea si-a legii personalului navigant!Hai pa!Si acu' urarea:fir intins!
Am trimis deja documentatia la Autoritatea Aeronautica Civila si astept raspuns.Cred ca se aproba, mai ales ca-s vremuri de restriste,e criza si,prin a mea initiativa, creez noi locuri de munca.Am realizat un hibrid,ceva intre bugetar si privat,la doua capete,adica.Voi infiinta un Aeroclub de Asociatie de locatari(i-am gasit si nume-”Care pe unde apuca”) cu activitati in domeniu:pilotaj la joasa inaltime,instructori de zbor,parasutism ,tot de joasa.Sa detaliez putin.Se decoleaza cu sindrile(le-am comandat la un tamplar cu experientza,sunt in grafic) de pe planseul blocului,de la etajul patru,in zbor planat si fara turbulente.Avem 30 buc.tip low cost,trase la rindea.Culoarele de zbor ,la alegere.Cei selectati pentru pilotaj sunt cu precadere barbati sau femei in prag de pensionare(bagam 80% cu prioritate din ultimele trei luni,la calculul pensiei)Si pentru parasutisti avem suport logistic:cearsafuri coton 100%, cu suspante omologate, din iuta.Salturile ,la fel,tot de la patru,neaparat cu casca de motociclist.Calculul pensiei,idem piloti.Si fara spagi,ca doar eu semnez.Apropos de eu.Io voi fi director de aeroclub,instructor,pilot si in consiliul de administratie,ca de-aia-s sef.Veniturile mele vor fi (ramane-ntre noi)cu multe zerouri.Ce sindrila mea si-a legii personalului navigant!Hai pa!Si acu' urarea:fir intins!
- Butaru Gabriel
- Veteran
Salutare domnule director de aeroclub,instructor,pilot si in consiliul de administratie,am si eu o intrebare:
Daca un paznic de noapte moare ziua mai primeste pensie ?
Daca un paznic de noapte moare ziua mai primeste pensie ?
Ieri,profitand de o acalmie casnica,imi facui o linie la varga de sapte metri.Se spune ca un adevarat pescar trebuie sa fie calm si s-astepte cu rabdare miscarea "browniana" a plutei sau bambinei.Nimic mai adevarat.Numai ca sunt situatii,care nu mai tin de normal.Pai,sa ma explic.Mai intai,imi intra un ac in buza de jos,superficial zic io,cand sa-nmoi firu' si sa strang nodu'..Voi cum ati fi reactionat la asa stimul?Io injurai...Si,cum un necaz duce la altu, acul razvratit se infipse(de data asta furibund) in treningu' de casa..A doua injuratura,fireasca,de altfel..Urmarea impactului cu bumbacu, fu rasplatita cu o gaura destul de vizibila in cracu' pantalonului..Apoi,ca o incununare a anormalului ,acelasi ac poznas se agata de covorul din sufragerie,cand sa strang telescopica..Fara urmari semnificative...Ptiu,cred ca numai prohibitia e de vina..Sau...
Fusei la pescuit
//////////////////////
-Mariene,unde mergem,la Fantanele sau Cornu(nu al caprei)?
-Hai sa testam Cornu,auzii c-ar trage ciortanica...Cine stie,numai sa nu ploua,ca nu mai iesim decat la stanga,tractati de tractor...Adevarul e, ca daca ploua acolo, nici mama tractorului nu te salveaza din namol... Bunaoara,dau io pe vremea. kappa.ro(baieti de baieti, in ale prognozelor meteo),bag judetul si localitatea mai sus amintita si-mi iese un soare, cat roata carului de mare.Deci ,vreme buna,fara ploaie...Incarcam marafeturile in masina si la 04.00,cand matzele se pregatesc de culcare,dam startul.In masina,discutii,de una,de alta...Ba cu ce-o sa momim,ba la ce-or manca ciortanii,cate si mai cate...In fine,pe la mijlocul drumului pana-n balta mi se facu sete de apa,nu de... altceva..
-Bai frate,zic io,geanta frigorifica e-n portbagaj,sub trusele de scule,ce fac ,ca am gatu' uscat?
-Lasa ma ,ca oprim in drum,la Terpezita, e acolo o ciutura,pe marginea drumului..Mai coboram doua pante si dam de o fantana zidita ,avand incrustate in piatra numele celor ce-au cladit-o si-au sleit-o(asa o fi obiceiul locului)
-Buna si rece apa asta..Parca-i scoasa din frigider -imi zise Marian,umpland doua pet-uri de rezerva si avarie(au fost 30grade ,vineri, in zona aia)
Mai urcaram o costisa,coboraram si ajunseram la Vartop(ce topominie au satele si comunele astea,o adevarata enciclopedie)Intram ,in sfarsit,pe taramul Cornului-zona Orodel..Iarba in jurul baltii era cam plina de apa( posibil sa fi dat o tzara ploaie in zona)si ne astepta ,ca o fata idragostita,cu bratele deschise..
-Mariene ,pregateste banii de taxa,ca vin paznicii..Mai frate pescar,n-am mai vazut,parca ne asteptau..Nici n-am dat sculele jos din portbagaj ,ca erau langa masina..
-Platiti 50 Ron de pescar si n-aveti voie mai mult de 10Kg..Ciortanii sub un chil si cei peste 5 chile ii eliberati..Caras, de voie...
-Pai ce sa eliberam,ca nici macar nu ne intrebarati ,daca ramanem sau nu...
-Domne,noi va spunem,ca sa n-aveti de-a face cu noi...Cand ii studiai io mai cu luare aminte,ii vazui ca aveau ochii cam tulburi si vorbeau putin impleticit...E clar ,sunt beti...Nici nu terminai bine studiul inceput, ca-l vad pe purtatorul de chitantier ca aluneca pe iarba umeda si se prelinge(pe-o rana)in apele neinvolburate ale Cornu-lui(cu chitantier cu tot)..Ne-am abtinut sa radem,ba i-am intins si o mana de ajutor...
-Va tai bonu'mai incolo,iau alt chitantier ,ca asta se uda-ne zice cel botezat,stergand niste matasea broastei de pe tivul pantalonilor..
Plecara paznicii pe doua carari,noi trasaram o portie de ras,hotararam sa ramanem, iar de pescuit ce sa zic...prinsaram mai mult caras("de voie"),putin mai mari ca tigara..Ciortani, poa la anu',cand or mai creste...Fir intins!
//////////////////////
-Mariene,unde mergem,la Fantanele sau Cornu(nu al caprei)?
-Hai sa testam Cornu,auzii c-ar trage ciortanica...Cine stie,numai sa nu ploua,ca nu mai iesim decat la stanga,tractati de tractor...Adevarul e, ca daca ploua acolo, nici mama tractorului nu te salveaza din namol... Bunaoara,dau io pe vremea. kappa.ro(baieti de baieti, in ale prognozelor meteo),bag judetul si localitatea mai sus amintita si-mi iese un soare, cat roata carului de mare.Deci ,vreme buna,fara ploaie...Incarcam marafeturile in masina si la 04.00,cand matzele se pregatesc de culcare,dam startul.In masina,discutii,de una,de alta...Ba cu ce-o sa momim,ba la ce-or manca ciortanii,cate si mai cate...In fine,pe la mijlocul drumului pana-n balta mi se facu sete de apa,nu de... altceva..
-Bai frate,zic io,geanta frigorifica e-n portbagaj,sub trusele de scule,ce fac ,ca am gatu' uscat?
-Lasa ma ,ca oprim in drum,la Terpezita, e acolo o ciutura,pe marginea drumului..Mai coboram doua pante si dam de o fantana zidita ,avand incrustate in piatra numele celor ce-au cladit-o si-au sleit-o(asa o fi obiceiul locului)
-Buna si rece apa asta..Parca-i scoasa din frigider -imi zise Marian,umpland doua pet-uri de rezerva si avarie(au fost 30grade ,vineri, in zona aia)
Mai urcaram o costisa,coboraram si ajunseram la Vartop(ce topominie au satele si comunele astea,o adevarata enciclopedie)Intram ,in sfarsit,pe taramul Cornului-zona Orodel..Iarba in jurul baltii era cam plina de apa( posibil sa fi dat o tzara ploaie in zona)si ne astepta ,ca o fata idragostita,cu bratele deschise..
-Mariene ,pregateste banii de taxa,ca vin paznicii..Mai frate pescar,n-am mai vazut,parca ne asteptau..Nici n-am dat sculele jos din portbagaj ,ca erau langa masina..
-Platiti 50 Ron de pescar si n-aveti voie mai mult de 10Kg..Ciortanii sub un chil si cei peste 5 chile ii eliberati..Caras, de voie...
-Pai ce sa eliberam,ca nici macar nu ne intrebarati ,daca ramanem sau nu...
-Domne,noi va spunem,ca sa n-aveti de-a face cu noi...Cand ii studiai io mai cu luare aminte,ii vazui ca aveau ochii cam tulburi si vorbeau putin impleticit...E clar ,sunt beti...Nici nu terminai bine studiul inceput, ca-l vad pe purtatorul de chitantier ca aluneca pe iarba umeda si se prelinge(pe-o rana)in apele neinvolburate ale Cornu-lui(cu chitantier cu tot)..Ne-am abtinut sa radem,ba i-am intins si o mana de ajutor...
-Va tai bonu'mai incolo,iau alt chitantier ,ca asta se uda-ne zice cel botezat,stergand niste matasea broastei de pe tivul pantalonilor..
Plecara paznicii pe doua carari,noi trasaram o portie de ras,hotararam sa ramanem, iar de pescuit ce sa zic...prinsaram mai mult caras("de voie"),putin mai mari ca tigara..Ciortani, poa la anu',cand or mai creste...Fir intins!
Tot timpul proasta-n targ va face afaceri" rentabile".Indiferent daca pleaca cu bani multi sau putini la targuieli.Va cauta sa cumpere mult si ieftin.Proasta nu va cumpara o sticla de un litru.Va lua doua de jumate.Si asta, numai pentru a desface de doua ori sticlele.Daca ii va fi sete,va alege (fara discutie) sucu' comerciantul care va striga:"doua la leu,c-asa vand eu!",chiar daca vis-a-vis e altul care vinde aceeasi cantitate(si cu acelasi gust) intr-un singur pahar.Si acum va fi ghidat dupa acelasi rationament:sa bea doua pahare,unu' dupa altu'.Sa fie mult si,daca se poate,la acelasi pretz.Daca-i spui ca ai gasit un produs de calitate,te va contrazice,spunand ca n-ai cautat cu atentie,el gasind acelasi articol(dar de alta firma) la promotzie:+1 gratis.Proasta-n targ va fi obsedata in permanentza de cifra... 2
Daca de sarbatorile de iarna, din 23 mil. de romani, 18 mil. au mancat 1 metru de carnat(in medie),asta inseamna ca s-a consumat 18.000 Km de carnati.Adica,pusi cap la cap,ar iesi un carnat ce ar depasi lungimea totala a retelei feroviare romanesti(11.348 Km) sau la nivel planetar,lungimea cumulata a razei ecuatoriale(6378,14 Km) si razei polare(6356,751Km) Iar la 1Maiu ,romanii au servit cam 5 mil.de mici.Un mic avand in jur de 10cm.(cei mustosi,mai punem un pic),rezulta 500km.de mici,daca-i aranjam cap la cap.Suficient ca sa acoperim lungimea frontierei cu Ungaria si Ucraina.La bere nu mai calculam,ca s-ar umple lacu' Baikal,dac-ar seca.Sa vedem la lansarile iuroparlamentare, ce-or mai pune la ...bataie ...
la multi ani celor care astazi isi sarbatoresc ziua de nume
constantin si elena
constantin si elena
De la tanti Timer,catre mandru ei,cand cu brevetu'
.................................................................
Manca-l muica de baiat,
Cu brevetu' expirat...
Cum o fi de asudat,
Dup-atata invatzat...
O mai vrea marinarie,
Mai incolo,cine stie?
Pupa-l-as pe fruntea creatza,
Sa nu aiba pupa-n ceatza!
Mandru' meu,io te vad, parca,
Cum vei sta cuminte-n banca...
Si vei trage un bilet,
Dragu' meu cel cucuiet!
Puiu' meu,la biletzele,
Stii c-ai mai avut belele...!
Sa il scotzi cu mana ta,
Sa nu pui p-altcineva!
Matelotu' meu de frunte,
Ce ai stat ani buni pe punte..
Io te stiu tare la "teste"
Tanti Timer te iubeste!
Manca-l muica de baiat,
Cu brevetu' expirat...
Cum o fi de asudat,
Dup-atata invatzat...
O mai vrea marinarie,
Mai incolo,cine stie?
Si vei trage un bilet,
Dragu' meu cel cucuiet!
Puiu' meu,la biletzele,
Sa il scotzi cu mana ta,
Sa nu pui p-altcineva!
Matelotu' meu de frunte,
Tanti Timer te iubeste!
timer scrie:De la tanti Timer,catre mandru ei,cand cu brevetu'
Manca-l muica de baiat,
Cu brevetu' expirat...
Cum o fi de asudat,
Dup-atata invatzat...
O mai vrea marinarie,
Mai incolo,cine stie?
Si vei trage un bilet,
Dragu' meu cel cucuiet!
Puiu' meu,la biletzele,
Sa il scotzi cu mana ta,
Sa nu pui p-altcineva!
Matelotu' meu de frunte,
Tanti Timer te iubeste!
Stau aci si tot socot
Ce-i tot scrii "la matelot"
"Tanti Timer" mai comoda
Il unsesi iar cu o "oda "?
Un crampei de viata
..........................................
Arsita de crapat pusese stapanire pe satul uitat de lume.O fierbinteala uscata se itea cu inversunare peste plamada pamantului.In casa lor, de la curmatura dealului,vorbele se-nchegau cu greutate,acea greutate data de grijile haranitului de pe-o zi pe alta...Se intelegeau mai mult din priviri,dar parca nici privirile nu-si mai aveau rostul..Odaia lor se incinsese-n cuptor,dar Marin nu simtea asta.Gandurile i se rascoleau in crestet,ca un stol amutit de pasari..Noapte trecuta,cand somnul il potopise,il fosgaise un tantar si iesise in ziua cu somnul zbuciumat..
-Ce-o fi asta Marie,pe capu' nostru?
-Ce sa fie omule,ce sa fie?Pe Marin il strapunse un gand,ce i se incolaci in suflet,ca un sarpe pe altarul mortii..
-Ne muri ieri vitzica fatata...
-Semn rau Marie-zise Marin,intinzandu-se pe albiturile patului..
-Ia omule de mananca,lasa gandurile negre pe pustii..Ne-om descurca noi,ca si pan' acu'..Ii taie cu ata o felie de mamaliga rumenita si o aseza cu grija langa strachina cu zeama de dragavei...
Marin ofta si isi inchega cuvintele cu chin in glas..
-Om vedea noi,fata...
..........................................
Arsita de crapat pusese stapanire pe satul uitat de lume.O fierbinteala uscata se itea cu inversunare peste plamada pamantului.In casa lor, de la curmatura dealului,vorbele se-nchegau cu greutate,acea greutate data de grijile haranitului de pe-o zi pe alta...Se intelegeau mai mult din priviri,dar parca nici privirile nu-si mai aveau rostul..Odaia lor se incinsese-n cuptor,dar Marin nu simtea asta.Gandurile i se rascoleau in crestet,ca un stol amutit de pasari..Noapte trecuta,cand somnul il potopise,il fosgaise un tantar si iesise in ziua cu somnul zbuciumat..
-Ce-o fi asta Marie,pe capu' nostru?
-Ce sa fie omule,ce sa fie?Pe Marin il strapunse un gand,ce i se incolaci in suflet,ca un sarpe pe altarul mortii..
-Ne muri ieri vitzica fatata...
-Semn rau Marie-zise Marin,intinzandu-se pe albiturile patului..
-Ia omule de mananca,lasa gandurile negre pe pustii..Ne-om descurca noi,ca si pan' acu'..Ii taie cu ata o felie de mamaliga rumenita si o aseza cu grija langa strachina cu zeama de dragavei...
Marin ofta si isi inchega cuvintele cu chin in glas..
-Om vedea noi,fata...
Nu-i "oda",calul nu-l sar,tavimai scrie:timer scrie:De la tanti Timer,catre mandru ei,cand cu brevetu'
Manca-l muica de baiat,
Cu brevetu' expirat...
Cum o fi de asudat,
Dup-atata invatzat...
O mai vrea marinarie,
Mai incolo,cine stie?
Si vei trage un bilet,
Dragu' meu cel cucuiet!
Puiu' meu,la biletzele,
Sa il scotzi cu mana ta,
Sa nu pui p-altcineva!
Matelotu' meu de frunte,
Tanti Timer te iubeste!
Stau aci si tot socot
Ce-i tot scrii "la matelot"
"Tanti Timer" mai comoda
Il unsesi iar cu o "oda "?
Ca devin un"gaozar"..
Nu ma las ademenit,
La "sistem ticalosit"
Fu Duca pi la olteni
...................................
Iar fu,muica,pi talaz
Cu papornitza di praz..
Ii dadu si-un pic di vin,
Zaibar,de-a lu' nea Marin...
Fu apoi,ca titirezu'
La Cocosu de Horezu...
Vru sa vaza de-are doua,
Ca-i facu masaj la oo...
Pan' s-ajunga-n Bucuresti,
O coti pi la Ploiesti..
Colosa,ca la parada,
Se imbarliga c-o spada...
Traienel,Duca din lunca,
Iti veni doru di duca..
Vezi pi unde ocolesti,
Pi unde haladuiesti..
De-oi ajunge-n boncanit,
Si-o fi tzapu vlaguit,
Te-om chema la oierit,
Cand berbeacu-i la marlit
...................................
Iar fu,muica,pi talaz
Cu papornitza di praz..
Ii dadu si-un pic di vin,
Zaibar,de-a lu' nea Marin...
Fu apoi,ca titirezu'
La Cocosu de Horezu...
Vru sa vaza de-are doua,
Ca-i facu masaj la oo...
Pan' s-ajunga-n Bucuresti,
O coti pi la Ploiesti..
Colosa,ca la parada,
Se imbarliga c-o spada...
Traienel,Duca din lunca,
Iti veni doru di duca..
Vezi pi unde ocolesti,
Pi unde haladuiesti..
De-oi ajunge-n boncanit,
Si-o fi tzapu vlaguit,
Te-om chema la oierit,
Cand berbeacu-i la marlit
Fusei ieri si-alaltaieri la pescuit la Dumbrava de Sus(nu mai calc pe balta asta) pe drumul Filiasului,in jud.Mehedinti..Drumul bun,te lasa chiar in "buza" baltii.."Pai ,o luati drept inainte,ocoliti botu' de deal,faceti la dreapta si acolo e..O tzara de drum..." asa ne zise un localnic,n-ar mai fi zis...Ca ne prinse o ploaie cu bulbuci..Da-r-ar D-zeu sa nu patiti,ce patiram noi....Urgie,asa a plouat,de parca s-ar fi eliberat baierile cerului..Si taman atunci tragea pestele ,asa ca am stat sub ploaie ,pan ne-am facut ciuciulete..Ce parpalace...Trecea apa prin ele, ca expresul prin halta Cucuietii din Vale..A doua zi, am avut program administrativ gospodaresc si ne-am intins tzoalele pe iarba ,ca-n targul de saptamana din Romanesti(craiovenii cunosc targu)..Bine ca am avut haine de schimb,ca ramaneam in chilotzi, pana se zvantau cele murate...Noaptea dintre zile, am privit Caru Mare( se limpezise cerul) si am ascultat concertul in re-major al broastelor ,ce oracaiau pe limba lor..Singura aparitie nocturna, a fost a unui paznic,ce ne-a atentionat ca pe timpul noptii pescuitul e interzis printr-un pricaz al primariei din Dumbrava(nu cea minunata)...Si-asa,nu cred ca faceam mare lucu,balta fiind vai mama ei...Va intrebati ce-am prins,nu-i asa...? Sa va spun si roadele pescuitului meu...31 de carasi,numarati cu minutiozitate si 4 scapati,tot cu minutiozitate...Crap ,cand s-o coace...Gata, cam atat,azi tre sa ma refac...
ps/Taxa este de 15Ron -12 ore
ps/Taxa este de 15Ron -12 ore